Bıçak Sanatı - Forum

Rulmandan dövme av bıçağı..

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
Rulmandan dövme av bıçağı..
« : 31 Aralık 2021, 17:35:24 »
Kıymetli Kardeşim Cihan Kurşunun hediye etmiş olduğu japon malı rulmandan dövdüğüm av bıçağı. Özellikle hurda malzemede kullanmayı sevdiğim 2 çelikten birisi rulman diğeri eğe çeliğidir. Kılıf yine kendi dikimimdir.
Toplam boy: 26.5 cm
Sırt kalınlığı 5 mm
Kabza: 1. Sınıf kök ceviz
6 mm pim

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Rulmandan dövme av bıçağı..
« Yanıtla #1 : 31 Aralık 2021, 18:13:56 »
Ustam eline sağlık, şu rulman zarfını ben de kullanmayı çok istiyorum ama öncelikle iyi bir örs lazım. :)

Bıçağa sözüm yok, çok hoşuma gitti inanın. Kılıf bıçağın yanında biraz sade kalmış gibi ama. Kabzanın desenlere bayıldım. Şu ceviz ne kadar güzel ağaçtır ya. Bir de çekiç gözüme çarptı. Öyle fabrikasyon, dümdüz kalıp gibi çekiç değil. O da mı sizin imalatınız acaba?  ^-^
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2021, 19:04:40 »
Ustam eline sağlık, şu rulman zarfını ben de kullanmayı çok istiyorum ama öncelikle iyi bir örs lazım. :)

Bıçağa sözüm yok, çok hoşuma gitti inanın. Kılıf bıçağın yanında biraz sade kalmış gibi ama. Kabzanın desenlere bayıldım. Şu ceviz ne kadar güzel ağaçtır ya. Bir de çekiç gözüme çarptı. Öyle fabrikasyon, dümdüz kalıp gibi çekiç değil. O da mı sizin imalatınız acaba?  ^-^

Çok teşekkür ederim ustam.. Eğer dövme çalışacaksanız kesinlikle rulman tavsiye ederim. Ama inanılmaz sertlik alıyor resmen cam gibi oluyor. Menevişini çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Örs konusu malesef eskisi gibi kolay değil. önceden çok kaliteli çok güzel örsler çok uygun fiyata satılıyordu. ama ne hikmetse son 1 yıldır fiyatlar inanılmaz fırladı. Kılıf konusunda çok haklısınız biraz sade oldu. Bıçağın modelide sade olduğu için kılıfıda bu yüzden sade tercih ettim. Çekiç özel yapım bir çekiç. instagramda türkmen sıcak demir yazarsanız çıkacaktır ben oraya yaptırdım.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2021, 23:55:18 »
Genel manada güzel. Çekicide iyi günlerde kullanın. Bıçakla alakalı söyleyeceğim tek şey parmak oyuğunu  kabzanın geri kalanıyla ayıran çıkıntı biraz fazla gibi geldi. Elinize sağlık.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #4 : 01 Ocak 2022, 17:30:15 »
Elinize sağlık sade güzel olmuş  :)
    Bir ara çalışmıştım çok güzel sertlik alıyor fakat darbeli işlerde güven vermiyor.
    Küçük bıçaklar için ideal bir çelik bilyadan bir pukko dövdüm bende hep bu videolar yüzünden  :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 02 Ocak 2022, 20:47:30 »
Elinize sağlık.
Daha önceden dövdüğüm rulmanlardan, gerek dövme sırasında, gerek ısıl işlemde ve gerekse de meneviş aşamasında çeşitli sorunlar yaşayınca, hatta ısıl işlemde hiç sertleştiremediğim de çıkınca elimdeki malzemeleri bir kenera bıraktım. Bekliyorlar.
Kullandığınız rulmanların 52100 olup olmadığı konusunu nasıl hallediyorsunuz?

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 02 Ocak 2022, 20:59:21 »
Kılıf ve bıçak şahane olmuş eline sağlık

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 03 Ocak 2022, 10:52:57 »
Elinize sağlık, güzel bıçak ve kılıf. Hem kabzanın hem de namlunun dövme desenleri çok iyi. Kabza fotoğraflarda biraz büyük görünüyor, hatta elinizde tuttuğunuz fotoğrafta çok kalın ve kaba gibi. Eğer sahibi için uygunsa, no problem. :2up

Mehmet hocama katılıyorum. Her rulman malesef 52100 değil ve dövdükten sonra sertleştirilemiyor. Mangan oranı yüksek olanlar hele, neredeyse elle hiç dövülemiyor. 52100 olduğuna nasıl emin olabiliriz bilmiyorum. Hurda malzemenin cilvesi malesef.

Güray GÜNEN

• 107
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #8 : 03 Ocak 2022, 11:23:43 »
Elinize saglik guzel bir bicak olmus. Kabzanin desenleri guzel duruyor cevizin guzelligi kendini gostermis. Arkadaslarin dedigi gibi rulmanla calismak zor her rulman dövmeye sertlesmeye uygun olmuyor. Rulman tavlamadan sonra bile sert kaliyor menevisinin iyi yapilmasi gerekiyor.Her sey yolundaysa rulmandan yapilan bicagin da keskinligi  saglamligi  guzel oluyor .Kabzada Orkun kardesime katiliyorum biraz daha ince olsa daha estetik durabilirdi. Görunuste sağlamlik hissi veriyor bicak gule gule kullanin.