Bıçak Sanatı - Forum

#5 Av-Kamp Bıçağı

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
#5 Av-Kamp Bıçağı
« : 13 Mayıs 2021, 18:04:25 »
Selamlar değerli forumdaşlarım;

Çok beğendiğim EnZo Trapper modelinin replikasını yapmaya çalıştım. Bir süredir compact laminant ile çalışmamıştım. Şimdi tekrar ne kadar sert olduğunu hatırladım. Resmen zımparaya direniyor ve yuvarlak kısımları tekerde almaya çalışırken top gibi sekiyor. Ama polisajdan sonra çok güzel parlıyor. Suya dayanıklı ve sağlam-sert malzeme tavsiyesi olarak öneririm. Her türlü eleştiri ve önerilerinizi rica ediyorum.

N690 Çelik
Zeytin + Compact Laminant Kabza
Kağıt Lineer
Kabza: 11,5cm
Namlu: 11cm
Kalınlık: 4mm
Pimler: Pirinç

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
Ynt: #5 Av-Kamp Bıçağı
« Yanıtla #1 : 13 Mayıs 2021, 18:08:59 »
Elinize sağlık çok temiz bir işçilik olmuş ustam. Bu tarz işlevselliği ön planda bıçakları çok seviyorum.

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #2 : 13 Mayıs 2021, 18:09:41 »
Hatta ilk eleştiriyi kendim yapayım: Boru pimden ipi rahat geçirebilmek için havşalamak gerekirdi. Lakin geniş yüzeyin polisaj sonrası parlak görüntüsü çok hoşuma gittiği için o geniş yüzeyi korumak istedim. Gene pavyoculuğum ağır bastı ve işlevselliği ikinci plana attım. :))

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #3 : 13 Mayıs 2021, 18:48:14 »
Eline sağlık.
Tüh. Ben de delikli pim diyecektim. Ne diyeceğim şimdi?  :D

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #4 : 13 Mayıs 2021, 18:50:45 »
Yapısal olarak harika bir bıçak olmuş tertemiz işçiliğinizlede bu yapıyı çok güzel göstermişsiniz elinize sağlık ben bayıldım <3
Eleştirmek haddime değil kendi açımdan iki tane görüşümü bildirmek isterim;
Compact Laminant ile Zeytin arasına liner konmasa ve boru pimin yanındaki pim olmasa nasıl olurdu diye düşündüm sadece  :)

Yasin UZ

• 599
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #5 : 13 Mayıs 2021, 18:55:45 »
Orkun ustam birde sorum olacak müsadenizle
Bıçağın sol yüzündeki öndeki pimin çevresindeki siyahlık ahşabın yanması sonucu mu oluşuyor yoksa pim ile delik çapının farklılığı mı ?
Bu sorun için nasıl bir yol izlenmeli ?

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #6 : 13 Mayıs 2021, 19:31:53 »
Elinize sağlık, form olarak çok güzel bir bıçak. İşçilikte üst düzey olunca görsel doyurucuğu yüksek bir bıçak ortaya çıkmış. Bir iki ufak tefek kozmetik hatayı ancak arayınca görebiliyoruz.
Bıçağın sırttan çekilmiş fotosunu kabzanın formunu çok anlayamadığım için merak ettim. Belki balçak kısmında kabzanın et kalınlığı göreceli olarak ince kalmış olabilir, foto olmadan tam anlayamadım.
Tekrar elinize sağlık, renk uyumuyla, işçiliğiyle, formuyla çok güzel bir bıçak olmuş.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #7 : 13 Mayıs 2021, 19:36:00 »
Eline sağlık Orkun. Uç kısmı bilerek mi küt bıraktın?

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #8 : 13 Mayıs 2021, 20:04:52 »
Maşallah ustam eline koluna sağlık
Bu tarz formda işlevsellik ön planda olan sade ve şık bıçaklar çok hoşuma gidiyor bir iki model var begendiğim bayram sonu çeliğe aktaracağım  :)
Gendarmerie Special Operation...

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #9 : 13 Mayıs 2021, 21:46:15 »
ustam elinize sağlık saptaki polisaj işlemi gerekten çok güzel durmuş :)

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #10 : 14 Mayıs 2021, 21:09:45 »
cok şık olmuş orkun ustam tertemiz eline saglık

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #11 : 15 Mayıs 2021, 19:26:45 »
Elinize sağlık çok temiz bir işçilik olmuş ustam. Bu tarz işlevselliği ön planda bıçakları çok seviyorum.
Çok teşekkürler, sağolun ustam.

Eline sağlık.
Tüh. Ben de delikli pim diyecektim. Ne diyeceğim şimdi?  :D
Aaaa hocam, biraz yaratıcı ol. Kesin vardır senin gördüğün bir ayrıntı. C:-)

Yapısal olarak harika bir bıçak olmuş tertemiz işçiliğinizlede bu yapıyı çok güzel göstermişsiniz elinize sağlık ben bayıldım <3
Eleştirmek haddime değil kendi açımdan iki tane görüşümü bildirmek isterim;
Compact Laminant ile Zeytin arasına liner konmasa ve boru pimin yanındaki pim olmasa nasıl olurdu diye düşündüm sadece  :)
Yorum için teşekkürler hocam. Gözlem yapmak bizim için önemli. Sadece düz Instagram mantığında beğeni ve yorum almak için paylaşım yapmıyoruz. Sonuçta burada bıçak yapan insanlarız ve birbirimizin sadece beğenisi için değil, görüş ve yorumlarına da ihtiyacımız olduğu için paylaşım yapıyoruz. Burası sadece teşhir değil, çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için ihtiyacımız olan bir platform. O açıdan fikirlerinizi belirtirken rahat olun lütfen. Bu arada verdiğiniz 2 tavsiyeyi de değerlendireceğim. Hatta arkadaki pimin boru pime bu kadar yakın olduğunu şimdi farkettim. :D Teşekkürler.

Elinize sağlık, form olarak çok güzel bir bıçak. İşçilikte üst düzey olunca görsel doyurucuğu yüksek bir bıçak ortaya çıkmış. Bir iki ufak tefek kozmetik hatayı ancak arayınca görebiliyoruz.
Bıçağın sırttan çekilmiş fotosunu kabzanın formunu çok anlayamadığım için merak ettim. Belki balçak kısmında kabzanın et kalınlığı göreceli olarak ince kalmış olabilir, foto olmadan tam anlayamadım.
Tekrar elinize sağlık, renk uyumuyla, işçiliğiyle, formuyla çok güzel bir bıçak olmuş.
Çok teşekkürler Burçin ustam, beğenmenize sevindim. Kabzayı kola şişesi formunda işlemeye çalıştım, o sebeple dediğiniz doğru, bilerek ricasso kısmını ince bıraktım. https://www.youtube.com/watch?v=NHHElSC3Uzc Ama anladığım kadarıyla çok hoş görünmüyor ve o kısmı beğenmediniz, doğru mu?

Eline sağlık Orkun. Uç kısmı bilerek mi küt bıraktın?
Çok sağol İbrahim ustam. Uç kısmı makinede işlerken biraz bozulu ve inceldi. Ucu istemeden kütleşti. İyi yakaladın, ben onu model çizimi gibi görülür diye düşünüyordum. :))

Bu tarz formda işlevsellik ön planda olan sade ve şık bıçaklar çok hoşuma gidiyor bir iki model var begendiğim bayram sonu çeliğe aktaracağım  :)
Eyvallah Şaban ustam, beğenmene sevindim ama sade demen biraz acıttı. :D :D :D Çok teşekkürler. :2up

ustam elinize sağlık saptaki polisaj işlemi gerekten çok güzel durmuş :)
Çok sağol Hüseyin ustam, tüm pavyonculara tavsiye ediyorum. :2up

cok şık olmuş orkun ustam tertemiz eline saglık
Çok teşekkürler Veysel ustam, beğenmene sevindim.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #12 : 15 Mayıs 2021, 19:47:01 »
Orkun Ustam, kola şişesi formunu severim. Sadece o formda mı değil mi anlayamadım. Bir de ricasso civarı mevcut resimlerde ince kalmış gibi geldi (öyle olmayabilir) eğer öyle ise görsel olarak yine sıkıntı olmazdı, sadece o kısma alması muhtemel darbede kabzada çatlama vs ihtimali aklıma gelmişti.
İyi günlerde kullanılsın inşallah.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #13 : 17 Mayıs 2021, 15:30:13 »
Orkun Ustam, kola şişesi formunu severim. Sadece o formda mı değil mi anlayamadım. Bir de ricasso civarı mevcut resimlerde ince kalmış gibi geldi (öyle olmayabilir) eğer öyle ise görsel olarak yine sıkıntı olmazdı, sadece o kısma alması muhtemel darbede kabzada çatlama vs ihtimali aklıma gelmişti.
İyi günlerde kullanılsın inşallah.

Çok teşekkürler Burçin ustam. Evet doğru sapın başlangıcı diğer taraflardan daha ince.

seckin.yaman

• **
  • 152
  • Meslek: Teknisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 17 Mayıs 2021, 15:50:22 »
Orkun Hocam eline sağlık harika olmuş

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #15 : 22 Mayıs 2021, 01:24:42 »
Orkun hocam ellerinize sağlık çok ince işçilikli bir emek koyulmuş ortaya. Bu her halinden belli ediyor kendisini. Fakat gözümü yoran iki kısım oldu, muhtemelen bu söyleyeceğim tercih meselesidir, benim ki kişisel olacak. Taşlama hattı çok az kalmış, ya tam taşlama ya da çizgi biraz daha altta olsa beni daha mutlu ederdi sanırım. İkincisi; kabzede cüce parmağın oturacağı kısımda bir derinlik olsa ve iki tık daha geniş ve keskine yakın hatlarla kabze sonlansa gözlerim eminim bayram ederdi 😍 tabi bu söylediklerim tamamen bencilce bir istek, önemli olan seni nasıl mutlu ettiği 😊
« Son Düzenleme: 22 Mayıs 2021, 01:26:35 Gönderen: mhmmd »

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #16 : 22 Mayıs 2021, 02:28:55 »
Yanlış anlaşılmak istemem Orkun ustam bıçakta kullanılan malzemeler oldukça renkli hareketli benim bahsettiğim hani parmak Oyuklu kavisli bir kabza tarzı yok o yüzden sade dedim aksine hoşuma gidiyor çok çetrefilli formlarla çalıştığım için heralde  :)
Gendarmerie Special Operation...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #17 : 22 Mayıs 2021, 05:02:28 »
Abi eline sağlık
Çok itinalı bi iş çıkarmışsın ortaya.
Bu işçilik artık daha iddialı tasarımları hakediyor.

Aytunç Ayper(itunch)

• 351
  • itunch
  • Meslek: Elektrik-Elektronik & Mekanik Kalibrasyon ve Ölçüm.
« Yanıtla #18 : 22 Mayıs 2021, 21:30:58 »
Elinize sağlık, güzel ve temiz bir bıçak olmuş...
Aytunç Ayper (itunch)

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #19 : 24 Mayıs 2021, 08:40:37 »
Orkun Hocam eline sağlık harika olmuş
Eyvallah hocam. :2up

Orkun hocam ellerinize sağlık çok ince işçilikli bir emek koyulmuş ortaya. Bu her halinden belli ediyor kendisini. Fakat gözümü yoran iki kısım oldu, muhtemelen bu söyleyeceğim tercih meselesidir, benim ki kişisel olacak. Taşlama hattı çok az kalmış, ya tam taşlama ya da çizgi biraz daha altta olsa beni daha mutlu ederdi sanırım. İkincisi; kabzede cüce parmağın oturacağı kısımda bir derinlik olsa ve iki tık daha geniş ve keskine yakın hatlarla kabze sonlansa gözlerim eminim bayram ederdi 😍 tabi bu söylediklerim tamamen bencilce bir istek, önemli olan seni nasıl mutlu ettiği 😊
Sağolasın hocam, teşekkürler. Gayet mantıklı istekler aslında. Son yaptığım bıçaklarda kesme performansını öne çıkarmak için mümkün olduğunca tam taşlamaya yaklaşmaya çalışıyorum. Açı ne kadar yükselirse bıçak kesilen malzemeye sıkışıp kalıyor ve aksine darbe dayanımı o kadar artmıyor. Yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya deymiyor. Bu sebeple ben de mümkün olduğunca kesme performansını arttırmak ve daha sürtünmesiz bir yüzey oluşturmak için açıları daraltmaya çalışıyorum. Bu bıçakta nedense taşlama hattı küçük kaldı. Ben daha uzun bir çizgi oluşur diye ümit ediyordum ama kontrolüm dışında kısa kaldı. Sap konusunda da haklısın. Yuvarlanmış yüzeyleri oluşturmak kolay olduğu için ve daha önceki keskin hatlar denemelerim başarısız olduğu için bu bıçakta da geleneksel yuvarlak hatlar oluşturdum. Ama hep içimde  Don Nguyen tarzı saplar uhte kalmıştır. Çalışmaya devam, kısmet sonrakilere. ::)

Yanlış anlaşılmak istemem Orkun ustam bıçakta kullanılan malzemeler oldukça renkli hareketli benim bahsettiğim hani parmak Oyuklu kavisli bir kabza tarzı yok o yüzden sade dedim aksine hoşuma gidiyor çok çetrefilli formlarla çalıştığım için heralde  :)
Tamam ustam şimdi anladım. :2up Hatlar düze yakın olmuş diyorsun, evet haklısın. Orta kısımdaki göbek kısmı belirgin ama ön ve arkadaki oyuklar daha derin olabilirdi. Aslında bunu yapmak için geç değil. Zımpara metal kısımla beraber sap malzemesini de taşlayabilir. Eğer bıçak bakım için yada bilemeye tekrar bana gelirse bu aklımda olacak. ^-^

Abi eline sağlık
Çok itinalı bi iş çıkarmışsın ortaya.
Bu işçilik artık daha iddialı tasarımları hakediyor.
Eyvallah ustam, beğendiysen ne mutlu. Klasikleri bi halledelim de, iddalı tasarımlara sıra gelsin inşallah. Senin gözünde işçilik olmuşsa ne âlâ. ^-^

Elinize sağlık, güzel ve temiz bir bıçak olmuş...
Çok teşekkürler ustam, sağolun.