%10 tuzlu su genelde 30 derece (yani yazın oda ısısı) kullanılır. Yağlar genelde 50 derece ile 80 derece arasında ısıtılır. Bazı yağlar biraz daha düşük veya yüksek ısı isteyebilir, viskozitesine bağlı olarak. En güzeli yağı hafiften ısıtırken yağın akışkanlığının arttığı bir an vardır, orası genelde su verme ısısı...
Tufalin tek taraflı olması doğal, yukardan hava verdiğinizden bir taraf havayla daha çok temas etmiş, bıçağın altında kalıp da oksijen alamayan redüksiyon ortamı oluşmuş,bu yüzden o kısım daha düzgün çıkmış. Bu nedenle hava girişi ocağın altından olur genelde ki hava kömürü yakarken üstteki bıçağı oksijen ulaşmasın, altta kullanılmış olsun.
Sonuçta anladığım kadarıyla güzel sertleşmiş bir bıçağınız var. Yakında belki elde kabza nasıl yapılır diye bir paylaşım yaparım, genelde bant zımpara ben de kullanmıyorum kabzalarda, eğe-törpü ve zımpara kağıdı yetiyor da artıyor bu iş için...