Bıçak Sanatı - Forum

Mehmet Ercan ile yol hikayesi gezi programı.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Mehmet Ercan ile yol hikayesi gezi programı.
« : 29 Mayıs 2022, 00:02:20 »
Ülke Tv, Mehmet Ercan ile yol hikayesi gezi programından Mahmudiye'yi tanıtan bir program çekimi için geldiler. Programa, ilçe yönetimi beni de dahil etmiş. Program yapımcısıyla, forumun isminin geçmesi konusunda anlaşamadık. Benden vazgeçtik. Bunun üzerine, forumumuzun üyesi olan ama pek aktif olmayan Ahmet KARADENİZ'in atölyesinde çekimler gerçekleşti.
Merak eden için Ülke TV Mehmet Ercan ile yol hikayesi bu pazar saat: 15:15

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: Mehmet Ercan ile yol hikayesi gezi programı.
« Yanıtla #1 : 29 Mayıs 2022, 00:25:05 »

Bu kafa yapısını anlamadım, anlamayacağım da ; forumun adının geçmesini ne gibi zararı olabilir bu tv kanalına ?! Ülkemiz için bir değer olan bir platformdan bahsedilmesinin bu kanala ne gibi zararı olabilir?!  Birçok vatandaşımıza geçim kapısı olmuş, bu sanatı hiçbir çıkar gözetmeksizin öğreten bir sanal ortamdan dahi korkan güruhtan bu ülkeye ne fayda gelir sorarım size!!! Ülkemizde bıçakçılığın ufkunu açan bir platformdan ne diye korkar ki basiretsiz program yapımcıları, adı ülke ama ülke değerlerinden uzak bir mecra belli ki   ::) ::) ::)       

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 29 Mayıs 2022, 00:34:12 »
Soytürk Ustam.
Daha önceki bazı online toplantılarda bu durumun sizin de başınıza geldiğini söylediğinizi hatırlıyorum.
Televizyonun bir eğlence aracı olduğunu ve neredeyse tüm gelirlerinin reklam gelirlerinden oluştuğunu unutuyoruz. Bu yüzden epey zamandır televizyon seyretmem.

« Yanıtla #3 : 29 Mayıs 2022, 02:03:59 »
 ::) anlamak mümkün değil valla.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 29 Mayıs 2022, 13:27:37 »
Zihniyet hiç değişmiyor nato kafa nato mermer
Gendarmerie Special Operation...

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2022, 11:08:59 »
Programı izleyip izlememe konusundan konuyu saptırmış gibi oluyoruz ama çok da mühim olmadığını düşünüyorum. Öncelikle bilgilendirme için teşekkürler Mehmet hocam.

Olaya biraz tarafsız bakmaya çalıştım açıkçası. Programdaki söz sahibi, sorumlu kişilerin forumun içeriğinden, bilgi seviyesinden, bilgisinin içeriğinden habersiz olması çekinme nedenleri olabilir diye düşünüyorum. O kısa süre içerisinde forumu yüzeysel dahi incelemek zor olacaktır. Üstelik gezi programı diye anıldığı için özellikle bıçakçılık ile ilgili bir anlatı olup olmayacağından emin olamadım. Aslında bu paragrafım bu nedenle yazıldı.

Gelelim programın bu kısmının bıçakçılık üzerine ayrıldığını düşündüğüm senaryoya. Bıçakçılıkla ilgili bir ustayı, atölyeyi çekmeyi düşündülerse bence bu ustanın herhangi bir mecrayı anmasının önüne geçilmemesi gerek. Üstelik bu mecra ne bir resmi kurum, ne bir vakıf, ne de farklı bir gönüllü oluşum. İnsanların bir araya gelip bilgi paylaştığı, sohbet ettiği bir platform. Ne reklama bir ihtiyacımız var ne bir tanıtıma. Ama bu tarz yerlerde ismimizin görünmesi üyeler -ki özellikle kurucu üyeler- için bir sevinç, bir gurur kaynağı olabiliyor. Bunu reklam olarak algılayıp önüne geçilmesi, bıçakçılıkla ilgili bir videoda -yahut köşe yazısında- abes geliyor bana. Ki zaten usta uzun uzadıya, saçma bir şekilde anlatıma, reklama girerse zaten her türlü o kısmı kesip atabilirsin, video çekilirken durdurup uyarabilirsin. Canlı yayın değil bir şey değil. Cidden bir anlam veremiyorum. Sonra gidip paslanmaza kestane kömüründe su verdiğini iddia eden insanları belgesele alıyorlar, iyice sinirleniyorum.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2022, 21:00:03 »
Benim ınstagram' profilimde bile bicaksanati formunda çırak yazar, çünkü ben bu form sayesinde bir şeyler.ogrendim o yuzden benim için gurur kaynağıdır.. bicaksanati formunda çırak olmak.. maalesef Amerika'da yaşayan bir arkadaşımın dediği gibi Aziz vatanım güzel Türkiyemde makinler alet edevat pahalı ama onu kullanan usta eller ucuz, değersiz. Amerika'da ise her türlü makine alet edevat ucuz ama onu kullanan usta eller değerli ve pahalı

Zafer ÇELİKOĞLU

• 557
  • Meslek: Emekli
  • Yer: izmir / Buca
« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2022, 23:28:06 »
İletiyi geç gördüğüme hiç üzülmedim,vaktinde görseydim bile zaten bu kafanın programını izlemezdim,merak ettiğim ne olabileceğini zannettiler acaba?

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #8 : 21 Haziran 2022, 00:52:40 »
İletiyi geç gördüğüme hiç üzülmedim,vaktinde görseydim bile zaten bu kafanın programını izlemezdim,merak ettiğim ne olabileceğini zannettiler acaba?

+1 O:-) O:-) O:-)