bütün ustalarıma ilgileri için teşekkür ediyorum. geçmiş olsun dilekleriniz için de çok sağolun, Allaha şükür çok iyiyim 2gündür, pazartesi dikişler alınsın sonra yaram kapansın başka mesele kalmıyor

2gündür biraz kafam kalablıktı aklımdan çıkmış burası kusuruma bakmayın

ustalarımın dediği gibi çelik biraz yumuşak kalıyor bıçak ağzı olmak için o gün araştırmama devam edince ben de bazı yerlerde gördüm, araştırırken de baya ekstra öğrendim bu çeliğin benzerlerini, benzerleriyle farklarını vs. vs. güzel bir deneyim oldu benim için de

şu an için en mantıklı seçenek dekor bıçak/mektup açacağı gibi bir şey benim için de. ama şimdilik rafa kaldırıyorum projemi (daha masaya inmeden

)
yok kaldırmıyorum, geldi aklıma proje, buyrun;
ben bıçak/sopa üzerine yapılan kali-escrima isimli sporu bir dönem yapmıştım ve böyle şeylere, konulara hepimiz gibi benim de ilgim var. (neden burada toplandığımızdan belli değil mi?

)
metalin resimdeki şeklini çok bozmadan, üstündeki hareketli parçayı balçak olarak olması gereken yere sabitleyerek, bir dekor kama yapacağız. bir kere bileyleyeceğiz veya yalancı ağız mı diyorduk o şekilde olduğu kadar iki ağzını da açacağız. bu yapacağımız alet dış görünüşü itibarile kör bir dekor olacak, ama hayır, aslında öyle değil

bıçağın ucuna güzel bir açıyla bir "point" yapacağız. yani "uç". kişisel savunma için, tekniği biliyorsanız böyle ince uçlu bir araç karşınızdaki kişi için epey can yakıcı olacaktır.
john wick abimizi duymuşsunuzdur, her yerde bir adamı nasıl kurşun kalemle indirdiğini anlatıyorlar...
neyse özetle böyle bir şey düşündüm. asıl şekil itibarile şu eski uzun kamalara benzeyecek, balçağı hazır, kabzası falan düşünülebilir ona uygun şekilde.
bence en mantıklı proje bu. bu arada yazdıklarımı şakayla karıştırıp yazdım, söylediklerimde ciddiyim ama gidip de kimseyi dürtmeyeceğim tabiiki bununla. kendi kendime hayal kurup eğleniyorum işte.

ustalarım, abilerim, arkadaşlarım ilgileriniz için hepinize teşekkür ediyorum, hayırlı işler, kazançlar diliyorum sağlıcakla kalın

keywords:
cerrahi çelik
medikal çelik
nuss bar çeliği
nuss bar steel
mirpe steel