Bıçak Sanatı - Forum

Kiritsuke

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
Kiritsuke
« : 06 Mayıs 2022, 16:26:36 »
Selamlar, ilk defa denediğim bir model,
Çelik: 4116
Kabza: Stabilize Kayın + Turkuaz taşı
Namlu 20 cm, kabza 13 cm

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Kiritsuke
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2022, 17:40:04 »
Orhan ustam eline sağlık. Kiritsuke hakkında bir bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım. Ama genel olarak gayet güzel bir iş olmuş. Kabzadaki turkuaz taşı da güzel bir geçiş sağlamış. Damar mı deriz artık bilemedim, o desenlerin ahşapla uyumu güzel. Aradaki parçaları da yazmamışsınız ama pirinç sanırım. Benim çok hoşuma gitti, elinize sağlık. :2up
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2022, 18:31:53 »
Elinize sağlık temiz iş olmuş, ağız tek taraflı açılmış sanırım o da güzel olmuş perdah da çok temiz tebrik ederim
Kayının desenleride beni benden aldı maşallah  ???

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2022, 19:37:22 »
Orhan ustam eline sağlık. Kiritsuke hakkında bir bilgim yok o yüzden yorum yapamayacağım. Ama genel olarak gayet güzel bir iş olmuş. Kabzadaki turkuaz taşı da güzel bir geçiş sağlamış. Damar mı deriz artık bilemedim, o desenlerin ahşapla uyumu güzel. Aradaki parçaları da yazmamışsınız ama pirinç sanırım. Benim çok hoşuma gitti, elinize sağlık. :2up

Evet Mustafa Bey yazmayı unutmuşum 0.8 mm pirinç parçalar var

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2022, 19:38:30 »
Elinize sağlık temiz iş olmuş, ağız tek taraflı açılmış sanırım o da güzel olmuş perdah da çok temiz tebrik ederim
Kayının desenleride beni benden aldı maşallah  ???

Teşekkürler Yasin Bey, evet tek taraflı ağız açıldı

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2022, 22:33:43 »
Orhan bey ellerinize saglik guzel bıcak olmuş.Tek tarafli ağzi olan bıçak kullanmadığim icin bilmiyorum.Körelme durumunda bilemesi diğer bicaklardan zor mu olur acaba diye düşundum.Bu konuda gelecek bilgilere gore ben de bir bicak yapabilirim .Japon tarzi bıcaklari seviyorum kullanilisli oluyorlar .

« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2022, 02:09:10 »
Bayıldım, özellikle Türkuaz taşı da nereden temin ettiğini merak ettim, ellerine sağlık  :2up

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2022, 10:22:49 »
Orhan bey ellerinize saglik guzel bıcak olmuş.Tek tarafli ağzi olan bıçak kullanmadığim icin bilmiyorum.Körelme durumunda bilemesi diğer bicaklardan zor mu olur acaba diye düşundum.Bu konuda gelecek bilgilere gore ben de bir bicak yapabilirim .Japon tarzi bıcaklari seviyorum kullanilisli oluyorlar .

Fazladan bir zorluğu olacağını sanmıyorum Güray Bey. Kullanıcısından gelecek yorumlara göre bilgi veririm. Gerçi bilmemek için yine bana getirir sanıyorum 😁

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2022, 10:24:07 »
Bayıldım, özellikle Türkuaz taşı da nereden temin ettiğini merak ettim, ellerine sağlık  :2up

Çok sağol ustam, bu parçayı sanıyorum geçen yıl çinçon siparişleri içinde hediye göndermişlerdi

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #9 : 09 Mayıs 2022, 10:12:06 »
3. fotoğraf sol tarafın fotoğrafı sanırım. Sol tarafta taşlama yok sanki, doğru mu?

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
« Yanıtla #10 : 09 Mayıs 2022, 15:10:04 »
Evet sadece sağ tarafta taşlama var

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim