Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak üzerine mikarta sarma denemesi

KAZIMUGUR

• **
  • 122
  • Meslek: Elk müh
  • Yer: Antalya
Ynt: Bıçak üzerine mikarta sarma denemesi
« Yanıtla #20 : 30 Mart 2021, 18:48:27 »
Video fikir vermesi için.
Garibanlar kendi çözümlerini bulur , ne demiş atalar , çoban isterse tekeden süt sağar..
Üstüne büyücek balon ( ve ya streç ) ve bir enjektör ( ve ya eski  hava pistonu ) ve bir kaç akvaryum musluğu ( ve ya 2 çekvalf ) .. ::)

https://www.youtube.com/watch?v=LJ5d-hZZcl0

Bu tip iş de aşırı vakum gerekmez öyle stabilizedeki gibi.

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #21 : 30 Mart 2021, 23:32:06 »
Vallahi doğruyu söylemek gerekirse kabza harika olmuş. Renklendirilmiş stab. ahşap gibi durmuş. Elinize sağlık.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #22 : 31 Mart 2021, 15:58:56 »
Kabza güzel ancak kılıf çok estetik değil bence kılıfta mikarta pek makul değil.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #23 : 31 Mart 2021, 16:31:18 »
Kabza güzel ancak kılıf çok estetik değil bence kılıfta mikarta pek makul değil.

Bencede.
Ama deri işi bana cok uzak geliyor. Bıçağı taşımak için de illaki gerekiyor böyle bişey.
Zaten bu yöntemler estetik kaygılarla değil tembellikten hep 8)

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #24 : 01 Nisan 2021, 15:47:41 »
Daha önce farklı karışık renklerle yapıldıgını gördüm ama hiç begenmemiştim. Tek çeşit kumaş ile güzel olmuş. Elinize saglık
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #25 : 18 Haziran 2021, 14:57:12 »
Hocam konuyu hortlatmış oldum ama gözüme takılan bir konuydu, resimlere tekrar göz gezdireyim derken baktım ki resimler uçmuş  :D Güncelleyip mümkünse kalıcı bir biçimde ekleme şansı olursa çok çok sevinirim.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #26 : 30 Mart 2022, 20:38:54 »
Hocam konuyu hortlatmış oldum ama gözüme takılan bir konuydu, resimlere tekrar göz gezdireyim derken baktım ki resimler uçmuş  :D Güncelleyip mümkünse kalıcı bir biçimde ekleme şansı olursa çok çok sevinirim.
Abi kusura bakma ben de geç cevap verdim.
Mesajı yazdığın gün askere gittim ben. Döndüğümde bıçağı bulamadım maalesef. Babam bir yerlere götürüp orada unutmuş. Sonra bulamamışlar bıçağı. canı sağolsun. Fotolar da gitmiş.

Bugün iki renkli bir deneme yaptım ilk defa. Ne olduğu görünsün diye biraz ıslattım, bitince biraz daha farklı görünecek ama güzel olacak sanki.
Fragman niyetine bunları bırakayım. Sonucu ben de merak ediyorum.
Renkler koyu yeşil kadife ile açık mavi

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #27 : 31 Mart 2022, 12:26:08 »
Estağfurullah ne kusuru. Ben de tam zamanında yazmışım yani desene. :))

O zamandan sonra sarma micarta işini düşünmedim tekrar, standart micarta yapıyorum bir tane şu an ama arşiv olması her zaman iyidir, güzel olmuş paylaşımın, kendim adına cevapsız bırakmadığın için teşekkür ediyorum. Bittiğinde bakalım nasıl bir iş ortaya çıkacak, meraktayım.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #28 : 04 Nisan 2022, 17:02:09 »
Resim yükleme sitelerinin en dandiklerinin bana denk gelmesi ne şans ama.

Bıçağı bitirmek üzereyken öyle bir tarafa denk geldim ki ne renkler gözüktü ne desen belirdi. Tam umudu kesmişken orasından burasından biraz eğeleyerek tekrar birşeyler çıkarmayı becerdim. Katmanları sararken nereden ne kadar kalınlık olacağını hesap etmek gerekiyormuş.

MustafaV

• 793
  • Mustafa VAROL
« Yanıtla #29 : 04 Nisan 2022, 17:28:29 »
hizliresim.com benim gördüğüm kadarıyla en sorunsuzu gibi. Şanzımıza diğerleri de uçmuş, neyse artık orada yapım aşaması vardı zaten.

Çok az renk çıkmış, üzücü olmuş ama yine de aradan renkleri çıkartmışsın azminle hocam. Eline sağlık. Böyle de sanki siyah bir şeye renkli stabilize yapmış gibi olmuş, yine uğraşı boşa gitmemiş yani. :2up

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #30 : 04 Nisan 2022, 17:44:28 »
Bu işi yaparken mümkün olduğu kadar açık renkli kumaş kullanmak lazım. Kumaşlar ıslanmış gibi olduğu için iyice koyulaşıyor.
Bu işte en garantilisi açık kot kumaş. Onda dikeyler mavi yataylar beyaz olduğu için çok güzel sonuç veriyor. Ama sorun bütün işler aynı gibi gözüküyor.
Gidip farklı çeşitlerde çift renkli kumaşlar aramak gerekecek veya değişik kumaşları üst üste yapıştırıp da denenbilir.

Y

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
« Yanıtla #31 : 22 Nisan 2022, 16:18:23 »
Bu videolar çok başarılı sayılmaz ama arşiv olması açısından çok da özenli olmayan bir video çektim. Götürüp bant zımparada işlediğim kısımlar hariç bütün ayrıntılar var. Eğer polisaj motoru olsaydı bu polyester parlatılmaya çok müsait bir malzeme.
Sapın sonundaki eklenti sapın kısa olması sonucu yaptığım bir yama. Planlı birşey değil.