Herkese sağlıklı, hayırlı günler dilerim umarım herkesin sağlığı keyfi yerindedir. Şimdiden bayramınızı kutlarım

Set halinde bir çalışma yapıyorum Fileto, soyma bıçağı, kiritsuke ve nakiriden oluşan. Fileto ve soyma bıçağını paylaşmıştım şimdi kiritsukeyi paylaşıyorum bayramdan sonrada nakiriyi paylaşacağım inşallah.
Boyut olarak sanırım en ideal formu yakaladım kesimi gerçekten çok rahat ve eğlenceli bir bıçak oldu.
Pinch grip tutuşta ağırlık merkezi tam olarak baş parmağa denk geliyor.
Sadece kabzadan tutmaya alışanlar biraz kabza formunu ince buluyorlar ama bu tarz bir japon mutfak bıçağında olması gerekenin pinch grip olduğunu düşünüyorum o yüzden de kabzanın %70 lik bir kısmı zaten boşta kalıyor ergonomiden çok görsel bir işlevi olduğunu düşünüyorum.
2,5 mm 4116 paslanmaz çelik kullandım.
Balçak siyah kompakt
Pirinç liner
Ceviz kabza
Ceviz saya-Pirinç pim
Bıçaklardan birinin kabzasını sekizgen (octagonal) biçimde diğerininde iç ve dış kısımdaki köşeler yuvarlanmış biçimde yaptım.
Paylaştığım her çalışmada olduğu gibi buda eleştiri ve yorumlarınıza açıktır biraz eleştirinde forum canlansın azcık konuşalım muhabbet edelim
