Gün geçtikçe bitmiyor araştırmam her seferinde ayrı ilginç bana ve ustalarıma da yararlı olabileceğiniz düşündüğüm bir videoya denk geldim. Öyle muazzsam ingilizcem yok fakat anlayabilecek kadar çevirdim görseller eşliğinde.
Fakat şöyle bir terrim geçmekte Austenite-Ferrite çeliğin karbon değerleriyle Temperleme su verme ve menevişleme hakkında bahsediyor, forum içinda araştırmada bulundum fakat bulamadım daha önce sorulmamış sanırım (benzerleri olabilir gözden kaçmışsa af ola.)
Videonun linkini paylaşıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=6jQ4y0LK1kY&ab_channel=RealEngineering(Asıl sormak istediğim yer 06.20 Dk da)
Çelik metalürjisine hakim olmaya çalışıyorum ve ustalarıma 1 minik bilgi eklesem kardır (Videoyu baştan sonra izlenmesini tavsiye ederim).
Ustalarıma sormak istediğim sorular şuanlar;
1- Çelikte astenit ve ferrit nedir?
2- Astenit ve ferritin Çeliğe etkisi nedir? (Temperleme su verme menevişleme)
2- Bıçaklarda kullanılan karbon değerlerinin oranlarını biliyoruz, peki ya karbon değerini 0.4-0.8 değil de 4 yaparsak ne olabilir? Artısı eksisi nedir daha mı kırılgan olur daha mı keskin ağız tutar?
Eğer alakalı olabilecek konu varsa şimdiden özürlerimi iletiyorum ne yazık ki bulamadım.