Kişisel deneyim ve tecrübe edinimis birisi olarak benim dallarım farklı bir sanat atölyesi değildi lakin siz bir sanat icra edeceksiniz materyal kullandıkça ihtiyaç duyulan ve kendi talebini kendisi doğuran bir ihtiyaç. Bir örs ve çekiç ile bıçak yapan usta zanaatkar da var. A dan Z ye malzeme ile yapanda.
Şahsi fikrim sizin az ve ya çok imkânlar ile bilginizi ve sanatinizi aktaracaginiz husus. Burda yine şahsi fikrim zanaat devreye giriyor.
Sanat ise kimsenin görmediğini gören ve bunu gösteren dir diye düşünüyorum. Lakin bunun için zanaatkar olmak gerekli. Yani sizin sen ne kadar sanatkâr olursan ol bıçak yapmaya yeteneğin yoksa tatmin olamayacsinizdir.
Özetle Allah kolaylık versin. Siz 5 10 bıçak yapıp burada paylaşın bu işin sanatsal ve zanaatsal boyutunu bilen ustalar bir değerlendirsin sizde kendisi bir sınayın bir gösterin ona göre sizde bir yol cizersiniz diye düşünüyorum.
Hakkınızı helal edin siz sordunuz diye şahsi fikirlerimi soykedim sizi kirdiysam yada yanlış anlasildiysam hakkınızı helal edin.
Kırılmak ne kelime çok mutlu oldum böyle yararlı bir yorum aldığım için, Allah razı olsun.
Çok doğru söylüyorsunuz birinin sanatçılığının ve zanaatkarlığının değerlendirilebilmesi için eserlerinin sanatçılar ve zanaatkarlar tarafından görülüp yorumlanmaya değerlendirilmeye ihtiyacı vardır.
Şu an üretim imkanım yok ama şimdiye kadar evde kendi imkanlarımla basit el aletleriyle bir şeyler yapmaya çalıştım kendimi değerlendirdiğimde bu işi becerebileceğimi, yeterli deneyim ve tecrübe edindiğimde başarılı bir sanatçı ve zanaatkar olabileceğimi düşündüm tabi bunda çevremden gelen tepkilerde büyük ölçüde rol oynuyor.
Öncelikle sizin de dediğiniz gibi 5-10 tane bıçak yapıp bunları ustalarımızın değerlendirmesine sunmam gerekiyor.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kolay gelsin..