Bıçak Sanatı - Forum

Genel maksat bıçağı 52100

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Genel maksat bıçağı 52100
« : 06 Ağustos 2022, 20:39:00 »
Çelik : 52100
Tam boy : 24,8 cm
Namlu boy : 13,5 cm
Kalınlık : Dipte 4,5 mm
Kabza : Zeytin
Kılıf : Acemi işi, içi çam, dışı süet deri.

« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2022, 20:44:05 Gönderen: dela »

Yasin cengiz

• **
  • 103
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Afyon
Ynt: Genel maksat bıçağı 52100
« Yanıtla #1 : 07 Ağustos 2022, 12:34:35 »
Çelik : 52100
Tam boy : 24,8 cm
Namlu boy : 13,5 cm
Kalınlık : Dipte 4,5 mm
Kabza : Zeytin
Kılıf : Acemi işi, içi çam, dışı süet deri.

mehmet hocam tek kelimeyle mükemel  :2up olmuş elinize sağlık rulmanlarla biraz uğraştım ama ya elimde dağıldılar yada matkapla delik delemedim eğeyle işleyemedim kullandığınız rulman nasıl bir tipti acaba marka filan neydi desem yüzsüzlük etmiş olmam umarım
Saygılar
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.(Looper)

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 07 Ağustos 2022, 15:47:54 »
çok güzel olmuş.
zeytinin desenleri harika denk getirmişsin ustam
kılıfı tulum tipi biraz daha uzun yapsan iyiydi.böyle düşer
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 07 Ağustos 2022, 17:34:31 »
çok güzel olmuş.
..........
mehmet hocam tek kelimeyle mükemel  :2up olmuş elinize sağlık rulmanlarla biraz uğraştım ama ya elimde dağıldılar yada matkapla delik delemedim eğeyle işleyemedim kullandığınız rulman nasıl bir tipti acaba marka filan neydi desem yüzsüzlük etmiş olmam umarım
Saygılar
Teşekkür ederim.
Kullandığım rulman, yatay rulman yada eksenel rulman diye bilinen tür. Bir arkadaşın analize gönderdiği rulmanlardan. Sağolsun bir tanesini bana vermişti. Bir parçasıyla yaptım. Markasını bilmiyorum.
Rulmanla ilgili tecrübem şöyle. Nazlı dövülüyor. Sıcak dövme istiyor. Ocaktan çıkınca sertleşiyor. Isıl işlemin her aşamasında yamulma eğiliminde.
Kazasız belasız çıkarsa da sonuç iyi oluyor.  :)

çok güzel olmuş.
Sağolasın.  :)
Kılıf konusunda haklısınız. İş bittikten sonra farkettim. Neyse ki telafi edilebilir bir sorun.  :)
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2022, 17:36:57 Gönderen: dela »

Yasin cengiz

• **
  • 103
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Afyon
« Yanıtla #4 : 07 Ağustos 2022, 18:42:31 »
Teşekkürler mehmet hocam yamulma eğilimini be de farkettim kocaman bir tanede be de var cat dozerlerin paletlerini çeviren rulman tımken marka amarikan malı çeliği kesinlikle iyidir ama ustası yani ben buna hazır değilim   ::) ::) ::)
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.(Looper)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 08 Ağustos 2022, 09:52:14 »
Eline sağlık hocam. Artık kılıfsız bıçak olmayacak heralde, gene senin mottona uygun, iş gören ve eldeki malzemelerle yapılabilecek, işlevsel.  :2up

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #6 : 08 Ağustos 2022, 11:30:29 »
Ellerinize sağlık işlevsel bir bıçak olmuş. Bıçak yapımında en favori çeliğimdir 52100 çeliği. Bana bu çeliğin verdiği tadı şuana kadar başka bir karbon çeliği vermedi. Her fırsatta kullanırım.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 08 Ağustos 2022, 15:10:12 »
Eline sağlık hocam. Artık kılıfsız bıçak olmayacak heralde, gene senin mottona uygun, iş gören ve eldeki malzemelerle yapılabilecek, işlevsel.  :2up
Sağolasın Orkun.
Az malzeme, az dert.  :D

Ellerinize sağlık işlevsel bir bıçak olmuş. Bıçak yapımında en favori çeliğimdir 52100 çeliği. Bana bu çeliğin verdiği tadı şuana kadar başka bir karbon çeliği vermedi. Her fırsatta kullanırım.

Sağolasın.
Hurdaya güvenmeyip mil halinde 100cr6 alıp dövmek daha mantıklı. Karbon bıçak için iyi seçenek gerçekten.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #8 : 08 Ağustos 2022, 15:18:14 »
Mehmet hocam eline emeğine sağlık. Bu işi instagramda gördüğümde "herhalde gördüğüm en güzel desenli zeytin" diye içimden geçirdim. Desenler çok güzel, bayıldım resmen.

Dövme işinin izleri biraz garip mi yoksa bıçak ayna parlaklığında olduğundan mı öyle görünüyor acaba hocam? Yani şöyle ki, geniş yüzeyli bir çekiç sırta açılı bir şekilde vurulup geniş ve açılı izler oluşturmuş gibi görünüyor.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #9 : 08 Ağustos 2022, 16:04:02 »
Mehmet hocam eline emeğine sağlık. Bu işi instagramda gördüğümde "herhalde gördüğüm en güzel desenli zeytin" diye içimden geçirdim. Desenler çok güzel, bayıldım resmen.

Dövme işinin izleri biraz garip mi yoksa bıçak ayna parlaklığında olduğundan mı öyle görünüyor acaba hocam? Yani şöyle ki, geniş yüzeyli bir çekiç sırta açılı bir şekilde vurulup geniş ve açılı izler oluşturmuş gibi görünüyor.

Sağolasın.
Zeytinden iyi desen çıktı. Dıştan bu kadar desen olduğu gözükmüyordu. Nasipmiş.  :)

Bu bıçağı döverken rulmanı lama haline getirip sonra işlemedim. Tüm şeklini (ağız açımı dahil) dövme sırasında hallettim. Yapı olarak da uca doğru simetrik olarak bir daralma da var. Sırtta taşlama yüzeysel. Dövme sırasında, çekiç ile üzerine vurularak kullanılan yüzey düzeltme aparakları falan var. Ama bende yok. Bir kiloluk bombe başlı çekiçle bu kadar.  :D