Bıçak Sanatı - Forum

Mansi Knife #2 (80CrV2 + ceviz)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Mansi Knife #2 (80CrV2 + ceviz)
« : 26 Aralık 2021, 21:08:30 »
Çelik : 80CrV2
Toplam Boy : 25 cm
Namlu Boy : 13 cm
Genişlik : 17 mm
Kabza : Ceviz

Aktif kıllanım şeklinden dolayı kın yapmadım. Bu haliyle kullanılacak.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Ynt: Mansi Knife #2 (80CrV2 + ceviz)
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2021, 08:41:44 »
Ceviz daha çok yakışmış hocam, desenleri de iyiymiş. Keşke balçaklı olsaydı. :2up

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2021, 09:55:59 »
Ceviz daha çok yakışmış hocam, desenleri de iyiymiş. Keşke balçaklı olsaydı. :2up
Orkun ustam, balçak olduğu zaman tarz bozulabilir, aman. :D

Mehmet hocam eline sağlık. Orkun ustamın dediği gibi, ceviz ayrı bi yakışmış. Bunda tasarımda farklılıklar mı var yoksa ışık yanılması mı? Sanki namlu ince başlayıp uca doğru genişliyor gibi, nasıl anlatsam, sanki bazı avcı ve bowie modellerinde olduğu gibi mi desem. Anlatabildim mi? Ayrıca imza da kendini koyu ahşabın önünde daha bi belli etmiş, öncekinde imza var mı diye kontrol ettim geldim.

Kın konusunda çok fazla anlatım, video isteyen var diye yapmamış olma gibi bir durumun yok değil mi hocam? >:D
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2021, 11:43:30 »

Sağolasın Orkun.
Söyleye, söyleye balçaklı bıçak yaptıracaksın.  :D

Orkun ustam, balçak olduğu zaman tarz bozulabilir, aman. :D

Mehmet hocam eline sağlık. Orkun ustamın dediği gibi, ceviz ayrı bi yakışmış. Bunda tasarımda farklılıklar mı var yoksa ışık yanılması mı? Sanki namlu ince başlayıp uca doğru genişliyor gibi, nasıl anlatsam, sanki bazı avcı ve bowie modellerinde olduğu gibi mi desem. Anlatabildim mi? Ayrıca imza da kendini koyu ahşabın önünde daha bi belli etmiş, öncekinde imza var mı diye kontrol ettim geldim.

Kın konusunda çok fazla anlatım, video isteyen var diye yapmamış olma gibi bir durumun yok değil mi hocam? >:D

Sağolasın Mustafa.

Kumpasa göre 17mm. Ama bileme çentiğinin olmaması nedeniyle bilemenin başlama şekli ve ışık nedeniyle öyle görünüyor sanki. Bana da öyle geldi.

Kın yapmama sebebi. Verdiğim arkadaşın tezgah üstü et ve balıkta kullanacak olması. Kın yaptığımda paylaşırım.  :)

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2021, 12:18:47 »
...
Kın yapmama sebebi. Verdiğim arkadaşın tezgah üstü et ve balıkta kullanacak olması. Kın yaptığımda paylaşırım.  :)
Kın konusunda takılıyorum hocam. O:-)

Ben bunu da kendinize yaptınız sanmıştım hocam. Sürekli kullanılacak olması iyi bir şey. Üstünden zaman geçtikçe bıçağın sürekli kullanımdaki izlenimlerini de buradan paylaşırsanız, daha önce bıçağın tanınmasına vesile olduğunuz gibi uzun dönem kullanıcı bilgilerini de bize aktarmış olursunuz ki altın gibi bir bilgi olur elimizde. Buna daha da bir sevindim.  :)
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2021, 11:51:07 »
Elinize sağlık ustam ikinciyi bitirdiniz biz daha başlayacagız nasip  :)
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2021, 15:46:12 »
..........
Kın konusunda takılıyorum hocam. O:-)

Ben bunu da kendinize yaptınız sanmıştım hocam. Sürekli kullanılacak olması iyi bir şey. Üstünden zaman geçtikçe bıçağın sürekli kullanımdaki izlenimlerini de buradan paylaşırsanız, daha önce bıçağın tanınmasına vesile olduğunuz gibi uzun dönem kullanıcı bilgilerini de bize aktarmış olursunuz ki altın gibi bir bilgi olur elimizde. Buna daha da bir sevindim.  :)

Eyvallah. Kısa vadelisinin kullanım resmini koyayım. Bu işi iyi yapıyor.  :D
Uzun vade için de nasip diyelim.  ;)

Elinize sağlık ustam ikinciyi bitirdiniz biz daha başlayacagız nasip  :)

Sağolasın Şaban Ustam.
İkinci teknik sebeplerden oldu. Bir bıçak çeşidini ilk defa yaptığımda, ısıl işlemden falan çıkmazsa hevesim kursağımda kalmasın diye iki tane yapıyorum. İkisi de sağ çıktı.  :)
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2021, 16:04:38 Gönderen: dela »