Bıçak Sanatı - Forum

Sulu bıçak profili.

cem eser

• 752
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Ereğli/KONYA
Sulu bıçak profili.
« : 01 Mayıs 2022, 10:46:01 »
İyi bayramlar değerli forumdaşlar.Uzun süredir karbon çeliği ile çalışıyorum.Profil çıkarmadan ısıl işleme kadar tüm süreç kontrolünde olduğu için çok keyif alıyorum
Fakat n690 ya da farklı bir paslanmaz ile çalışmak istediğimde ısıl işlem sorunu yaşıyorum.Bulundugum ilçede ısıl işlem yapacak bir firma yok.Bir iki bıçagı şehir dışına kargolamak,geri kargodan almak, ısıl işlemini yaptırmak çok meşekkatli ve maliyetli bir iş.
Bu sorunu sulu profil siparis ederek çözmek istedim ama dün sipariş ettiğim iki profilin de yamuk olduğunu gördüm.Şu an satıcı ile iletişim aşamasındayım.Bakalım sonuç ne çıkacak.Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.(Yer Konya Ereğli)
Bir avuç toprak,birazda suyum ben.
Neyimle övüneyim,işte buyum ben.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
Ynt: Sulu bıçak profili.
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2022, 15:10:28 »
Ne kadar yamuk ve ne kadar büyükler profiller?
Eğer ağız açılmışsa ve hafif bir yamukluk varsa kullanımda sorun olmaz. Ama canınızı sıkıyorsa bilemem.

Ben böyle durumlarda metalin üzerindeki örtüyü temizleyecek kadar perdah atıyorum. Ondan sonra pürmüz veya ocak ile en fazla sarımsı renklere gelecek kadar ısıtıp mengeneye bağlayarak penseyle arkaya doğru esnetiyorum. Bu şekilde d2 çelik düzeltmiştim birkaç tane.

Ama birçok yönden riskli bir iş dikkatli olmak lazım. Çok ısıtırsanız sertlik olumsuz etkilenir. Fazla bükerseniz kırılabilir. Veya tam yamulmuş olan yeri saptayamayıp düzeltmeye kalkarsanız yılan gibi bir profil geçebilir elinize düzeltmesi çok zor olur.

cem eser

• 752
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2022, 22:44:01 »
Öncelikle ilginiz icin teşekkür ederim.Para verip sulu hazır profil alıp bir de eğrisini düzeltmek niyetinde değilim açıkçası.Profili iade edeceğim.
 Isıl işlem.fırını olmayan arkadaşlar paslanmaz  bıcaklarina su verme işini nasıl hallediyorlar ?

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #3 : 02 Mayıs 2022, 06:48:59 »
Fırını olan biriyle irtibat kurmaktan başka çare yok bu durumlarda.
Ben tek bıçak değil de 5-6 tane olduğunda yolluyorum. Tek yollarsam hem kargo hem işlem için aynı parayı ödüyorum.

Ayrıca internet sitesi olup bıçak için ısıl işlem yapanlar tahminimce kendi yapmayıp toplu halde ısıl işlemciye götürüyorlar.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 03 Mayıs 2022, 11:03:17 »
Cem hocam hayırlı bayramlar. Konya merkezde ısıl işlemci firmalar var. Bunların hiç yoksa bir kaçında paslanmaza ısıl işlem uygulayacak ekipman ve tecrübe vardır diye düşünüyorum. Nihayetinde bir çoğu büyük firma. Eğer iletişime geçebilirsen direkt onlara gönderebilirsin. Ben daha araştırmadım ama aklımda vardı, araştırırsam böyle yerleri öğrendiğimde sizinle paylaşabilirim. Siz bana kargolarsınız, ben de gider hallettiririm. Nihayetinde ben de organize sanayideyim. Şehir dışına göndermekten daha makul bir seçenek gibi geliyor.

Isıl işlem ocağınız sıcaklığı ölçebileceğiniz bir propan ocağıysa yahut elektrikli ocaksa paslanmaz zarf içinde siz de ısıl işlemi yapabilirsiniz diye biliyorum bu arada. Bu seçeneği de değerlendirmekte fayda var.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #5 : 05 Mayıs 2022, 13:21:48 »
Pek bir seçenek yok. Sizin de değiniz gibi ya hazır sulu profil alıyoruz yada toplu halde Böhler, Vostealpine, Uddeholm gibi firmalara gönderip ısıl işlem hizmeti alıyoruz. Eğer bilindik bir siteden alışveriş yaptıysanız sıkıntı çıkarmadan değiştirirler diye düşünüyorum.

cem eser

• 752
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2022, 23:39:18 »
Mustafa bey öncelikle İlginiz  için çok teşekkür ederim.İhtiyac dahilinde rahatsız ederim sizi :)
Orkun Bey firma durumu anlayışla karşiladı ama ben iadeden vaz geçtim.eğriliği ağız açarken gidermeye çalışacagım.