Bıçak Sanatı - Forum

Genel Maksat Bıçağı 2

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Genel Maksat Bıçağı 2
« : 26 Mayıs 2022, 20:12:16 »
Çelik : 80CrV2
Toplam Boy : 27,5 cm
Namlu Boy: 16 cm
Kabza : ceviz

« Son Düzenleme: 26 Mayıs 2022, 20:42:29 Gönderen: dela »

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
Ynt: Genel Maksat Bıçağı 2
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2022, 23:14:38 »
Mehmet hocam hızınıza yetişilmiyor arka arkaya  maşallah çok üretkensiniz.Baba bir bıçak olmuş. Bu kez farklı kabza ve namlu formu  ayrıca kabzanın rengi ile namlu güzel uyum sağlamış.Ellerinize sağlık doğrusu şurası şöyle olsaymış diyecek bir  şey bulamadım.Bu güzel çok amaçlı  bıçağı sahibi kıymetini bilerek iyi günlerde kullansın.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 27 Mayıs 2022, 09:00:22 »
Mehmet hocam eline sağlık. Bi Maşallah diyelim de nazar değmesin. :)

Ben keskin hatlı işleri daha bir seviyorum hocam, bunun da hem namlu formu hem de sapı çok daha hoşuma gitti. Ceviz de ne kadar güzel desenliymiş, hayran oldum Vallahi.

Senin daire testerenin çiziksiz yerine denk gelmiş hocam herhalde, hele bıçağın sağı birazcık gözüme battı açıkçası. Bir de sanki bileme çentiği daha dar bir çapta olsaymış yahut daha derin olsaymış daha iyi duracakmış gibi. Böyle biraz fazla yuvarlatılmış gibi, bıçağın geneline uymamış sanki.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 27 Mayıs 2022, 09:34:05 »
Mehmet hocam hızınıza yetişilmiyor arka arkaya  maşallah çok üretkensiniz.Baba bir bıçak olmuş. Bu kez farklı kabza ve namlu formu  ayrıca kabzanın rengi ile namlu güzel uyum sağlamış.Ellerinize sağlık doğrusu şurası şöyle olsaymış diyecek bir  şey bulamadım.Bu güzel çok amaçlı  bıçağı sahibi kıymetini bilerek iyi günlerde kullansın.

Sağolasın Hocam.
Aslında bu günlerde çok fazla birşeyler çıkmıyor. Forumda iş paylaşılmayınca öyle görünüyor.  ;)

Mehmet hocam eline sağlık. Bi Maşallah diyelim de nazar değmesin. :)

Ben keskin hatlı işleri daha bir seviyorum hocam, bunun da hem namlu formu hem de sapı çok daha hoşuma gitti. Ceviz de ne kadar güzel desenliymiş, hayran oldum Vallahi.

Senin daire testerenin çiziksiz yerine denk gelmiş hocam herhalde, hele bıçağın sağı birazcık gözüme battı açıkçası. Bir de sanki bileme çentiği daha dar bir çapta olsaymış yahut daha derin olsaymış daha iyi duracakmış gibi. Böyle biraz fazla yuvarlatılmış gibi, bıçağın geneline uymamış sanki.

Sağolasın Mustafa.
Hurda çalışmada, darbelerin, zamanın ve oksijenin çelik üzerinde yaptığı doku çalışması benimde hoşuma gidiyor. Genelde kabaca temizleyip bırakıyorum. Yada satılan bazı çeliklerde hadde izi de hoşuma gidiyor. Bu sefer kullandığım çelik lisanslı satılan çeliklerden. Üzeri taşlanmış şekildeydi. Isıl işlem süreçlerinde yüzeyine ne etkiler olduysa o kadar.  :)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2022, 21:14:23 »
Maşallah Mehmet abi 80crv2 ler havada uçuyor, çok güzel olmus eline sağlık hafif taktikal gibi olmuş

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2022, 21:50:45 »
Maşallah Mehmet abi 80crv2 ler havada uçuyor, çok güzel olmus eline sağlık hafif taktikal gibi olmuş
Sağolasın. 
'Her işi yaparım abi' modunda birşey diyelim...  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2022, 16:53:30 »
Hocam eline sağlık. Bu seferki de parlak. :2up Karartmadan vazgeçirebildiysek artık balçak için çalışmalara başlayalım. ;D Cevizin desenleri güzelmiş, ben de değinmeden geçemedim.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2022, 18:12:04 »
Hocam eline sağlık. Bu seferki de parlak. :2up Karartmadan vazgeçirebildiysek artık balçak için çalışmalara başlayalım. ;D Cevizin desenleri güzelmiş, ben de değinmeden geçemedim.

Sağolasın Orkun.
Alan değişmiyor. Kararttığına da paslandı diye geliyor. Karartmadığına da. Bari parlak olsun.   :)
Birgün ben de balçak yaparım. Bakalım ne zaman?  :D