Namlu cembiye, kabza yalmanlı... İlginç ve güzel bir çalışma olmuş.
Eline sağlık. 
Aslında bıçağın formuna benim yaptığım ekleme ya da harmanlama çok az, klasik hançer formuna uygun bir çalışma. Ben taşlama eşiği, ricasso, kabza, kın gibi kısımları açılı yapmak gibi ufak yorumlarla tamamlamaya çalıştım.
Bu formun daha yaygın ismi hançerdir (ar. hıncer, hıncir), Araplar yanda taşındığı için "cenbiyye" de derler (cenb: yan, yan taraf). Tek veya cift ağızlı, namlunun geniş veya dar, oluklu veya oluksuz, uzun veya kısa olması, kavis miktarı, hatta kın şekilleri, işlemeleri, giydirmeleri coğrafyaya göre değişliklik gösterir (Yemen, Fas, Şam, İran, Hint, Osmanlı).
Kamadan geliştirilmiş bir form olduğu için kabzada ziyadece kamaya benzer formlar görülür fakat hançer boyu uzadıkça kılıç formuna da yaklaştığı için olsa gerek kılıçta görülen kabza formlarının tercih edildiği örnekler de vardır ve bence daha zariftir. Ben kama kabzasına benzer formu daha az beğendim o sebeple bu tür kabzayı tercih ettim.
Sizin hançerde veya cembiyede bulunması gerektiğini düşündüğünüz kabza formu zannedersem şunlara benzer olmalı:

Benim örnek aldığım ve daha estetik bulduğum hançer veya cembiye örnekleri ise şunlar: