Bıçak Sanatı - Forum

5160

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
5160
« : 18 Mart 2022, 22:43:00 »
Merhabalar hep puukko mu paylaşacağız 😀 birazda farklı formlardan yürüyelim.
Yaklaşık 2 sene önce almış olduğum fayton makaslarını geçenlerde düzeltme fırsatı buldum düzeltmişken arkadaşıma sözüm vardı en küçük makastan bir form çıkardım uzun zaman oldu sonunda fırsat bulup aradan çıkardık saygılar.

Toplam Boy 230 mm
 Namlu 110 mm
 Kalınlık 5 mm Kabza sonuna doğru 3 mm
 Kabza Ardaklı Kayın

« Son Düzenleme: 18 Mart 2022, 22:55:53 Gönderen: dela »
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: 5160
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2022, 22:59:00 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Bu da güzel çalışma olmuş.  :2up
Isıl işlemden sonra namlunun taşlanmamış alanına nasıl bir müdahalede bulundun. Dövme sonrası dokunun doğal hali hoşuma gidiyor.
(Bu arada paylaşımındaki klavye azizliklerine ufak bir müdahalede bulundum.  :) )

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2022, 23:13:01 »
Şaban Ustam eline sağlık.
Bu da güzel çalışma olmuş.  :2up
Isıl işlemden sonra namlunun taşlanmamış alanına nasıl bir müdahalede bulundun. Dövme sonrası dokunun doğal hali hoşuma gidiyor.
(Bu arada paylaşımındaki klavye azizliklerine ufak bir müdahalede bulundum.  :) )
Teşekkür ederim ustam çok sağol gözden kaçıyor bazen harfler 🙂
  Ustam sadece kabza kısmında yoğun bir pas vardı düzeltme yaparken hiç pasını temizlememiştim ocağa girince katı kesildi yapıştırıcının ve kabzanın düzgün tutunması açısından zımparada temizledim namlu kısmına hiç müdahale etmedim çünkü yoğun bir pas yoktu kabzada ki gibi sadece kabzayı takmadan yıkayıp bitişte komple kabza ile beraber yağladım ustam.
« Son Düzenleme: 18 Mart 2022, 23:15:04 Gönderen: Şaban Kurt »

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2022, 12:48:27 »
Şaban ustam çok güzel bir iş, eline emeğine sağlık. Form da, işçilik de söze mahal bırakmıyor. Taşlanmamış alandaki görüntü çok güzel durmuş. Seviyorum bu tarz işleri. Ardaklanmış ağaç da çok sık gördüğümüz bir malzeme değil, bu açıdan da çok sevindim paylaşmana.

Bu ağacı bu hâliyle mi satın aldınız yoksa ardaklama işlemini de kendiniz mi yaptınız ustam? Ardaklama işi sapın sağlamlığına olumsuz bir etki yaratıyor mu? O kısımlarda yumuşak dokular mı var yoksa sadece renk değişimi mi yapıyor? Kullanan birisini görmüşken aklımdaki soruları soruvereyim dedim. O:-)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2022, 13:14:21 »
Şaban ustam çok güzel bir iş, eline emeğine sağlık. Form da, işçilik de söze mahal bırakmıyor. Taşlanmamış alandaki görüntü çok güzel durmuş. Seviyorum bu tarz işleri. Ardaklanmış ağaç da çok sık gördüğümüz bir malzeme değil, bu açıdan da çok sevindim paylaşmana.

Bu ağacı bu hâliyle mi satın aldınız yoksa ardaklama işlemini de kendiniz mi yaptınız ustam? Ardaklama işi sapın sağlamlığına olumsuz bir etki yaratıyor mu? O kısımlarda yumuşak dokular mı var yoksa sadece renk değişimi mi yapıyor? Kullanan birisini görmüşken aklımdaki soruları soruvereyim dedim. O:-)
Teşekkür ederim abi herhangi bir yumuşaklık söz konusu değil ağacın kendine has dokusu ne aldığım kişi nede ben hiç bir işlem yapmadık tamamen kendine has dokusu aslında piyasa şartlarında her çeşit
ahşap mevcut fakat bu stabilize olayı çıktı çıkalı ahşabın kendine has doğal yapısını göremiyoruz sağolasın 🙂

« Yanıtla #5 : 19 Mart 2022, 21:31:57 »
Stabilize konusunda kesinlikle Senle aynı fikirdeyim. İş çok güzel olmuş ama benim asıl vurgulamak istediğim; yaptığın yüzey perdahlarına bayılıyorum, mükemmel yüzeyler yapıyorsun ki bence bir bıçakta bu kesinlikle bir fark yaratıyor. Ellerine sağlık..

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #6 : 19 Mart 2022, 22:38:37 »
Stabilize konusunda kesinlikle Senle aynı fikirdeyim. İş çok güzel olmuş ama benim asıl vurgulamak istediğim; yaptığın yüzey perdahlarına bayılıyorum, mükemmel yüzeyler yapıyorsun ki bence bir bıçakta bu kesinlikle bir fark yaratıyor. Ellerine sağlık..
Sefa ustam çok teşekkür ederim sizden bunları duymak çok güzel :)
  Beğenmenize sevindim namluya el değmeden olmuyor ilk önce yaptığım işi kendim beğeneceğim yoksa içime sinmiyor saygılar ustam  :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2022, 08:31:04 »
Şaban ustam eline sağlık. Gene dizayn ve tasarım ön planda, yakışıklı bir bıçak olmuş. :2up

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2022, 23:47:32 »
Şaban ustam eline sağlık. Gene dizayn ve tasarım ön planda, yakışıklı bir bıçak olmuş. :2up
Teşekkür ederim Orkun ustam çok sağolun yarın toplantıda görüşürüz inşallah hatırlatma yapayım belki vesile oluruz selamlar  :2up

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #9 : 27 Mart 2022, 09:14:02 »
elinize sağlık. acaba bıçak dövülerek mi yapıldı? yoksa sadece ufak tefek düzeltmeler ve yüzey temizlikleri için mi tavladınız? şundan dolayı soruyorum: dikkatle bakıldığında, sapın rikasso kısmından başlayıp kıç kısmına doğru gidildikçe, çeliğin inceldiği fark ediliyor. bu tarz, bıçağı hafifletmek için dövme işi yapanların tercih ettiği bir yöntem. fakat diğer taraftan, namlunun sırt kısmına yakın yüzeye bakıldığında hiç dövülmemiş gibi pürüzsüz görünüyor. eğer bıçağı döverek yaptıysanız tebrik ederim, bence çok güzel ve hassas işçilik. ve ayrıca dövme işlemi sonunda bu kadar düzgün yüzey elde etmenin yöntemi hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #10 : 27 Mart 2022, 19:43:44 »
Şaban bey gerek kabza gerek namlu olarak sevdiğim bir form güzel bir bıçak olmuş. Kabzanın desenleri de çok güzel namludaki siyah kısımlar da bir güzellik katıyor bıçağa .Her şey çok güzel ellerinize sağlık.

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #11 : 27 Mart 2022, 22:35:13 »
elinize sağlık. acaba bıçak dövülerek mi yapıldı? yoksa sadece ufak tefek düzeltmeler ve yüzey temizlikleri için mi tavladınız? şundan dolayı soruyorum: dikkatle bakıldığında, sapın rikasso kısmından başlayıp kıç kısmına doğru gidildikçe, çeliğin inceldiği fark ediliyor. bu tarz, bıçağı hafifletmek için dövme işi yapanların tercih ettiği bir yöntem. fakat diğer taraftan, namlunun sırt kısmına yakın yüzeye bakıldığında hiç dövülmemiş gibi pürüzsüz görünüyor. eğer bıçağı döverek yaptıysanız tebrik ederim, bence çok güzel ve hassas işçilik. ve ayrıca dövme işlemi sonunda bu kadar düzgün yüzey elde etmenin yöntemi hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim sağolun makas parçalarının en küçük kısmından yaptım orta kısım 5 mm uçlara doğru 3 mm dövme söz konusu değil çünkü
gerek duymadım kalınlık bir bıçak için ideal durumdaydı ben sadece düzelttim.Dövme konusunda düzgün bir yüzey olmasını istiyorsak yüzeysel dövmeden ziyade kenar kısımlarından eşit seviyede dövmek ve yüzeydeki tufal kalıntılıranı dövme esnasında temizlemek gerek.
  Birde kalın lamalarda bunu sağlamak zor olsada çap malzemeyi dövmek düzgün bir yüzey oluşturmak daha kolay diyebilirim saygılar sağolun hocam.
Şaban bey gerek kabza gerek namlu olarak sevdiğim bir form güzel bir bıçak olmuş. Kabzanın desenleri de çok güzel namludaki siyah kısımlar da bir güzellik katıyor bıçağa .Her şey çok güzel ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim cok sağolun.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #12 : 10 Nisan 2022, 21:33:43 »
Bununda goremedim ama heralde Instagram da görmüşüm dur Şaban ustam