Yanıtlar için çok teşekkür ederim, kendimi uygun başlıkta da tanıtacağım muhakkak; adım Yunusemre(32), Samsun'da yaşıyorum ve opera şarkıcısıyım. Mutfağa girip yemek yapmaktan fazlaca keyif alan ama videolarda gördüğü doğrama tekniklerine heves edip hevesi kursağında kalan biriyken meselenin bıçak keskinliğinde olduğunu ve keskin bir bıçakla çalışmanın aşırı konforlu, aşırı keyifli olduğunu öğrendim.

52-53 HRc'nin üzerine çıkmayan mutfak bıçaklarıyla o hayâl ettiğim keskinlik düzeyini uzun süre koruyamayacağım bilgisini de aldıktan sonra yüksek HRc'ye heves ettim fakat keskinliği uzun süre koruyabilen bıçakların hakkını da yüksek gritlerde bileme ve parlatma yaparak vermek gerekiyormuş. Parlatma yapabileceğimiz yüksek gritli taşlarla sert çelikleri aşındırmak çok uzun ve zahmetli olacağı bilgisini aldıktan sonra kafamda en ucuza mâl olacak basamaklandırmayı yapmaya çalışıyorum esas olarak. "180 - 360 - 1200 - masatın x gritli macun sürülmüş yüzü - masatın x gritli macun sürülmüş yüzü" gibi...
Çeliğin üzerindeki partikülleri temizlemenin yanında kozmetik olarak da o parlak görüntüyü elde edebilmek adına çok yüksek gritli bir macuna ihtiyaç duyacağımı düşünüyorum. 1200'den direkt olarak geçeceğim çok yüksek gritli macun aşındırma ve parlatma amacıma ne kadar hizmet edecek, bilemiyorum.
Siz deneyimli bıçak meraklıları ve profesyonelleri bu konuda sayısal değerlerle yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm. hâlâ bu düşüncemin arkasındayım.

Cümleten keyifli akşamlar dilerim. ^^