2021 Yılı başında yapımına karar verdiğim bant zımpara makinemden bahs edeceğim.
Çocukluktan gelen bıçak sevdası üstüne herhalde birazda Türk erkeklerinin sökme-takma merakından mütevellit,üzerine birazda ülkecek bulunduğumuz ekonomik sıkıntılar eklenince bıçak yapma merakımı ilerletme isteğimin doğurduğu bir bel kemiği proje olarak başladım.Şu an bıçak yapmaktan çok, makinenin bana maddi olarak yükü çok olsa da bir çok insanın başını ağrıtıp yada bir çok firmanın mail kutusunu aşındırıp bilgi toplayıp eksik bir tasarımla yola çıkarak devam eden bu süreçte tornacının parçaları 6 ay vermemesi üstüne, lazer firmasının da revize edilmemiş çizimi kesmesi biraz can sıkıcı olsa da "Kendi Tasarımını Yaptığım Makinem" duygusunun tadını çıkarmaya dönüştü.
Süslü cümleleri geçecek olursak, 2021 Mart ayında çizimlerine başlayıp Haziran ayında, staj yapacağım firmamın baş mühendisi ve aynı zamanda canım patronum Nejat Ulusal ile çizgisel hız hesabını; sayın Eylem Cengiz abimizin forumda vermiş olduğu formüle bağlı kalarak kullanmak istediğimiz tekerin çapını belirledik.Sonrasında tamamen benim idarem altında gelişen tasarım denemeleri oldu ve 4 tane makine çizimi eskittim her birinde ortalama 25-30 kadar parça var ve bunların hepsini katı model ortamında yenileyerek 5. revizyonu şu anda çizmekteyim.Uçuk kaçık şöyle usta oldum, böyle uçtum kaçtım egolarının yerine makinemin çok eksiği olduğunu fark ettim.Kesinlikle pişman değilim.Bir çok kimse gibi yaptıklarımın arkasına saklanıp olmadı deyip bırakmadım.Mental olarak yorucu bir süreçte olsa, üniversite sınavına 2 ay kalmış ta olsa hala ilk günkü heyecan ve heves ile devam edip kötü de olsa bu prototipi tamamlayıp daha iyi makine serüvenlerine yol açmayı planlıyorum.Bu süreçte yorduğum,yardımını aldığım, fikir danıştığım bir sürü insan oldu, lütfen kusuruma bakmasınlar.Bu projeye başlarken, çevremdeki annem dışındaki herkesin bana söylediği "La olum ne gerek var la,boşa gideceğine midene gitsin" mentalitesini asla kabullenmeyip harcadığım para hurdaya gitse de o tür zihniyetlerin inadında harcadığım her kuruştan zevk alacağım.Son olarak eklemek isterim ki bu süreçte tanıdığım en değerli insan "NEJAT ULUSAL"...S.Arcan Görenekli, Cankat Ayaş ve Ünal Selvi abilerime çok müteşekkirim, bu projemde daha bana yardımı dokunan bir sürü adını sayamadığım insan var, onlara da buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.
İlk başarısız montaj denemesine ait katı model ve fotoğrafları aşağıya ekliyorum.
Okuyan herkese teşekkür ederim...11/04/2022