Bıçak Sanatı - Forum

O1 ceviz

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
O1 ceviz
« : 06 Haziran 2021, 01:45:22 »
İlk defa ışık çadırı kullandığım için biraz da aceleye gelince fotoğraflar pek iyi olmadı ama ilkin günahı olmaz diyerekten eleştirinize sunuyorum  :)
Bitirişi 400 kumda bıraktım.

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
Ynt: O1 ceviz
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2021, 04:38:42 »
Elinize sağlık temiz bir iş olmuş.
Cevizin deseni güzel denk gelmiş  :2up

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2021, 17:15:08 »
Hüseyin eline sağlık.
Sen bu standart cevizi standart dışı yaparsın.  :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2021, 17:24:10 »
Eline sağlık ustam güzel olmuş zımparayı ağızda ve sırtta kalın inçe olarak kullanmış olsaydın daha canlı olabilirdi ustam ama böylede temiz olmuş zevk meselesi elbette  :)
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2021, 19:46:48 »
Elinize sağlık temiz bir iş olmuş.
Cevizin deseni güzel denk gelmiş  :2up
Teşekkür ederim desenli bölgeden bıçak çıkmayacağını anlayınca böyle bir şey denemek istedim ;D

Hüseyin eline sağlık.
Sen bu standart cevizi standart dışı yaparsın.  :)
Teşekkür ederim ustam elimden geldiğince diyeyim C:-)

Eline sağlık ustam güzel olmuş zımparayı ağızda ve sırtta kalın inçe olarak kullanmış olsaydın daha canlı olabilirdi ustam ama böylede temiz olmuş zevk meselesi elbette  :)
Aslında evet ustam parlak olmasa bile birkaç grit üst zımparayla yapsaydım taşlama eşiği de kendini daha keskin belli etmiş olurdu  :) bir sonraki sefer için aklımda tutacağım :) beğenmenize sevindim teşekkür ederim  :)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2021, 20:54:13 »
Hüseyin merhaba
Zemine siyah mat bir kumaş koyarsan
bıçağı daha net görebiliriz. Zemin beyaz
olunca bir şey anlaşılmıyor.

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #6 : 08 Haziran 2021, 00:01:23 »
Hüseyin merhaba
Zemine siyah mat bir kumaş koyarsan
bıçağı daha net görebiliriz. Zemin beyaz
olunca bir şey anlaşılmıyor.
Haklısın abi siyah kartonla deneyeceğim kumaş lekeli görünümü de veriyor aynı zamanda. Bir de dekorasyon malzemesi fena olmaz diğer bıçağa kadar halledeceğim :)

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 10 Haziran 2021, 12:41:45 »
Eline sağlık Hüseyin ustam. Bıçak da güzel olmuş aydınlatma da. Güzel günlerde kullan.

Bıçak için birkaç şey daha söylemek istiyorum, formu ve hatları çok güzel bir bıçak. Tasarımı güzel ve kullanışlı görünüyor.
Choil oyuğunun arkasında aşağıya uzanan emniyet burnu işlevsel ve estetik duruyor. Ama o alanı oluşturmak için kesici ağız boyunca ince bir hattı kesip atmak gerekiyor. O da bana fire veriyormuşum gibi geliyor. :)) Beğenip sevmeme ramen cimrilik yapıp o emniyet burnunu hiç yapamadım. ::) Bu konuda seni tebrik ediyorum.
Kabza işlemesi bence başarılı. Önce tam yuvarlanmış ve sonra ricasso'ya doğru uzanan bir düzleme yapılmış. Bu sayede oluşan görüntü çok estetik. Ayrıca ince ve kibar tutulan ceviz parçalar bu büyük bıçağın kaba görünmesinin önüne geçmiş. Kısmen köşeli ve tam yuvarlak olmayan sap daha sağlam ve emniyetli tutuş sağlıyordur muhtemelen.
Tek eleştireceğim nokta perdah. Keşke çizikler daha da kaybolsaydı yada homojen olsalardı. Sanki yer yer uzun ve derin çizikler varmış, geri kalan yerler sabit çiziklermiş gibi görünüyor. Perdah daha ince kumlarda bitseydi çok güzel olurdu diye düşünüyorum.
Bir eleştiri değil ama kabzaya bu kadar verilen emek keşke daha desenli bir ceviz için olsaydı dedim içimden. Ceviz biraz basit/sade kalmış. Ama sen sevdiysen sorun yok tabi.

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #8 : 10 Haziran 2021, 16:30:51 »
Eline sağlık Hüseyin ustam. Bıçak da güzel olmuş aydınlatma da. Güzel günlerde kullan.

Bıçak için birkaç şey daha söylemek istiyorum, formu ve hatları çok güzel bir bıçak. Tasarımı güzel ve kullanışlı görünüyor.
Choil oyuğunun arkasında aşağıya uzanan emniyet burnu işlevsel ve estetik duruyor. Ama o alanı oluşturmak için kesici ağız boyunca ince bir hattı kesip atmak gerekiyor. O da bana fire veriyormuşum gibi geliyor. :)) Beğenip sevmeme ramen cimrilik yapıp o emniyet burnunu hiç yapamadım. ::) Bu konuda seni tebrik ediyorum.
Kabza işlemesi bence başarılı. Önce tam yuvarlanmış ve sonra ricasso'ya doğru uzanan bir düzleme yapılmış. Bu sayede oluşan görüntü çok estetik. Ayrıca ince ve kibar tutulan ceviz parçalar bu büyük bıçağın kaba görünmesinin önüne geçmiş. Kısmen köşeli ve tam yuvarlak olmayan sap daha sağlam ve emniyetli tutuş sağlıyordur muhtemelen.
Tek eleştireceğim nokta perdah. Keşke çizikler daha da kaybolsaydı yada homojen olsalardı. Sanki yer yer uzun ve derin çizikler varmış, geri kalan yerler sabit çiziklermiş gibi görünüyor. Perdah daha ince kumlarda bitseydi çok güzel olurdu diye düşünüyorum.
Bir eleştiri değil ama kabzaya bu kadar verilen emek keşke daha desenli bir ceviz için olsaydı dedim içimden. Ceviz biraz basit/sade kalmış. Ama sen sevdiysen sorun yok tabi.

Ustam yorumunuz beni çok mutlu etti öncelikle teşekkür ederim. Ben saptaki düzlüğü yuvarlaktan çevirerek değilde tepeden bakınca elmasa benzer şekilde işledim ardından da eğe ile çalıştım ama yaparken sizin dediğiniz gibi daha kolay olurdu diye de düşündüm, siftah diye bir konu açmıştım benzer saplar var o buna göre daha az yormuştu beni :) Ceviz mecburiyetten oldu aslında badem kullanmaktan sıkılınca ceviz olarak hepsi desensizdi ben de farklı bir şeyler denemek için yapmış oldum ama dediğiniz gibi kök olsa daha güzel dururmuş :)
Perdahı fotoğraflara bakınca ben de hiç beğenmedim ama bir düz bir çapraz yönde yapmaya başladığım 2. bıçaktı ve bu tekniği yabana attığımı anladım, e niye kötü oldu derseniz çeliğin üstündeki oyukları kaybetmemişim bir de fazla kaba bir kum olmuş dediğiniz gibi  O:-)