Merhaba Saygıdeğer Ustalarım;
Bir ustaya N690 kurban kesim bıçağı yaptırmak istiyorum.
Kesici ağzı 20 cm, kalınlığı 3 mm olacak.
Kabze, kan ve nemden etkilenmesin diye kompak yaptırmaya karar verdim.
Ama kesim bıçaklarının ağzı nasıl açılmalı ve bilerken kaç kumda başlayıp, kaç kumda bitirmeli bilmiyorum.
Hangi ağız daha kullanışlı olur?
Hangi kumda başlayıp bitirilirse hayvanın derisi üzerinde kaymadan, direk deriyi kesip kemiğe kadar gelinir?
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
benim tecrübemi söyleyeyim
400 800 1200 + deri masat (deri masatı uzun tutmakda fayda var)
bıçağın ağzı çok kötü değilse
800 1500 + deri masat da olabilir.
bıçağın tek darbede kemiğe dayanması bıçakdan önce ustanın işidir

Çok keskin bıçak acemi kullanıcı içinde tehlike bir durumdur. Allah korusun çok dikkat etmek lazım.
(not:benim bıçak satışım yoktur, fakat bu forumda çok değerli ustalar var tabi.)
saygılar