Bıçak.. Bıçak denince bir çok insanın aklına bir bütünü bölen kesici alet tanımlaması geliyor. Gerçek vazifesi de odur zaten. Ama burada insanları birleştiriyor..
Ben futboldan anlamam, anlasam da beceremem. Sporla aram yok sayılır. Tabi yüzme hariçÇok şükür kahvehane alışkanlığım da yok. Eeee bizim buralarda zaman geçirmek için ya bu saydıklarım olacak bir insanda yâda doğaya ve sanata ilgi. Ben ikinci şıkkı tercih ettim.
Fotoğrafa dair olan ilgimi bazı siteler ile bilgiye çevirmeye çalıştım. Bu sitelerde tanıştığım değerli insanlarla da deneyim edinme şansım oldu. Ve geldiğim noktada şunu anladım ki fotoğrafın sonu yok, fotoğraf sınırsız bir sanat ama benim imkânlarım oldukça sınırlı. Ve ben, benim imkânlarım sınırında olduğumu anladığım gün, fotoğraf dağarcığımın ağzını bağladım… Şimdi bu dağarcığı imkanlarım değişinceye kadar sindirme ve hayata fotoğraf gibi bakmayı öğrenme sürecindeyim.
Bu geride bıraktığım bilgi edinme ve deneyim kazanma sürecinde tanıştığım kişiler ile fotoğrafı konuşup çok şey paylaştık. Ve erdemli insan olma yolunda milimlik de olsa adımlar attım. Fakat, bir noktadan sonra gördüm ki bu ender insanlar haricinde tanıştığım insanların birçoğu markaya bakan insanlar… Fotoğraf makinen iyimi.. en iyi fotoğrafı sen çekersin. İş öyle değildi elbette.. Maddi geliri aynı düzeyde olmayan kişiler maddi imkanı az olana tepeden bakıyordu.. Bu bana göre değildi.. Ve kısa sürede bu çevrede sınırlarımı çektim ve kendi sınırlarımı korumaya çalışıyorum.
Ve bicaksanati.com ile tanıştım… Emrekipmen, Sefa Çabuk, Emin Albayrak,Eylem Cengiz, Berke Boyacı gibi bir çok değerli şahsiyetler ve ustalar, sanatkarlar ile tanıştım. Ben sordum onlar yılmadan bıkmadan cevap verdiler.. Ellerinden gelen her türlü yardımı sundular.
Forumda gezinirken görünmeyen muhabbetler bu insanların düzeylerini ve amaçlarını görmeme yeterli idi..
Artık bu formun müptelasıyım. Çünkü kuru laf salatası yapıp caka satılan bir yer değil, bilgi veren, tecrübe ve gözlem paylaşan bir ortam…
Şu an hayatta yaparken kendimden geçtiğim, dünyayı unuttuğum 4 şey var.. Oğlumu sevmek, balık tutmak, fotoğraf çekmek ve bicaksanati.com da gezinmek…
Bu siteyi kuran ve yaşatan herkese teşekkür ederim.İyi ki varsınız..