Forumda aratılırsa bulunur. İlk bıçak yapmaya başladığımda buna benzer bir soruyu ben de sormuştum.
Sonradan öğrendim bu tabakanın tufal denen şey olduğunu. Yada Demir oksit.
Bazı çeliklerde daha fazla oluyor. Oksijence zengin yanmada daha çok oluşuyor. Oldukça da inatçı olduğu
durumlar oluyor.
Senin sistem bir de ekstra hava beslemeli.
Ben daha az oluşsun diye ocak iyice ısındıktan sonra brülörün hava girişini kısıp zengin yanma ile devam ediyorum.
Diğer faydalı yöntem. (Bunu Şeref Acar ustadan çaldım.) Şamot harcı sulandırılıp fırçayla yumuşatma, normalizasyon ve
ısıl işlem öncesi çeliğe sürüyorum.
Diyelim ki gene de oluştu.
O zamanda, (Sefa Hoca'dan çaldığım bilgi) tuz ruhunda bekletiyorum. Sonra sodalı suya sokuyorum. Devamında metal
fırçayla fırçalıyorum.