Bıçak Sanatı - Forum

Gyuto Şef

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
Gyuto Şef
« : 07 Mayıs 2021, 17:28:12 »
Gyuto Şef
Çelik: 1067
Toplam boy: 25 cm
Kabza: Kompakt / 2x8 mm mozaik pim
Yüzey Çekiçlendi

« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2021, 17:41:02 Gönderen: Muhammed Kargı »

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
Ynt: Gyuto Şef
« Yanıtla #1 : 07 Mayıs 2021, 20:40:43 »
Elinize sağlık. Sizi 6mm’lik profile elde ağız açmanızdan bu tarafa takip ediyorum. Güzel işleriniz var.

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #2 : 07 Mayıs 2021, 20:44:56 »
Elinize sağlık. Sizi 6mm’lik profile elde ağız açmanızdan bu tarafa takip ediyorum. Güzel işleriniz var.
Çok teşekkür ederim ustam eksik olmayın beğenmenize sevindim. Eldeki imkanlarla birçok şeyi denemiştim evet. Özellikle o 6 mm profil benim için gerçekten sınav olmuştu sahibi şuan severek kullanıyor.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #3 : 07 Mayıs 2021, 21:19:45 »
Çok teşekkür ederim ustam eksik olmayın beğenmenize sevindim. Eldeki imkanlarla birçok şeyi denemiştim evet. Özellikle o 6 mm profil benim için gerçekten sınav olmuştu sahibi şuan severek kullanıyor.

Takdire şayan bir işti bence de. Tebrik ederim.

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #4 : 07 Mayıs 2021, 21:30:42 »

Takdire şayan bir işti bence de. Tebrik ederim.
Çok teşekkür ederim. Böyle güzel şeyler duymak gerek ben gerek benim gibi yolun çook başında olanlara için büyük bir motivasyon kaynağı. Eksik olmayın ustam.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 07 Mayıs 2021, 22:01:37 »
Eline sağlık. Kalınlık nedir?

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2021, 22:07:34 »
Eline sağlık. Kalınlık nedir?
Teşekkür ederim ustam. Kalınlık 3 mm

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2021, 22:31:54 »
Elinize sağlık titiz ve güzel çalışılmış bir bıçak olmuş pasa karşı savaşı bi iki bin kum kazanırdı bence fena olmazdı  :)
Gendarmerie Special Operation...

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2021, 22:38:08 »
Elinize sağlık titiz ve güzel çalışılmış bir bıçak olmuş pasa karşı savaşı bi iki bin kum kazanırdı bence fena olmazdı  :)
Eyvallah şaban ustam teşekkür ederim. Çok parlak ayna gibi bıçaklardan pek haz almıyorum ustam. Ama dediğiniz konuda haklısınız karbon çeliği olduğu için pasa karşı öyle bir önlem alınabilirdi. 240 kum sonrası 600 kum zımpara ile güzel bi saten yüzey yapabilirdim aklımdaki de oydu aslında. Ama elimde zımpara kalmamış sonradan fark ettiğim malum tam kapanma zamanı temin etmekte sıkıntı. O yüzden 800 kum compact zımpara ile bitiriş yaptım  :)

Yasin UZ

• 598
  • Yasin UZ - 1993
  • Meslek: Görsel Sanatlar
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2021, 23:05:02 »
elinize sağlık ustam çekiç izleri yakışmış

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2021, 11:18:10 »
elinize sağlık ustam çekiç izleri yakışmış
Teşekkür ederim ustam. Otantik bıçaklar çok hoşuma gidiyor

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 09 Mayıs 2021, 21:11:48 »
Çok güzel.ollmus ben kabzeyi çok beğendim nereden temin ettiniz birde bu tarz kabze malmeleri acaba mutfakta hijyen açısından nasıl olur bilen ustalarimizdan varsa aydınlatsın lutfen

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #12 : 09 Mayıs 2021, 21:43:19 »
Çok güzel.ollmus ben kabzeyi çok beğendim nereden temin ettiniz birde bu tarz kabze malmeleri acaba mutfakta hijyen açısından nasıl olur bilen ustalarimizdan varsa aydınlatsın lutfen
Beğenmenize çok sevindim ustam. Kabzayı kompakt malzemeden yaptım. Uzun zaman önce bi arkadaştan yüklü miktarda almıştım. Genelde saha bıçaklarında ve mutfak bıçaklarında kullanıyorum. Sentetik bir malzeme olduğu için suya ve darbeye karşı çık dayanıklı. Hijyen açısından sıkıntı olduğunu zannetmiyorum

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #13 : 10 Mayıs 2021, 23:01:47 »
Teşekkürler

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #14 : 11 Mayıs 2021, 02:28:48 »
Elinize sağlık ben de çok beğendim bu bıçağı.
Şaban ustaya katılıyorum. N11de kağıt zımpara
satılıyor. İndasa, Norton, 3m, Sia, Starcke, Deerfos
gibi markaları tercih edebilirsiniz.
Sadece çelikte kullanacaksanız su zımparası alın
ve bu zımparaları karbon çeliklerde yağ ile kullanırsanız
hiç zorlanmazsınız. Aynı sistemle sapı da zımpara
yapabilirsiniz. Bu yöntem metal tozlarının ağaca
yapışmasını da engelleyecektir.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #15 : 12 Mayıs 2021, 18:16:41 »
Elinize sağlık ustam. Bıçağın genel formunu çok beğendim. Kabza av bıçakları görümünde daha agresif ve estetik olmuş. Baştaki pirinç balçak zaten tüm aurayı değiştirmiş. Sadece pimler biraz büyük görünüyor ama mozaikleri eleştiremem. ;D Totalde çok şık ve zengin bir bıçak olmuş, güzel günlerde kullanılsın.

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #16 : 13 Mayıs 2021, 15:31:01 »
Elinize sağlık ben de çok beğendim bu bıçağı.
Şaban ustaya katılıyorum. N11de kağıt zımpara
satılıyor. İndasa, Norton, 3m, Sia, Starcke, Deerfos
gibi markaları tercih edebilirsiniz.
Sadece çelikte kullanacaksanız su zımparası alın
ve bu zımparaları karbon çeliklerde yağ ile kullanırsanız
hiç zorlanmazsınız. Aynı sistemle sapı da zımpara
yapabilirsiniz. Bu yöntem metal tozlarının ağaca
yapışmasını da engelleyecektir.
Beğenmenize çok sevindim ustam teşekkür ederim. Bir daha ki seferede perdah yapacağım. Her ne kadar parlak yüzeyler hoşuma gitmesede kararma için zorunlu bir işlem haklısınız..

Muhammed Kargı

• 157
« Yanıtla #17 : 13 Mayıs 2021, 15:34:05 »
Elinize sağlık ustam. Bıçağın genel formunu çok beğendim. Kabza av bıçakları görümünde daha agresif ve estetik olmuş. Baştaki pirinç balçak zaten tüm aurayı değiştirmiş. Sadece pimler biraz büyük görünüyor ama mozaikleri eleştiremem. ;D Totalde çok şık ve zengin bir bıçak olmuş, güzel günlerde kullanılsın.
Çok teşekkür ederim orkun ustam. Kabzanın av bıçaklarına benzemesi bitirdikten sonra benimde aklıma geldi  :) Pimlere gelince elimde bir miktar 8 mm mozaik pim var kullanmak istedim. 6 mm olsa evet daha estetik durabilirdi. Yine de çokta aykırı durmadı  :) Bu güzellikte dün akşam itibariyle sahiplendiri. Sahibine hayırlı olsun..

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #18 : 11 Haziran 2021, 09:56:31 »
Ellerinize sağlık. Yapmayı planladığım bir model olmuş.

Şeref Ustam, yağ ile kaç kumdan sonra perdah yapılmalı çeliğe? Bir de çeliğin perdahı için wd 40 uygun mudur?

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #19 : 11 Haziran 2021, 21:54:44 »
Ellerinize sağlık. Yapmayı planladığım bir model olmuş.

Şeref Ustam, yağ ile kaç kumdan sonra perdah yapılmalı çeliğe? Bir de çeliğin perdahı için wd 40 uygun mudur?

Wd40 yağ sonuçta, bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum, bilen varsa müdahale edecektir muhakkak. İstediğin kumu yağlı, sulu ya da kuru kullanabilirsin. Bana sorarsan çelikte kaba kumları kuru zımpara ile geçiyorum. 150ye kadar.