Eline sağlık ustam geçmişten kulak aşinalığı oluşmuş gürgen denildiğinde kazma balta vs sapını çok duymuştum renk olarak bence yabana atılacak ahşap değil sağlam olmasını saymıyorum bile 
Sağolasın Şaban Ustam.
Kuşgözü urlar havada uçuşunca garibim ilgisiz kalmıştı. Bu ekonomik koşullar devam ederse kazma saplarına rağbet artcak gibi...

Mehmet hocam eline sağlık. Kuru kuruya eline sağlık demek istemiyorum ama ne diyeyim, yine senin elinden çıktığı bariz bir bıçak, yine güzel işçilik, yine dönem şartlarını yansıtan malzeme kullanımı. 
Hocam kabzanın kıç kısmındaki çapraz ilerleyen çizgiler ahşabın kesim izleri mi yoksa desenle ilgili mi? O biraz kafamı karıştırdı.
Sağolasın Mustafa da elinde büyüteçlemi geziyorsun ne yapıyorsun? Senden de birşey kaçmıyor.

Pek dönemin ruhuna uygun olmamış hocam, babalar gibi hammadde çelik kullanmışsın bu sefer. 
O2 ile hurda diğer çelikler arasında bir fark gözlemleyebildin mi hocam? Gerçi bunun için baya agresif bir test yapmak lazım ama, belki bileme yaparken sertlik ve direncinden bir çıkarım yapmış olabilirsin.
Uygun. Uygun. Çünkü para vermedim.

Burada iskarpela ve diğer ahşap oyma bıçaklarını yapan arkadaşlar var. 3 mm O2 çelikleri küçük küçük kestirip ısıl işlem yaptırmışlar. Sulu işliyorlar. İki parça verdiler.
80CrV2 elime bolca geçmeden önce, O2 nin 3 ve 4 mm olanından almıştım. Isıl işlemini kendim yaparak 10-15 kadar bıçak yapmıştım. Onlardan elimde hiç kalmadı. Kullanım deneyimim olmadı. Sadece çalışırken bariz fark olarak ısıl işlemde O2 nin yamulanı olmadı. Diğer çeliklerde çekiç yanımdadır. Yağdan çıkar çıkmaz silip, bakıp, iki tıklatmak gerekiyor bazen.