Bıçak Sanatı - Forum

Bismillah...

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
Ynt: Bismillah...
« Yanıtla #20 : 28 Temmuz 2011, 03:17:52 »
eline sağlık.
hiç öyle atılacak bir bıçak değil gayette güzel olmuş.

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #21 : 17 Ağustos 2011, 08:35:11 »
Evet üstatlar. Kabzada biraz estetik çalıştım. Fotoğraflarda bolca epoxi artığı gibi duran epoxiler dolgu acemiliğin boşluğunu doldurmak için kullandığımdır.Ve en kısa zamanda zımpara ile temizlenecektir.

Geçen gün odunluğun yanından geçerken gözüm bir meşe parçasına takıldı " dur bakayım bi deneyeyim, bakalım oluyor muymuş" diye elime aldığım meşe dalından, (çok estetik olmasa da )bir kabza daha yaptım. Daha önce su verdiğim ve jilet gibi olan profilii de iyi kötü yerleştirdim. veeee MUTLU OLDUM ;D

Bu profilde çeliği sıfır parlatma ile uğraşma ihtiyacı hissetmedim. Böyle kullanacağım.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 17 Ağustos 2011, 09:51:02 »
birinci bıçağın kabzası gayet güzel olmuş :) ikinciye bol zımpara ıle tesvıye gerek. ve  o epoxsiyi oradan çıkarırken  bayağı bır uğraşacaksın gıbıme gelıyor   ...
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 17 Ağustos 2011, 09:55:03 »
Beğenilerini esirgemeyen ustalarıma teşekkür ederim. Ben bu pin işini beceremem diye düşünürken  Ferhat Savcı  "pinin çokda zorunlu olmadığı" müjdesini verdi:) Pin için yanılmıyorsam sutun matkap şart.. Eee oda bende yok. Ama deneyeceğim..

Bu arada japon yapıştırıcısını nasıl sökebilirim. Kabzaya denemek için jopon döküyordum ki kapağı fırlayınca  japon banyosu yaptı da accık:)Profilden ayıramadım:) Acil yardım
Aseton japonu söker. Gerçi benim kullandığım aseton %90'lık.. Eczanelerde satılanı hiç denemedim.O tipler %10'luk oluyor.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #24 : 17 Ağustos 2011, 13:49:03 »
Çok güzel şekil almış ilk kabza bence de, keşke epoksi donmadan temizliği yapaydın, işin çok kolaylaşırdı, şimdi baya uğraştıracak. Kolay gelsin  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #25 : 17 Ağustos 2011, 13:56:05 »
birinci bıcağın formu güzel kabze malzemesi güzel ama o epoksi olayı biraz abrtılı olmuş
hemen bir tavsiye vereyim bıcağı bitirdik ve catlaklar var catlak varsa sorun  yok hemen epoksiye saldırmıuyoruz elimizde şeşfaf epoksi varsa o olur yoksa
çekikgözlü kardeşlerimizin yapıştırıcısı olan japonnu alıyoruz ince zımpara yaparken catlaklar ağaç tozu ile doluyor akabinde bizde o arayı japon ile dolduruyoz kuruyor zımparaya devam  sorun ortadan kalkıyor
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #26 : 17 Ağustos 2011, 14:08:31 »
Özgür Hocam, doğrumu anlamışım. Zımparalarken dökülen tozları boşluklara dolduruyoruz ve üzerine capon döküyoruz. Donunca da yeniden zımparalayoruz. Neticede dolgu yapmış ama rengi bozmamış oluyoruz.

Epoxi işini gece tembelliğimden sonraya bıraktım, ben ona bir girişirim zımpara ile duman olur:)

İkinci bıçağın estetiği neden beğenilmedi merak ettim:)

O bıçak kısa saplı olduğu için gömme kabze yaptım. Kabza çok kalın olmuş biraz galiba ama acemilik işte...

Bu haftasonu Eğri Gölde Sazan avında ikinci bıçağı kullanacağım.

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

« Yanıtla #27 : 17 Ağustos 2011, 14:14:21 »
Hüseyin eline sağlık, "ikinci bıçak neden beğenilmedi" demişsin, birinci diğerine göre hem daha kullanışlı hemde daha estetik geldi benim gözüme, diğeri için aynısını söylemek zor :(  Birinci bıçağı böyle yapan birinden doğal olarak diğerinide bekliyor insan. Ellerine sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #28 : 17 Ağustos 2011, 14:37:41 »
şimdi sen eğri gölde 10 kg  sazanı tutarsın , sonra yayınlarsın. ondan sonra karargahı kurarım bayram tatilinde oraya ben  ;D ;D
« Son Düzenleme: 17 Ağustos 2011, 15:43:14 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
« Yanıtla #29 : 17 Ağustos 2011, 14:40:23 »
Rekor 11 kg:) ;D Ama bu yıl sadece 5 kg kaldım Bakalım. Yaaa nasip

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #30 : 17 Ağustos 2011, 15:32:16 »
Epoksi kurumadan kulak temizleme çubuğuyla artanları temizlemek en kolayı.
Ama taşan yapıştırıcı donmuşsa da çaresi var tabii ki.
Ben bu iş için sarı veya pirinç malzemeden küçük bir ıskarpele yapıyorum. Taşanı onunla temizliyorum. Namlunun çeliğini fazla çizmiyor.
Her iki bıçak da başlangıç için gayet iyi. Ama ben eminim ki sen daha güzellerini de yapacaksın.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #31 : 17 Ağustos 2011, 16:04:59 »
Hüseyin sonraki sapın desenleri daha hoş durmuş taşlama eşiğinin oradaki sanırım epoksi tarzı bir şey dremel tarzı bir şey varsa yavaş  yavaş temizlenir diye düşünüyorum.