Bıçak Sanatı - Forum

Petty

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Petty
« : 31 Mart 2022, 22:10:41 »
İki gündür paylaşmaya çalışıyorum uzun uzun şeylerde yazmıştım her defasında hata alınca şevkim kırıldı çok birşey yazmayacağım bu sefer  :)
2,5 mm 4116 paslanmaz çelik kullandım
15 cm namlu boyu
kabzada sırasıyla kompakt-pirinç-maple burl kullandım
Saya ceviz, saya pimi pirinç (Mumlu ip ile sabitledim)
Benim için çok anlamlı özel bir çalışma oldu umarım sizlerde beğenirsiniz  :)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Petty
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2022, 08:18:47 »
Yasin Hocam eline sağlık.  :2up

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2022, 08:51:31 »
Müthiş!

Isıl işlemi nasıl halletin hocam?
« Son Düzenleme: 01 Nisan 2022, 08:53:28 Gönderen: orkunaydin350 »

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2022, 10:20:41 »
Yasin hocam eline sağlık. Yine sen, yine çok güzel bir iş. İsmi görünce ufak tefek bir şeyler bekliyordum, tam boy bıçak çıktı. Benim de bıçak isimleri dikkatimi çekiyor niyeyse, böyle her konuda der gibi. :D

Pirinç parça geçişte çok güzel bir rol oynamış hocam. Direkt siyah kompakt malzemeden stabilizenin yeşiline geçiş olsa göze batardı biraz, çok güzel oturmuş oraya o parça. :2up

Sapın formu alt tarafta fazla daralıyor gibi. Sen ergonomisini düşünmüşsündür kesin ama kullanımda özellikle büyük eli olan birisi olursa rahatsızlık çıkarıyor mu yoksa aksine, tutuşta kontrole katkısı var mı?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2022, 13:28:41 »
Eline sağlık temiz ve çekici bir bıçak olmuş tebrikler  :2up
Gendarmerie Special Operation...

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2022, 20:05:32 »
Yasin Hocam eline sağlık.  :2up
Teşekkür ederim Mehmet ustam  :)
Müthiş!
Isıl işlemi nasıl halletin hocam?
Teşekkür ederim  :)
Isıl işlem yapan bir firmaya gönderdim. Fırın olmadığı için malesef atolyede sadece karbon çeliğinin ısıl işlemini kendim yapabiliyorum.
Yasin hocam eline sağlık. Yine sen, yine çok güzel bir iş. İsmi görünce ufak tefek bir şeyler bekliyordum, tam boy bıçak çıktı. Benim de bıçak isimleri dikkatimi çekiyor niyeyse, böyle her konuda der gibi. :D

Pirinç parça geçişte çok güzel bir rol oynamış hocam. Direkt siyah kompakt malzemeden stabilizenin yeşiline geçiş olsa göze batardı biraz, çok güzel oturmuş oraya o parça. :2up

Sapın formu alt tarafta fazla daralıyor gibi. Sen ergonomisini düşünmüşsündür kesin ama kullanımda özellikle büyük eli olan birisi olursa rahatsızlık çıkarıyor mu yoksa aksine, tutuşta kontrole katkısı var mı?
Teşekkür ederim Mustafa  :)
Petty 14-15 cm oluyor paring'ler daha küçük 8-9 cm
Sapın alt kısmı dediğin gibi çok ince kaldı. İlk olarak balçağı şekillendirip kabzayı işlerken onu baz alarak işliyorum. Balçağı biraz ince yapmışım sapta ince kaldı. baş parmak ve işaret parmağı ile ricasso kısmından kavrayınca sap rahatsız etmiyor ama komple sapı tutunca biraz o incelik rahatsız edebilir.
Eline sağlık temiz ve çekici bir bıçak olmuş tebrikler  :2up
Teşekkür ederim Şaban ustam  :)

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2022, 22:06:36 »
elinize sağlık, bir hayli özendiğiniz ve emek ettiğiniz belli oluyor. her ne kadar ilke olarak; her çelik ve bıçak, ısıl işlemi kuralına uygun ve titizlikle yapıldıktan sonra, kendi içinde iyi bir bıçaktır... desek te, bu kadar özenme ve titizlik gösterilecekse bunu mesela n690 ve üstü için sarf etseydiniz ... (dedim kendi kendime)

« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2022, 22:22:10 »
elinize sağlık, bir hayli özendiğiniz ve emek ettiğiniz belli oluyor. her ne kadar ilke olarak; her çelik ve bıçak, ısıl işlemi kuralına uygun ve titizlikle yapıldıktan sonra, kendi içinde iyi bir bıçaktır... desek te, bu kadar özenme ve titizlik gösterilecekse bunu mesela n690 ve üstü için sarf etseydiniz ... (dedim kendi kendime)
Neden N690?

« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2022, 22:22:57 »
Bu arada, şahane bir bıçak olmuş hocam, titizlikle üretilmiş, tebrik ederim, ellerine sağlık.

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2022, 23:12:28 »
Bu arada, şahane bir bıçak olmuş hocam, titizlikle üretilmiş, tebrik ederim, ellerine sağlık.
Teşekkür ederim Sefa ustam beğenmeniz beni çok mutlu etti  :)

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #10 : 01 Nisan 2022, 23:15:45 »
4116 yı maliyet açısından uygun, aynı zamanda kolay bilenip masata iyi gelmesinden dolayı tercih ettim.
Çeliğin türü ne olursa olsun yaptığım işlerde her zaman özen göstermeye dikkat ediyorum  :)

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #11 : 03 Nisan 2022, 08:53:36 »
herkese merhabalar, fikrimi beyan ederken n690 çelikten örnek vermiştim. Sefa Hocamız da sormuş. aslına bakılırsa, piyasanın basma kalıp yönlendirmeleri veya piyasanın meşhur etmesi neticesinde, işi bilen-bilmeyen kişilerin sürekli ve bilhassa n690 çelikten bahsetmesi beni de irite ediyor. amiyane tabirle, 'çok pis gıcık oluyorum'. dolayısıyla lütfen benim yukarıdaki iletimdeki n690' dan bahsedişimi bu cümleden saymayın. ben çalıştığım ve bildiğim çelikleri kendime göre sınıflandırdım. iyi-orta-yüksek diye. bu sınıflandırmada bence n690, orta sahanın tam ortasındaki çeliktir. yani iyi klasmanının başlangıcıdır bence. o yüzden öyle demiştim. herkese selamlar, saygılar.

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #12 : 04 Nisan 2022, 11:45:36 »
Elinize sağlık Yasin hocam güzel bir bıçak olmuş.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2022, 14:23:53 »
...
Petty 14-15 cm oluyor paring'ler daha küçük 8-9 cm
...

Ben petty ismini senin verdiğini düşünmüştüm hocam, kelime anlamına bakarak küçük demek istemiştim. Böylelikle bir şey daha öğrenmiş oldum, iyi oldu. :2up
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #14 : 04 Nisan 2022, 16:49:42 »
Elinize sağlık Yasin hocam güzel bir bıçak olmuş.
Teşekkür ederim Güray hocam  :)
Ben petty ismini senin verdiğini düşünmüştüm hocam, kelime anlamına bakarak küçük demek istemiştim. Böylelikle bir şey daha öğrenmiş oldum, iyi oldu. :2up
:2up

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #15 : 05 Nisan 2022, 00:18:58 »
Yasin hocam eline sağlık çok şık bi iş olmuş. İşçilik de çok iyi malzeme kullanımı da, bravo.

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #16 : 05 Nisan 2022, 05:06:45 »
Yasin hocam eline sağlık çok şık bi iş olmuş. İşçilik de çok iyi malzeme kullanımı da, bravo.
Teşekkür ederim Şeref ustam beğenmene sevindim  :)

« Yanıtla #17 : 05 Nisan 2022, 21:05:37 »
herkese merhabalar, fikrimi beyan ederken n690 çelikten örnek vermiştim. Sefa Hocamız da sormuş. aslına bakılırsa, piyasanın basma kalıp yönlendirmeleri veya piyasanın meşhur etmesi neticesinde, işi bilen-bilmeyen kişilerin sürekli ve bilhassa n690 çelikten bahsetmesi beni de irite ediyor. amiyane tabirle, 'çok pis gıcık oluyorum'. dolayısıyla lütfen benim yukarıdaki iletimdeki n690' dan bahsedişimi bu cümleden saymayın. ben çalıştığım ve bildiğim çelikleri kendime göre sınıflandırdım. iyi-orta-yüksek diye. bu sınıflandırmada bence n690, orta sahanın tam ortasındaki çeliktir. yani iyi klasmanının başlangıcıdır bence. o yüzden öyle demiştim. herkese selamlar, saygılar.
Eyvallah.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #18 : 10 Nisan 2022, 21:26:32 »
Yasin hocam.cok kısa zamanda çok yol.aliyorsunuz çalışmaların çok güzel maşallah elinizde yatkın bu işlere zevkle takip ediyorum sizi

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
« Yanıtla #19 : 11 Nisan 2022, 17:25:08 »
Yasin hocam.cok kısa zamanda çok yol.aliyorsunuz çalışmaların çok güzel maşallah elinizde yatkın bu işlere zevkle takip ediyorum sizi