Bıçak Sanatı - Forum

Korian N690

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Korian N690
« : 10 Ağustos 2022, 22:45:38 »
Merhabalar farklı form ile yine bir işi sonlandırdık  :)

Çelik N690
Toplam Boy 240 mm
Kalınlık 4 mm
Kabza Korian
Namlu 120 mm
6 mm pivot pimler

Gendarmerie Special Operation...

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Korian N690
« Yanıtla #1 : 11 Ağustos 2022, 10:02:14 »
Şaban ustam çoook güzel bir iş çıkmış yine. Yani bileme çentiğinin formu bile çok hoşuma gitti. Perdah izleri desek hakeza, çok düzgün ve bıçağın geneline çok yakışmış. :2up

Corian benim genelde gördüğüm kadarıyla düz bir malzeme, böyle desenli olanı da ilk kez gördüm.

2. fotoğrafta ışık hafiften meneviş rengini andırdı bana, hemen düşündüm meneviş renkleri kalsaydı nasıl olurdu acaba diye. Bence çok yakışırdı bıçağa. Bu bıçakla ilgili bir eleştiri veya öneri de değil, öyle aklıma gelmişken yazayım dedim.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 11 Ağustos 2022, 10:46:31 »
Şaban ustam eline sağlık. Bu namlunun formu ve taşlama çizgileri çok güzel olmuş ama dürüst olmak gerekirse kabzayı eleştirmem lazım. Bana çok mutfak tezgahı gibi göründü. Agresif taşlama çizgileri olan bu namluya pek yakıştıramadım açıkçası. Aynı şekilde sapın montaj vidaları aslında daha zor koşullar için yapılmış bir bıçak izlenimi verse de, corian bu görüntüyü bozuyor.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 11 Ağustos 2022, 17:18:28 »
Şaban eline sağlık.
Temiz iş olmuş. Yalancı ağız da yumuşak başlama iyi duruyor.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 13 Ağustos 2022, 01:29:40 »
Şaban ustam çoook güzel bir iş çıkmış yine. Yani bileme çentiğinin formu bile çok hoşuma gitti. Perdah izleri desek hakeza, çok düzgün ve bıçağın geneline çok yakışmış. :2up

Corian benim genelde gördüğüm kadarıyla düz bir malzeme, böyle desenli olanı da ilk kez gördüm.

2. fotoğrafta ışık hafiften meneviş rengini andırdı bana, hemen düşündüm meneviş renkleri kalsaydı nasıl olurdu acaba diye. Bence çok yakışırdı bıçağa. Bu bıçakla ilgili bir eleştiri veya öneri de değil, öyle aklıma gelmişken yazayım dedim.
Teşekkür ederim cok sağolun sağolsun fırın yapan Emrah ustam göndermiş bizde yapalım bakalım nasıl bir uyum sağlar diye düşündüm bende yeni görüyorum Orkun ustamın dediği gibi mutfak mermeri görünümüne sahip içindeki sim gibi parlaklıklar olmasa cok daha güzel olurdu aslında nasip diyelim  :)
Şaban ustam eline sağlık. Bu namlunun formu ve taşlama çizgileri çok güzel olmuş ama dürüst olmak gerekirse kabzayı eleştirmem lazım. Bana çok mutfak tezgahı gibi göründü. Agresif taşlama çizgileri olan bu namluya pek yakıştıramadım açıkçası. Aynı şekilde sapın montaj vidaları aslında daha zor koşullar için yapılmış bir bıçak izlenimi verse de, corian bu görüntüyü bozuyor.
Teşekkür ederim ustam size katılıyorum aslında tam gri olsaydı daha iyi olurdu içinde ki sim gibi parlaklıklar absürt durmuş denemiş olduk kolayı var pivot pimin kolaylığı kabzayı değiştirebiliriz zahmetsiz olur  :) :)
Şaban eline sağlık.
Temiz iş olmuş. Yalancı ağız da yumuşak başlama iyi duruyor.

Ustam teşekkür ederim sağolun yalancı ağız açıp açmamakla kararsız kaldım sanki olmasaydı daha iyi olurmuydu demeden duramıyorum ikinciye kısmet   :)
« Son Düzenleme: 13 Ağustos 2022, 01:31:25 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...