Ocak isini cozmussun bant zimparayida yaptin mi gerisi kolay ondan sonra gelsin guzel bicaklar. 
Tam olarak çözmesem de planı kurdum hocam, yarısı gitti işin yani.

Örs için Hocam tren rayı tavsiye etmiş. Başlangıçta bende tren rayı kullandım. Kısa bıçaklarda sorun olmuyor ama bıçak biraz uzayınca, ray üzerinde burulmayı gidermek zor oluyor. Yada ben beceremedim. Rayı ters kullanarak sorunumu çözmüştüm. Hurdacılarda çelik kütükler bulunabiliyor.
Mehmet hocam yanlış hatırlamışım, Soytürk ustam demiş bu yöntemi. Şurada Yasin ustam bahsetmiş, benim de aklımda o konudan kalmıştı zaten.
Geçen günlerde Soytürk ustanın canlı yayınında örs muhabbeti açılınca makas çeliğini kütüğün üzerine koyup birşeyler dövebilirsin demişti.
Ray konusunda ise sonradan geldi aklıma, eski çalıştığım iş yerlerinde türlü türlü CNC makineleri vardı, rayın üst tarafını hassas bir şekilde düzleştirebilirim sanırım. Tersini kullanmaktan daha iyi olabilir. Çelik kütüğü sertleştirmek de ne derece kolay olur benim açımdan bilemiyorum ama hurdacılar sanayine girdiğimde bakalım gözüme ilişen en mantıklı şey ne olacak...