Şaban Ustam ellerine sağlık. Ben bu bıçağa bayıldım. Hem form hem de işçilik çok çok iyi. Bizden böyle bıçakların çıkıyor oluşu insanı sevindiriyor. Ben ilk görünce Rus bir usta yaptı sandım. Senin çoğu bıçağında görüyorum bunu kendine özgü bir hali var. Emeğini ve tarzını gösteren. Ara verme işine çok üzüldüm. İnşallah ara uzun olmaz. Bıçak paylaşsa da izlesek diye beklediğim ustalar içindesin. Ben merakla bir sonrakini bekleyeceğim

Haddim olmayarak göze çarpan bir iki mesele var onu dillendireceğim.
- Rikassodaki geriye gidiş fikri çok iyi bir fikir ancak bunun sap yada baçak formu ile ilişkisinin kurulması gerek bence bu bıçakda değilde balçağı yada sapı uygun bir bıçağa denenirse çok daha güzel sonuçlar vereğini düşünüyorum.
- Sapın son kısmındaki vida bence bir tık uzun olmuş. Belki daha kısaltılabilir. Bu görüntüyü de yumuşatacaktır.
- İsim kısmı bence çok orjinal fikir ancak yazının güzelce kurgulanıp her harfin yerinin önceden belli olması lazım. Yani isim eşit yazı boyutları ile oraya tam oturmalı. Bunun için lazer yada asit indirme kullanılabilir. Bu dövme bıçağa pek gitmez diyorsan (ki bende öyle düşünüyorum) eğer bıçaklara ustasının ismi yazılacaksa bir damga yaptırabilirsin bununla hem emek hemde fiyat olarak uğraşamam diyorsan bu gravürcülerin desen aktarım şeklinde ploterdan ters yazı çıkarıp yazıyı aktarabilirsin. hiç olmadı önce kalemle çizip sınırlarını iyice belirledikten sonra ismi kazıyabilirsin. Zaten bir kaç bıçak sonra el alışacağı için onlara da ilerde gerek kalmayacaktır.
- Son olarak bu pim başlıkları benim de en çok sıkıntı yaşadığım durumlardan. Kyle Royerin bu konuda çekilmiş bir videosu vardı. Pim başlarını çok yuvarlak bir şeklide çıkarıyordu. Belki oradan bir şeyler yapabilirsin. Ben hala beceremiyorum inşallah sen halledersin

.
son olarak bu sarı malzemeler üzerinde sanki zımpara izi görüyorum. Eğer doğru görüyor isem bu izler gitse daha güzel olur gibi. Yok izli olarak düşünüyorsan da çok ince ve ucu yuvarlanmış bir çekiçle hertarafına vurarak bir görsellik katabilirsin. Aşındırma yapmak istersende yine çok küçük uçlarla malzeme koparmak gibi değil sadece dokunarak belli belirsiz bir yüzey elde edebilirsin. ancak bu yöntem biraz tehlikeli. el ufacık bir ayarda topbaş dalabilir. O yüzden bunu dremel gibi eli titreten makinadan ziyade mikro motor gibi daha hassas bir şeyde yapmak gerek. Birde bunu Sefa Hocamın yöntemiyle patine etsen nasıl olur diye gelmiyor değil aklıma. Yani ispirto malzmeye zarar verip vermeyeceğini bilmediğimden acaba bıçak ve sap güzelce kaplanıp pirinç yüzeyde hafif bir patine de bıçağa ayrı yakışır. Ama tabi bu işlemi Sefa hocama danışmak gerek.
Vallahi bıçağı öyle sevdim ki aklıma bir dünya şey geliyor. Bu tarz bıçaklarda bazen görüyorum ahşaba da ufak ve zarif kat farklılıkları yapıyorlar onlar da güzel duruyor.
Tekrardan ellerine sağlık