Bıçak Sanatı - Forum

Bowie 3

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Bowie 3
« : 12 Nisan 2022, 00:16:26 »
Merhabalar eğeden güzel bir hamonlu bowie yapmaktı aklımda ki plan
 Atölyeyi ilk kurduğunda profilini çıkartmıştım dövdüğüm için 2 defa normalize yapıp yüzeyini temizlememiştim yaklaşık üzerinde ki tufalı temizlemek için 1.5 saat wd 40
yardımı ile uğraştım anca çıkarabildim siz siz olun normalize edilmiş bir bıçağı atıl vaziyette bırakmayın ders oldu  :)
   Lafı uzatmayayım hamon niye yok diyecek olursanız 6 defa asitledim ufukta göremedim göremeyince zorlamadım açıkçası.
  Balçak karartma esnasında nazara geldi kabza cıkıntılı kenarlarını temizlerken eğe sıyırmış farketmedim öyle bıraktım velhasılkelam biraz durgun biraz aktif hareketli iş oldu soracak olursanız planladığım profille yaptığım iş uyuşmadı hamon hariç fotoğraf ekliyorum saygılar  :)

Dövme Eğe W1 W2
    Toplam Boy 300 mm
    Namlu 180 mm
    Kalınlık 4.5 mm 3 mm e Düşürüldü Çekiç izlerinden dolayı Hoş onuda gideremedim baya gaddar davrandım heralde  :)
     Balçak 4x4 Pirinçten yaptım Arada 2 mm bakır var
     Kabza İğde uru

Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Bowie 3
« Yanıtla #1 : 12 Nisan 2022, 02:27:50 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Genel olarak balçağı sevmesem de bu tarz balçaklara itirazım yok. Güzel olmuş.
Kabzadaki ahşap geometrik yapı da hoşuma gitti.
Fotoğraf açılarından mı bilmiyorum. Namlunun balçağa girişinde aşağıya doğru kayma hissi uyandı.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2022, 02:45:03 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Genel olarak balçağı sevmesem de bu tarz balçaklara itirazım yok. Güzel olmuş.
Kabzadaki ahşap geometrik yapı da hoşuma gitti.
Fotoğraf açılarından mı bilmiyorum. Namlunun balçağa girişinde aşağıya doğru kayma hissi uyandı.
Teşekkür ederim ustam sağolun.
   Balçak  kendi başına düz bir yapıya sahip değil aslında düz yapmış olsaydım namlu hattı ile beraberinde biterdi.
    Fakat kabzanın aşağıya doğru eğimli ve balçağın kabzaya doğru yaslanmasını  istediğim için öyle yaptım bilmiyorum bana düz olması yerine yatık olması daha estetik geliyor nedense :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2022, 08:27:35 »
Şaban ustam eline sağlık. Maşallah üretim hızında Mehmet hocamla yarışıyorsun. Kısmet bir sonraki eğeye diyelim, senden bir hamon görmek isteriz. :2up

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 12 Nisan 2022, 09:06:08 »
Şaban ustam eline emeğine sağlık. Ufak tefek kazalar olmuş ama bütünde yine güzel bir iş çıkmış. Ben bıçağı sevdim. Özellikle iğde uru ve patine edilmiş balçak çok hoşuma gitti. Aksiliklere de bir dahaki sefere olmaz İnşallah diyelim. :)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #5 : 13 Nisan 2022, 21:47:22 »
Şaban ustam eline sağlık. Maşallah üretim hızında Mehmet hocamla yarışıyorsun. Kısmet bir sonraki eğeye diyelim, senden bir hamon görmek isteriz. :2up
İnşallah Orkun ustam çok teşekkürler  :)
Şaban ustam eline emeğine sağlık. Ufak tefek kazalar olmuş ama bütünde yine güzel bir iş çıkmış. Ben bıçağı sevdim. Özellikle iğde uru ve patine edilmiş balçak çok hoşuma gitti. Aksiliklere de bir dahaki sefere olmaz İnşallah diyelim. :)
Teşekkür ederim bazen böyle aksilikler yaşanıyor sağlık olsun bir daha ki sefere inşallah yaşamayız :)

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2022, 01:40:13 »
elinize sağlık. fikir çok  güzel. bu planda sebat ederek 4-5 bıçak daha yaparsanız, sanırım bu bıçaktaki ufak tefek kusurlar yok olur. ve üst kalite sanat kendini size de, bize de gösterir.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #7 : 22 Nisan 2022, 02:00:01 »
elinize sağlık. fikir çok  güzel. bu planda sebat ederek 4-5 bıçak daha yaparsanız, sanırım bu bıçaktaki ufak tefek kusurlar yok olur. ve üst kalite sanat kendini size de, bize de gösterir.
Teşekkür ederim çok sağolun  :)