Bıçak Sanatı - Forum

Mini Şef

Şaban Kurt

  • ***
  • 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Mini Şef
« : 30 Mart 2022, 23:25:36 »
Merhabalar kenarda unutulan bir 4116 yı klasikleştirip değerlendirdik :)

   Toplam uzunluk 240 mm
    Namlu 120 mm
    Kalınlık 2.5 mm
    Kabza   Sırasıyla Stabilize Kayın
    Stabilize Akçaağaç Ardaklı Kayın ve Global Sisi.

     












« Son Düzenleme: 30 Mart 2022, 23:53:14 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

selcuk.eren

  • ***
  • 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2022, 23:41:48 »
elinize sağlık. çeliğin 4116 olduğunu belirtmişsiniz. namlunun yanak kısımlarındaki siyahlıklara bakılırsa, suyunu yağda vermiş olabilir misiniz acaba? selamlar.

Şaban Kurt

  • ***
  • 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2022, 23:51:59 »
elinize sağlık. çeliğin 4116 olduğunu belirtmişsiniz. namlunun yanak kısımlarındaki siyahlıklara bakılırsa, suyunu yağda vermiş olabilir misiniz acaba? selamlar.
Aleyküm selam teşekkür ederim sağolun evet yağda suyunu verdim.
Gendarmerie Special Operation...

dela

  • *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2022, 08:29:49 »
Çok güzel olmuş. Eline sağlık.  :2up

orkunaydin350

  • *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2022, 09:13:02 »
Eline sağlık ustam, çok şık tasarım olmuş. Genelde mutfak bıçaklarında alışılmadık olan ricasso alanı bırakmışsın. Çok güzel görünüyor ama kullanıma etkisi olur mu acaba?

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #5 : 31 Mart 2022, 11:54:39 »
Elinize sağlık. Bende Orkun ustama katılıyorum rikasso-taşlama eşiği daha geride olsaydı keşke, taşlanmamış o alan tahta üzeri kullanımda sıkıntı çıkarıyor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

MustafaV

  • ***
  • 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #6 : 31 Mart 2022, 12:23:02 »
Şaban ustam eline sağlık. Bıçağın geometrisi çok hoşuma gitti. Küçük olunca daha bir güzel görünmüş normal boydakilere nazaran. :2up
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

  • ***
  • 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Ynt: Mini Şef
« Yanıtla #7 : 31 Mart 2022, 12:51:19 »
Çok güzel olmuş. Eline sağlık.  :2up
Teşekkür ederim ustam çok sağol  :)
Eline sağlık ustam, çok şık tasarım olmuş. Genelde mutfak bıçaklarında alışılmadık olan ricasso alanı bırakmışsın. Çok güzel görünüyor ama kullanıma etkisi olur mu acaba?
Teşekkür ederim Orkun ustam bizzat kendim kullanmak için yaptım bu sefer kaçış yok :)
  Hatta ilk kullanıcı yorumumu yapayım çok bu tarz şef bıçakları ile içli dışlı değilim ben bir artısını yada eksisini görmedim belki bıçağın ufak olduğundan kaynaklı olup çok fazla eksi yanını farketmedim açıkçası.     
    Uzun namlu şef bıçaklarında durum nasıl olur yoğun kullanıcılara sormak gerek bu form tamamen ortaya karışık oldu profilden tutta kabza kombinine kadar  :)
Elinize sağlık. Bende Orkun ustama katılıyorum rikasso-taşlama eşiği daha geride olsaydı keşke, taşlanmamış o alan tahta üzeri kullanımda sıkıntı çıkarıyor.

Teşekkür ederim Osman ustam sağolasın.
    Ben bir artısını eksisini görmedim içli dışlı olduğum bir bıçak formu değil açıkçası hepsi gelişi güzel plansız yapılmış bir çalışma geride olaaydı daha iyi olurdu elbette kesme açısından o bölge artı sağlardı ama bıçak ufak formda olduğundan bir sorun yaratmadı kullanıcı olarak söyleyebilirim.
Şaban ustam eline sağlık. Bıçağın geometrisi çok hoşuma gitti. Küçük olunca daha bir güzel görünmüş normal boydakilere nazaran. :2up
Teşekkür ederim ustam sağolasın ufak bıçakların yeri çok başka oluyor  :)
Gendarmerie Special Operation...