Bıçak Sanatı - Forum

Makine ve İş Kalitesi

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
Makine ve İş Kalitesi
« : 06 Nisan 2021, 15:14:47 »
Değerli ustalarım merhabalar

Sanırım Alman üretimi bir makine var Wuertz
markasına ait.

https://youtu.be/kEWZXtQuYTk

Buradaki arkadaşın elindeki bıçak malumunuz
bizim memlekette üretilmez.
Bizde çirkin bushcraft haricinde pek de birşey
çıkmaz.
Çok nadir ustalarımız dişini tırnağına takıp
birşeyler üretiyorlar. Ustalarımı tenzih ediyorum.
Ama işi genele vurduğumuzda
memleketimizde bıçak üreticiliği pek iyi bir yerde
değil. Buna ben de dahilim. Tesviye ve perdahta
çok sıkıntı yaşıyorum, bir çoğumuz yaşıyoruz.
Ben bunu biraz da kullandığımız makinelere bağlıyorum.

Şimdi malum bıçak ya da iç bükey taşlamalı bıçaklar
neden üretmiyoruz sorusuna gelince;
Bizim makinelerimiz bunun yapımına uygun değil
uygun dahi olsa o makinede perdahı yapamıyoruz.
E kusura bakmayın da böyle aletlerin elde tesviye
ve perdahı da çok uzun sürüyor. O zaman da yapılan
iş yevmiyeyi kurtarmıyor. Emeğin karşılığını alamıyoruz.

Bu markanın satıh taşlamalı da olarak çok özellikli
makineleri var. Ve testlerinde de kusursuza yakın
sonuçlar alıyorlar.

Ülkemizde bakınız gönyeler dahi gönyesiz.
Üzülerek söylüyorum Türkiyenin en meşhur sütun
matkap firmasının matkabı 90 derece delmiyor.

Hatta ve hatta bosch markasının gönye testeresinde
dahi gönye bozuk. Ha bunun sebebi de Türkiye’de
Çerkezköy’de montajının yapılması yanlış anlamayın.
Almanya’da bunu yapsalar adamı öttürler.

Bir çok makine ve ekipman hatalı üretildiğinden
bizim gibi kullanıcıların yaptığı işler finalde ya hatalı
çıkıyor ya da hatayı düzeltmek için ekstra zahmetlerle
karşılaşıyoruz.

Çok zırvaladım sadede geleyim. Memleketteki özellikle
bant zımpara ve diğer makine üreticileri yukarıdaki
markanın işleri gibi ürünler üretebilir mi diye bir soru
sormak niyetim. Vakti olanlar diğer makinelerine de bakabilirler

KAZIMUGUR

• **
  • 122
  • Meslek: Elk müh
  • Yer: Antalya
Ynt: Makine ve İş Kalitesi
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2021, 19:14:20 »
Gözünde çok büyütme.
Yüksek teknoloji içeren makineler değil.
DIY - HOMEMADE - HOW IT MAKE ... KNIFE GRINDER ..şeklinde imalat aşamaları videoya alınmış yatar kalkar gezer ...örnekleri dolu youtube de.
Kaplamasız 2 teker makinelerin maliyetleri 2-3 bin arasında .
Örnek videodaki kauçuk kaplamalı teker nereden baksan 500 TL maliyetinde.
Soğutma için hava ile karışık su püskürtüyor.
Hava ile aynı zamanda suyu kendi çeken bir ( venturi etkisi ) sistem.
Çok az su ile gerekli soğutma sağlanır.
Aliexpres de 10-15 dolar civarı.
Surface grinder gibi aparatları da eklediğin zaman 3-5-7 kilo dolar gibi rakamlar çıkar.
Bunu karşılayacak amatör yok dolayısıyla üretim yok.
Şekli basit bir şef bıçağını bile 2-3 kilo dolara satabilen bir piyasa rahat öder ama ...
Tabii o rakamlara satabilmek için bir de ne yollardan geçip nasıl markalaşıldığı da ayrı konu .

Haa dersen ki ben öderim .. kolay agam halledilir.. :2up

wmasterfriend

• 171
  • Abdurrahman
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2021, 21:10:21 »
İç bükey ağız ciddi bir el hissiyat meselesi. Biliyosun ki bendeki makinada devir ayar yok. 3.000 devir dönüyor. Suda yok. 50gr gelen usturayı kendi ağırlığında nerdeyse tam içbükey ağiz açtım. Oldu mu eh işte. Bu makinaları bence üretebiliriz.
Kesinlikle art niyetim yoktur Tarık abiye ama sendeki iki teker makinasının eksiğinden ziyade mühendisliği basit. İşçiliğe girmeyeyim. Tarık abi çok iyi bir esnaf vakti olmadığından yapamayacağı ürün için bile ara dedi ve "benim vaktim yok ama falanca ustaya sor o yapar" diye yönlendirdi. Ben eminimki o videodakinin kralını yapar. Sudan paslanmaması için krom kaplanabilir parçalar. Bu durumun dezavantajı olur mu bilmiyorum.

Bu birazda biz kullaniciların bütçe meselesi. Bir ustamız 19cmlik tekere 900tl dedi. Bende gidip transpalet tekeri aldım. Balans ve yüzey traşlanırsa son derece iyi iş çıkarır. Videodaki sistemi yapmak hiçte zor değil. Emin ol bir kaç demir parçası bütün mesele biraz profil eskitmek. Serbest el ile ağız açmak bence en garanti yol ve acele etmemek gerek. Mikron mikron işlemek gerek.

Perdaha gelince o konuda makina ilk hatayı yapıyorsa ona bişey diyemem ama. Aşama aşma kumu incelterek gidip 400 kumdandan sonra compact zımparayla güzel yüzey alınır diye düşünüyorum.

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2021, 22:10:18 »
Videodaki su işi çok iyiymiş ama ben o motoru o sudan nasıl izole ediyor onu merak ediyorum .

Şeref abi burda bıçak yapan bıçakçılar yani endüstriyel bıçakçılar preste 2mm profili kesip o büyük motorlarla keçe üstünde çok da az talaş kaldırarak içbükey ağızlar açıyorlar ama dediğiniz anlamda perdahıyla vs orijinal işler için o tekerler yukarıda ustamızın bahsettiği gibi düşük maliyetli parçalar . Burda malzemecide ben sormuştum en küçük boyu için 250 tl demişti . Mesela hüseyin tüfekçinin yaptığı makineye tasarlanırken bu şekilde iç büket için bir teker ekleme kısmını düşünmüştük ileride ekleyecek . Zaten devir ayarlı bir makine de de perdah sorun olmayacak.

Ayrıca benim de en çok merak ettiğim o levisrazors tarzı güzel usturaları yapmak . İçbükey bir ağız sonrasında binlerce kum bileme işi vs heyecanlandırıyor .
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2021, 22:13:40 Gönderen: Sait »

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2021, 22:15:17 »
Gözünde çok büyütme.
Yüksek teknoloji içeren makineler değil.
DIY - HOMEMADE - HOW IT MAKE ... KNIFE GRINDER ..şeklinde imalat aşamaları videoya alınmış yatar kalkar gezer ...örnekleri dolu youtube de.
Kaplamasız 2 teker makinelerin maliyetleri 2-3 bin arasında .
Örnek videodaki kauçuk kaplamalı teker nereden baksan 500 TL maliyetinde.
Soğutma için hava ile karışık su püskürtüyor.
Hava ile aynı zamanda suyu kendi çeken bir ( venturi etkisi ) sistem.
Çok az su ile gerekli soğutma sağlanır.
Aliexpres de 10-15 dolar civarı.
Surface grinder gibi aparatları da eklediğin zaman 3-5-7 kilo dolar gibi rakamlar çıkar.
Bunu karşılayacak amatör yok dolayısıyla üretim yok.
Şekli basit bir şef bıçağını bile 2-3 kilo dolara satabilen bir piyasa rahat öder ama ...
Tabii o rakamlara satabilmek için bir de ne yollardan geçip nasıl markalaşıldığı da ayrı konu .

Haa dersen ki ben öderim .. kolay agam halledilir.. :2up

Kazım hocam nasıl büyütmiyim.  :D herif 5 dakikada işi bitirdi, hayret ediyorum.
Hem de aparatsız, direkt tablaya yaslıyor ve işi bitiriyor, 5 dakika.
Su işi başka bir başlık, ben makinenin pratikliğinden ve kullanışlı olmasından
etkilendim. Bizim millet olarak sıkıntımız şurada biz malzemeyi lazerde
işliyoruz, bu herifler ise frezeden çıkarıyorlar. Adam düz birşey kullansa bile
önce frezede 6 eksende malzemeyi çekiyor. Valla hocam kafama göre
makina bulursam direkt saldıracam.

İç bükey ağız ciddi bir el hissiyat meselesi. Biliyosun ki bendeki makinada devir ayar yok. 3.000 devir dönüyor. Suda yok. 50gr gelen usturayı kendi ağırlığında nerdeyse tam içbükey ağiz açtım. Oldu mu eh işte. Bu makinaları bence üretebiliriz.
Kesinlikle art niyetim yoktur Tarık abiye ama sendeki iki teker makinasının eksiğinden ziyade mühendisliği basit. İşçiliğe girmeyeyim. Tarık abi çok iyi bir esnaf vakti olmadığından yapamayacağı ürün için bile ara dedi ve "benim vaktim yok ama falanca ustaya sor o yapar" diye yönlendirdi. Ben eminimki o videodakinin kralını yapar. Sudan paslanmaması için krom kaplanabilir parçalar. Bu durumun dezavantajı olur mu bilmiyorum.

Bu birazda biz kullaniciların bütçe meselesi. Bir ustamız 19cmlik tekere 900tl dedi. Bende gidip transpalet tekeri aldım. Balans ve yüzey traşlanırsa son derece iyi iş çıkarır. Videodaki sistemi yapmak hiçte zor değil. Emin ol bir kaç demir parçası bütün mesele biraz profil eskitmek. Serbest el ile ağız açmak bence en garanti yol ve acele etmemek gerek. Mikron mikron işlemek gerek.

Perdaha gelince o konuda makina ilk hatayı yapıyorsa ona bişey diyemem ama. Aşama aşma kumu incelterek gidip 400 kumdandan sonra compact zımparayla güzel yüzey alınır diye düşünüyorum.

Abicim ben Tarık ustanın makinesi için konuşmuyorum. Bu serzenişim tüm makina grupları
ve tüm makina üreticileri için geçerli. Bir ürün ya da bir usta üzerinden koskoca Türk sanayiciliğini yorumlayamayız.
Genel bir durumdan bahsediyorum. Videodaki sistemi yapmak benim için çok zor. Bir kaç demirle olmaz o iş.
Serbest elle ağız açmak kendi başına fazlaca zaman alıyor zaten. En basiti geçen hafta iki sipariş aldım,
ağız açıldı suyu verildi ama perdaha gelince beni çıldırtıyor. Kitlendik kaldık, artık sırf perdah yüzünden
bıçak işinden nefret geldi bana. Şöyle işi yevmiye hesabına vuruyorum, beni kurtarmıyor.
Kurtarmadığı gibi perdaha başladım mı sırtım ağrımaya başlıyor. Haliyle buna tek çözüm makinede
perdah.

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2021, 22:23:35 »
Videodaki su işi çok iyiymiş ama ben o motoru o sudan nasıl izole ediyor onu merak ediyorum .

Şeref abi burda bıçak yapan bıçakçılar yani endüstriyel bıçakçılar preste 2mm profili kesip o büyük motorlarla keçe üstünde çok da az talaş kaldırarak içbükey ağızlar açıyorlar ama dediğiniz anlamda perdahıyla vs orijinal işler için o tekerler yukarıda ustamızın bahsettiği gibi düşük maliyetli parçalar . Burda malzemecide ben sormuştum en küçük boyu için 250 tl demişti . Mesela hüseyin tüfekçinin yaptığı makineye tasarlanırken bu şekilde iç büket için bir teker ekleme kısmını düşünmüştük ileride ekleyecek . Zaten devir ayarlı bir makine de de perdah sorun olmayacak.

Ayrıca benim de en çok merak ettiğim o levisrazors tarzı güzel usturaları yapmak . İçbükey bir ağız sonrasında binlerce kum bileme işi vs heyecanlandırıyor .
Sait teker de sorun mesela, ortalama boyutlarda bir bıçak için nereden baksan 25-30 cm çap teker gerekiyor.
ondan ziyade tabla olayı çok hassas, Wuertz işi çok pratik bi şekilde çok düzgün çözmüş.
Mevzu bir işi yapabilmek değil, o işi kısa zamanda yapabilmek. Biraz imalatçı kafasındayım
ama sonuçta 5bin liraya bıçak satmıyoruz. Yaptığımız bıçak kaliteden ödün vermeden en hızlı
şekilde hazır olmalı. Bir de şu var bir bıçağı güle oynaya yapmak var bir de sabır taşına dönerek.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2021, 22:52:54 »
Maalesef bizim ülkemizde alet pahalı usta ucuz. Almanya ve Amerikada da alet ucuz usta pahalı. Sonuçta bir yerden sonra yaptığın iste alet işliyor ama.el övünür

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2021, 22:53:00 »

Sait teker de sorun mesela, ortalama boyutlarda bir bıçak için nereden baksan 25-30 cm çap teker gerekiyor.
ondan ziyade tabla olayı çok hassas, Wuertz işi çok pratik bi şekilde çok düzgün çözmüş.
Mevzu bir işi yapabilmek değil, o işi kısa zamanda yapabilmek. Biraz imalatçı kafasındayım
ama sonuçta 5bin liraya bıçak satmıyoruz. Yaptığımız bıçak kaliteden ödün vermeden en hızlı
şekilde hazır olmalı. Bir de şu var bir bıçağı güle oynaya yapmak var bir de sabır taşına dönerek.

Yani evet haklısın abi marka makineyi tablayı vs çok stabil ayarlamış ve düzgün çalışıyor ama istediğin zaman çok zor olduğunu düşünmüyorum sen kendine bir şekilde yaptırabilirsin işin marka ve sürekli bulunma olayı şimdilik dediğin gibi ülkemizde malesef yok. Bant zımparayı bile sadece profilleri kaynatip tirtir titreyen şekilde yapıp atıyorlar.  Ben şuan çok müsait değilim ama senin için 25,30cm teker fiyatını soracağım . İş teknolojiye gelince imkan dahilinde çok farklı yerlere gidiyor zaten. bkz. Gough custom

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2021, 23:05:23 »
Söylediklerine harfiyen katılıyorum ustam

Sadede gelecek olursak makina gerçekten çok pratik ve aktif portatif bir makina gözünüzde çok fazla büyümesin siz paradan haber verin yapılır neden yapılmasın son Zaman’larda bant zımpara makinaları gerçekten iyi gelişti rekabet olması da güzel birşey olsun olsun ki gelişsin.

Zaten makina devri ağzı 5 dakikada açma sağlıyor onuda bir kenara bırakalım su ve hava sistemi olmasın o profili cıplak elde tutup ağız açamaz o devirde elbette pratik sistem.

Fakat  su olayı rulman sistemine çok çabuk zarar verir stabil çalışmasını engeller diyeceksin sorun mu değil ama makina paslandıktan sonrada dertler coğalacak o yüzden 2 dakika geç olsun o sistem olmasın şahsi
fikrim çok para gömecegim bir makinanın ömrünü kendi ellerimle öldürmek istemem.

Makinalara gelecek olursak önceden bant zımpara makinasımı vardı aslında yoktu geçmişte atalarımız çok güzel işler yapmışlar şimdi imkan var fakat ruh yok sanat yok çünkü yapılan zaman harcanan işe emeğe değer verilmiyor karşılığı alınmıyor bu toplum olarak sanatı nasıl ileriye taşıma çabası değil kısadan köşeyi dönme peşinde olunca fazlada bişey söylemeye gerek kalmıyor ustam Örnek verecek olursak en basiti bu sektörde

Hammadde Çelik kabza vs vs satış yapan belirli bir kesim vardı şimdi ise herkes bilsede bilmese elini atar oldu ve sonuç ortada makina konusunda da arz talep meselesi bence istek üzerine herkes yaptırabilir fakat herkes gördüğünü alıyor kafasında ki proje planlı makinayı değil kimi maddi yönden düşünüyor kimi ise A Şahıs bunu Kullanıyor bende bunu kullanmalıyım düşüncesi yabancılara bakacak olursak makina yönünden biz sadece devede kulak sayılırız vs vs saygılar  :)
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2021, 23:20:28 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

KAZIMUGUR

• **
  • 122
« Yanıtla #9 : 06 Nisan 2021, 23:22:01 »
.. herif 5 dakikada işi bitirdi, hayret ediyorum.
Hem de aparatsız, direkt tablaya yaslıyor ve işi bitiriyor, 5 dakika.
..

Bir kaç saç biraz yuvarlak biraz kutu biraz kaynak .. tabii küçük de olsa bir torna..
Videoda gösterdiğin adamın başka videoları fuarlar gösteriler dersler falan..
Birde vücuduna bak , boş beleş biri değil .
Onun atölyesindeki tüm aletleri verseler yaptığını yapmak öyle hemen kolay iş değil.
Bir örnek .
Yıllar içerisinde yüzlerce kesici alet ve makine yaptım.
Atölyede kesici mi lazım eski hava çeliği ve ya benzer çelikler taşda bantda bile su borusunu mengenede ez elinde dönmesin kaynat tamam mı tamam , keser mi keser .
Burada söz konusu bu değil , sanat .

Lazer kesim hikaye , fazla takılmayın , plazma aynı şey.
Dikkate değer kısım cnc kesimdir ki çok da gerekli değil , elde kesim saç ile bile yapılacak işler.

bir kaç örnek :

https://www.youtube.com/watch?v=4T8p6_a5rVM

https://www.youtube.com/watch?v=naKhWg5NOOk

Bu videodakileri yapmak çok zor değil ne dersin ?

Meraklıları için :

https://www.aliexpress.com/item/32954575727.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4e5c7dddrR2dSO&algo_pvid=c29cb7a6-364d-4c41-bd1d-8625d53099a1&algo_expid=c29cb7a6-364d-4c41-bd1d-8625d53099a1-3&btsid=0b0a555f16177357560148682e008f&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

https://www.aliexpress.com/item/1005001608911123.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.52c01466WnvXbG&algo_pvid=60bdb384-5ecd-4d99-ba71-8941c592ffbb&algo_expid=60bdb384-5ecd-4d99-ba71-8941c592ffbb-38&btsid=0b0a555c16177407878768506ec16b&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210406121533&origin=y&SearchText=Rubber+Contact+Wheel+Belt+Grinder

Kolay iş aslında , matbaa merdanelerinden gıda sektörüne kadar bir çok sektöre çalışan yerler yapıyorlar.
İşi yapanlara ulaşmak zor ve 1 tane 2 tane olunca burun kıvırıyorlar.
Bant zımpara imal edip lastik kaplama bilmeyenler bile hazır alıyor  ::)

Ek olarak çift teker arasında iki taraflı iç bükey zımpara makineleride var yerli.
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2021, 23:27:08 Gönderen: KAZIMUGUR »

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 07 Nisan 2021, 00:04:41 »
Selamlar,

Hüseyin ustamla referans alıp tasarladığımız kompakt makine buydu, şuanda büyük tekerin takılacak yuvaları da mevcut. Eğer ki 15-18 cm çapında bir teker takıldığında denge tekeri tahrik tekeri ve büyük teker arasında 1250x50 ve 1500x50 şeklinde zımpara çevrilebiliniyor. iç bükey ayarlı tabla konusunda, alt tabla çıkabilir şekilde tasarlı, onu söküp büyük tekere göre bu şekilde tablaya yaslanıp iç bükey açabilen bir şey yapılabilir diye düşünüyorum. hatta çok daha iyisi bile yapılabilir, mesela bıçağı deliklerle dolu bir tabla üzerinde pimler atılarak kaydırılabilinir. Masrafa gelecek olursak lazer kesim ve kullanılacak malzeme olur işçilikte kendimiz yaparız sanki.

Şuan ev taşıma arifesindeyim, müsait olduğum bir zamanda, kendi tasarladığım makinenin üzerine bu şekilde bir şey tasarlayabiliriz.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #11 : 07 Nisan 2021, 00:44:51 »

Videodaki olay bant zımpara makinası ile duşa girmek gibi bir şey  :D :D :D     

Bu youtube video işleri af edersiniz bilmem ne yarışına döndü, bir deli bir taş atıyor çık işin içinden çıkabilirsen. Çok gereksiz bir püskürtme işlemi, o ağzı açarken ki harcadığım çaba ve eforu çok seviyorum. Videodaki gibi kolay bir ağız açma işlemini  tüm samimiyetimle söylüyorum asla istemezdim  C:-) Bizler el işi yapıyoruz, makina işi değil elbette ki ufak tefek kusurları olacak, olmalı diye düşünüyorum.

Arkadaşlar, bu işlerin yani makina işinin sonu yok, takılmayın bence. Hatırlarsanız Sefa ustam paylaşmıştı, Pakistanlı ustaların videolarına bakın bir valla ben utandım resmen. Elbette alet işler el övünür ama ona da bir nokta koymak lazım. Şahsen bir bıçakla 3-4 gün uğraşmaktan çok keyif alıyorum ki ne kadar acelem olursa olsun o  keyfi almaya çalışıyorum, bir canı varmış gibi davranıyorum. Perdah olayına gelince şimdiye kadar yaptığım hiçbir bıçağa yapmadım ,  üzerindeki çiziklerle hoşuma gidiyor tabii ki bu benim bakış açım, başka bir ustamız da hastalık derecesinde temiz görmek istemesini de hoş karşılıyorum ama keyif alıyorsa tabii, zorla yapılıyorsa o iş işkenceye döner. Ne anlamı var ki sevmediğiniz bir işi yapmanın, perdahı olmayınca o bıçak kesmeyecek mi ki  ;) 

KAZIMUGUR

• **
  • 122
« Yanıtla #12 : 07 Nisan 2021, 02:32:45 »
Yok , o duş alabileceğin kadar bir su değil.
Hani belki , önümüz Ramazan ya , iftar sonrası kana kana içebileceğim kadar dersen eyvallah , gerçi havalarda serin gidiyor . :)
Tabladan akan suya bak ne demek istediğimi anlarsın.

Evet , istenirse alet edevat fabrikasyon derken günde 10-20-100.. çıkar çıkarda bu bıçak yapma zevki için değil kasanın doluluğunun zevki içindir .
Dediğin gibi kimi parlak seviyor kimi taşlı halini kimi boynuz seviyor kimi metal kimi ağaç.
Meseleyi , çok farklı mesleklerdeki kişilerin bu işe gönül verip uğraşması açıklıyor aslında .
Ne şekilde ve ne ile yapıldığından çok , uğraşırken keyif alınması.
Tamamı ile doğru bir tespit...

Ek :
Dövme ile bıçak yapanların bir videosunu görmüştüm.
Sabırsız olanlar ağızın nasıl açıldığı ile ilgileniyorsa 11.30 dan başlayabilir.
Hani sohbet oradan başlamıştı ya @Şeref abi.. :)

https://www.youtube.com/watch?v=TgtFgJR-U_E
« Son Düzenleme: 07 Nisan 2021, 02:56:57 Gönderen: KAZIMUGUR »

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #13 : 07 Nisan 2021, 03:06:05 »
Sertleşmiş çelikten nasıl talaş kaldırıyor  ???

Kendi makinesini yapmış biri olarak makineden kaynaklı bir sorun çıktığında yaptığım hatayı düzeltmeye çalışıyorum, dolayısıyla zaman kaybına yol açıyor ve daha ince noktalarda harcayacağım süreyi o an kaybediyorum bu da işten alınan zevki azaltıyor haliyle.

maxilla

• 264
  • Meslek: diş hekimi
  • Yer: malatya
« Yanıtla #14 : 07 Nisan 2021, 11:02:51 »
Su püskürmesi çok zor bir iş değil. Şarjlı sırt pompaları var. Ağaçlara ilaç atmak için. Doldur içine suyu yandan zımparaya sabitle olsun bitsin. ;) :D :D :D

Mahmut Erdoğan

• 586
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #15 : 07 Nisan 2021, 21:00:51 »
Sertleşmiş çelikten nasıl talaş kaldırıyor  ???

Kendi makinesini yapmış biri olarak makineden kaynaklı bir sorun çıktığında yaptığım hatayı düzeltmeye çalışıyorum, dolayısıyla zaman kaybına yol açıyor ve daha ince noktalarda harcayacağım süreyi o an kaybediyorum bu da işten alınan zevki azaltıyor haliyle.
Her hatanın size bilgi ve tecrübe olarak kattıklarını asla para ile satın alamazsınız.
Japon atasözü derki " En iyi öğretmenim  hatalarımdır" ( yani mealen böyle birşeydi  ;D)
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
« Yanıtla #16 : 08 Nisan 2021, 00:36:48 »
seref ustam bu adam yanlıs hatırlamıyorsam en iyi bıcak ustası secilmişti amerikada  aslında  isin alamtifarikası  o bence yaptıgı bu makineyide yurt dısına gore bıle pahalı veriyor (marketingin kralı bence ) yoksa cok daha guzel işlevsel makinalar var

Şeref Acar

• *
  • 1599
« Yanıtla #17 : 09 Nisan 2021, 00:26:18 »
Şaban abi çok güzel bir yere değinmişsin.
Eskiden makina yoktu sanat vardı. Orada
insanlar hakkını alabiliyordu. Misal kılıç ustaları.
Ne zaman ki haklarını alamaz oldular sanat bitti.

Soytürk ustam sen zaten işi çözmüşsün, sende
sıkıntı yok. Ama ben kararmış bıçağı sevdiremedim
gitti. Herkes parlak istiyor abi.

Emrah06 abi KMG nin bir makinesi var ön tablası
acayip pratik, robot gibi her şekle giriyor. Adam hem
üst küçük tekerde hem düz dayamada kullanabiliyor.

Kazım abi sen paradan haber ver yeterki keyfin
kralını yaparız. Önce kazanmamız lazım ki sonra
keyfini sürelim. Eskiden döverek ağız açardım ama
ocak da gitti örs de. Benim için artık hayal o iş.

Veysel abi sağolasın, bu herifi hiç tanımıyorum
sadece youtube da denk geldi takibe aldım.
Ben bu makinenin pratikliğine hayran oldum.
Bu makinede çok güzel kama da yapılır mesela.
Bowiyi de çok hızlı çıkarır. Bunda aşağı yukarı
her şey olur. Oluk bile hatasız açılır.

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #18 : 09 Nisan 2021, 22:33:48 »
Bu iş için cebimden harcadigim paranın hiçbirini karşıligini alamadim bant zımpara yaptım, bıçak.yaptim, hiç birinin masrafını bile çıkaramadım, bicaklari profesyonel kaplattim yok, parlak olması.lazim.dediler yok ayna gibi olması.lazim dediler
...şimdi hiç umrumda değil ister alsınlar ister almasınlar ama.bu hobi pahalı bir hobi..sanatını düşünen yok ben bütün profillerimi.elde testere ve Ege ile çıkarıyorum..kimsenin umrunda değil..artık.benimde umrumda degil

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #19 : 09 Nisan 2021, 22:35:19 »
Aslında artık kimseyede kızamıyorum. Çünkü geçinmek okadar zor ki hayat okadar pahalı ki herkesi anlayabiliyorum...