Bıçak Sanatı - Forum

Şerit testere ne kadar tehlikeli

mehmet_

• 1011
Şerit testere ne kadar tehlikeli
« : 17 Mart 2021, 20:08:20 »
Geçenlerde yaşadığım kazayı aktarmak istedim. İlla ki çıkarılacak dersler vardır.
Şerit testerede ahşap kesiyordum. Son parçanın son kısımları. Biraz da kafam dağınık. Aklımda tonla iş. Hafif de yorulmuşum. Şu da bitsin kapatayım diye geçiyor aklımdan.
Testere biraz körelmiş. Zor kesiyor ahşabı. Bastırmak ve ittirmek zorunda kaldım.
Son kesim ya, testereyi de yarın değişirim diye geçiyor aklımdan. Testereye doğru ahşabı iterken ahşabın kof yerine denk gelince hızlıca kesildi. Testereye doğru bastıran elim aniden boşa düşünce dönen şeride çarptı.
Zaten kan tutar beni... İlk kez bu kadar kan gördüm.
Şerit testereden hiç ama hiç çekinmezdim. Fena yanılmışım. Sol el orta parmağın dış yüzünde 5-6 cm kadar bir yarık. Hala da tam iyileşmedi. Belki 10 günü geçti. Zaten oynar bir bölge olduğu için yara kapansa bile sonrasında eski haline dönmesi çok uzun sürermiş. Parmağımı tam kapatamıyorum mesela. Derim geriliyor resmen hissediyorum.
Ez cümle kazalar anlık. İnanın salise sürmüyor. Ben geliyorum da demiyor.
Şeridi kesim yüksekliğinden fazla açmayın
Mutlaka ittirme çubuğu kullanın
Yorgunken insan eline tornavida dahi almamalı.

Biliyoruz ama Uygulamıyoruz. Kazasız çalışmalar dilerim.
« Son Düzenleme: 17 Mart 2021, 20:12:51 Gönderen: mehmet_ »
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
Ynt: Şerit testere ne kadar tehlikeli
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2021, 20:26:36 »
Geçmiş olsun hocam. Tecrübenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2 : 17 Mart 2021, 20:43:16 »
Geçmiş olsun Mehmet ustam 10 gün birşey değil ama zamanla düzelir inş. Şuan iyileşme sürecinde siz yinede fazla hareket ettirmeyip iyileşmesini bekleyin isterseniz. Allah korusun daha kötüsüde olabilirdi.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #3 : 17 Mart 2021, 21:37:16 »
geçmiş olsun. teşekkür ederiz. bu türlü tecrübe aktarımları bizleri daha dikkatli olmaya sevk ediyor. gaflet çok tehlikeli yollara kapı açıyor. bir anlık hafife alma veya dalgınlık, çok yüksek maliyetler çıkarabiliyor. benzer şeyleri hep yaşıyoruz. 2 hafta önce benimde başıma bir musibet geldi. allaha şükür bana bir şey olmadı ama maddi hasar çok fazla oldu. kısacası, çok dikkatli olmanın yanında çok tedbirli de olmalıyız. motorlu ve yüksek devirli makinalardan çekinmek lazım...

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #4 : 17 Mart 2021, 21:41:22 »
Geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda düzelir.

Dediğiniz gibi ittirme çubuğunu bir kültür gibi adet edinmek lazım. Her zaman makinelerin tablasında durmalı.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #5 : 17 Mart 2021, 23:01:18 »

Çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Dediğiniz gibi bu tür kazalar hep başımızın üstünde bir anlık dalgınlığımızı bekliyor, aman diyeyim dikkat dağıldığı anda bu tür aletleri kullanmayı bırakmak lazım.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #6 : 18 Mart 2021, 00:52:32 »
Tekrar geçmiş olsun ustam kullandığımız makinaları hafife almak kazaya davetiye çıkartır her zaman için bi anlık dalgınlık sağlığımızdan yapıyor bizleri ben şahsen ne kesersem keseyim ittirme çubuğu olarak Çelik arta kalan lama kullanıyorum ne kadar baskı sağlasamda ani dalmalarda çok iş görüyor normal ahşap testeresi degilde ufak masa üstü çelikleri kestiğim makinayı kullanıyorum
Gendarmerie Special Operation...

Emrah

• 1435
  • Meslek: Elektrik Pano
  • Yer: Antalya-1980
« Yanıtla #7 : 18 Mart 2021, 08:40:57 »
Geçmiş olsun ustam. Uyarı için de teşekkürler. Ben buna ''Bedava tecrübe'' diyorum. Yani bizler için. Acil şfalar olsun
Her zaman doğru söyle ki, ne dediğini hatırlamak zorunda kalmayasın...

orhanbilgin

• 660
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 18 Mart 2021, 09:27:57 »
Maalesef güvenliği çoğu zaman göz ardı ediyoruz. Her durumda önce kendi güvenliğimizi sağlamalı, yorgunsak ve dalgınsak çalışmamalıyız ancak  buna bir türlü dikkat etmiyoruz çoğumuz. Çok geçmiş olsun Mehmet Bey, acil şifalar dilerim

Hakan Polat

• 248
  • Meslek: muhasebeci
  • Yer: izmir bayraklı
« Yanıtla #9 : 18 Mart 2021, 09:54:39 »
Çok geçmiş olsun. İnşallah tez zamanda iyileşirsiniz...

Levent Bulut

• 112
  • Meslek: Akademisyen
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 18 Mart 2021, 09:59:35 »
Geçmiş olsun Ustam, acil şifalar dilerim.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2021, 12:54:31 »
İyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. İrili ufaklı yaşadığım kazaların hepsi gerekli önlemi almamaktan "aman ne olacak, iki dakikalık iş" diye küçümsemekten oldu.
Tedbiri bir an bile elden bırakmamak ve bunu hiç akıldan çıkarmamak lazım.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #12 : 18 Mart 2021, 14:09:29 »
Ustam çok geçmiş olsun, Allah şifa versin. Parmağınız eski hâline döner inşallah.
Uyarılarınız için teşekkür ederim.
Kazalar çoğu zaman göz göre göre geliyor ama biz yine de bile bile lades oluyoruz çoğu zaman.
Genelde acele ettiğimiz, önemsemediğimiz, bir şey olmaz dediğiğimiz zamanlarda kazalar geliyor.
Bir nevi sağlığımız üstüne kumar oynuyoruz...
Kesinlikle ve kesinlikle her şeyde çok dikkatli olmalı.
Allah tekrarını göstermesin.

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #13 : 19 Mart 2021, 22:42:48 »
Acil şifalar diliyorum. Bir nusibet bin nasihatten eftaldir derler, inşallah başka kaza atlatmazsınız, atlatmayız, kimse atlatmaz.

mehmet_

• 1011
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2021, 22:55:12 »
Bu sonuncusu ile beraber ufak çaplı 4-5 kaza atlatmış oldum. Tüm kazalardan bir ders çıkardığımız malum. Ama keşke okuduklarım(ız)dan da ders çıkarsaymış(ız)ım. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok aslında...
İki kez gözüme zımpara yaparken bir şeyler kaçtı. İğne ile çıkardılar. Evet bildiğiniz insülin enjektörlerinin iğnesi.
Bir keresinde elime 12-13 mm bir matkap ucunu sokmayı başardım.
Bu sonuncusu da tuzu biberi oldu.

Allah kaza bela vermesin cümlemize.

Muhammed Kargı

• 157
  • Yer: YOZGAT
« Yanıtla #15 : 23 Mart 2021, 23:29:39 »
Çok geçmiş olsun rabbim beterinden korusun..