Bıçak Sanatı - Forum

Kilitli çakı

Şevkat

• 42
  • Meslek: Bayrak direği imalat
  • Yer: Ankara
Kilitli çakı
« : 08 Kasım 2021, 10:09:41 »
Merhaba arkadaşlar yaptığım sırttan kilitli çakıyı beğenilerinize sunuyorum
Namlu beton testeresi
Liner paslanmaz 1mm 304
Kabza malzemesi pleksi adını bilmediğim sertliğini ve desenini beğendiğim bir ağaç
Namlu uzunluğu 8cm genişlik 2,5cm

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
Ynt: Kilitli çakı
« Yanıtla #1 : 08 Kasım 2021, 10:12:58 »
Ustam fotoğraflar yok ama, bende mi sorun var yoksa yüklemediniz mi acaba fotoğrafları?
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa

Şevkat

• 42
« Yanıtla #3 : 08 Kasım 2021, 10:53:07 »
Teşekkür ederim Orkun ustam ben becerememişim sanırım ellerinize sağlık

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #4 : 08 Kasım 2021, 11:28:26 »
Ustam eline sağlık, saptaki kontrast bence hoş olmuş. Bir kaç ufak tefek kusur var ama elbette sen de farkındasındır. Benim aklıma takılan, bir tarafta paslanmaz kullanırken diğer tarafta neden turuncu renkli malzemeyi kullandığın? Kalınlıklar da farklı olunca gözüme en çok çarpan o oldu.  Bir de pivot vidasını değiştirmeni tavsiye edebilirim.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Şevkat

• 42
« Yanıtla #5 : 08 Kasım 2021, 12:40:59 »
Teşekkür ederim değerli öneriniz ve yorumlarınız için pivot vidayı değiştirmeyi bende düşünüyorum turuncu parçayıda değişiklik olsun diye kullanmıştım kalınlık farkının bu kadar göz tırmalayıcı olacağını tahmin etmedim açıkcası beğenmenize sevindim

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #6 : 08 Kasım 2021, 21:15:57 »
Eline sağlık.
Daha çakı aşamasına geçemedim.  :)

Şevkat

• 42
« Yanıtla #7 : 08 Kasım 2021, 23:38:49 »
Eline sağlık.
Daha çakı aşamasına geçemedim.  :)
Teşekkür ederim hocam yapmaya başladığınızda hayranlık uyandıracak işler çıkacağına eminim

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #8 : 09 Kasım 2021, 18:20:55 »
Elinize sağlık bence gayet güzel  olmuş  :2up fakat tek bir göze yer göze absürt geliyor çift paslanmaz kullanıp liner kullanmış olsaydınız eşit olarak göze hol gelirdi fakat hep bir taraf eksik kalmış gibi geliyor göze
Gendarmerie Special Operation...

Şevkat

• 42
« Yanıtla #9 : 09 Kasım 2021, 22:19:44 »
Elinize sağlık bence gayet güzel  olmuş  :2up fakat tek bir göze yer göze absürt geliyor çift paslanmaz kullanıp liner kullanmış olsaydınız eşit olarak göze hol gelirdi fakat hep bir taraf eksik kalmış gibi geliyor göze
Teşekkür ederim ustam dediğinizi bi sonraki işimde kullancam insanın aklına gelmiyo bazen beğenmenize sevindim

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #10 : 09 Kasım 2021, 22:47:24 »
çakının genel şekli yani profili gayet güzel. kilit mekanizmasında boşluk vs yoksa, çok çok başarılı bir çalışma olmasına ramak kalmış diyebilirim. linerlerdeki fark ve vida olayı, işin kalitesini bir hayli düşük gösteriyor. selamlar.

Şevkat

• 42
« Yanıtla #11 : 09 Kasım 2021, 23:43:42 »
çakının genel şekli yani profili gayet güzel. kilit mekanizmasında boşluk vs yoksa, çok çok başarılı bir çalışma olmasına ramak kalmış diyebilirim. linerlerdeki fark ve vida olayı, işin kalitesini bir hayli düşük gösteriyor. selamlar.
Teşekkürler yorumunuz için kilit mekanizması ve namluda boşluk yok bir sonraki işimde başarılı olmak için daha çok gayret sarf edeceğimden emin olabilirsiniz beğenmenize sevindim