Mehmet hocam stoklar sağlam masallah. Bizim buralarda daire testere bulmak cok zor ,eğe de ele gecmiyor sizin hurdacilar bayaği zengin bu konuda.Yakinda guzel eserler gelecek yine durum onu gosteriyor.Şimdiden kolay gelsin. 
Ohoo mükemmel hocam. Baya fazlaca malzeme var burada. Gerçi senin üretkenliğini düşününce ne kadar hızlı biteceğini kestirmek güç ama. 
Çelik neyse de ben ahşaplara bir ayrı özeniyorum. Çeliği hurdacılardan, eskicilerden, bit pazarlarındaki eski püskü eğelerden bulma imkanı mevcut fakat ahşap için aynısı geçerli değil. Sende de Maşallah 3-4 kasa malzeme var hocam. Aman ne size nazarım değsin, ne de malzemelere gözüm değsin. Maşallah tekrardan. 
Sağolun Arkadaşlar.
Bu paylaşımda amacım, bende şu kadar malzeme var demek değil. Bu işi ticari olarak yapan arkadaşların elindeki malzeme karşısında bunlar devede kulak kalır.
Yaptığım aslında ironi. İş bu malzemelerle bitse iyi. Bıçak yapma işine heveslenen bir hobici için başlama maliyeti bile uçuk rakamlara ulaştı.
Malzeme açısından benim şansım şu oldu.
Memleket Bilecik. Komşuların üzerinde odun kıydığı kütük parçaları genelde kök. Satın aldığım ahşap çok azdır.
Çelikte de, pandemi öncesi Eskişehir'de büyük bir bit pazarı kuruluyordu. (Şimdi o da kurulmuyor.) Eğelerin kaynağı falan da odur. Bit pazarının eski esnafı ilçe pazarlarına yayıldı. Her hafta dolanıyorum. İlçedeki hurdacıyı neredeyse her gün.

Bir de gerek meslekte, gerek emeklilikte hobiye vaktim çok oldu.