Bıçak Sanatı - Forum

Sıcak dövme bıçak denemesi

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
Ynt: Sıcak dövme bıçak denemesi
« Yanıtla #20 : 07 Mart 2021, 07:49:32 »
Guzel olmus guzel.. baktikca daha da hosuma gitti sirttaki kamburluk, kukrimsi bicaklar hep hosuma gitmistir o yuzden kendine cekti sanirim. Kilif kesinlikle islevsel gorunuyor, gorsellige gelirsek kimin umurunda ki bosverin :)

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Cam sakızı çoban işi :))

Cobanlar marifetli insanlardir vesselam. Bunu tekrar gormus oldum.

Teveccühünüz teşekkür ederim. Aslında çoban değilim. Olmak için çaba sarf ediyoruz :))

hocam coban olmak kolay degildir isiniz zor  :)

Hepmiz bir amaç ile çoban degilmiyiz  :)
 Kimi bir iki keçi , kimi bir iki insan kimisi ise bir ailenin çobanı. İşlerimiz hep zor ustam ama hayat güzel hele ormanda bir çam ağacına yaslanıp nefes almak. Oksijenin ciğerlerini yakması :)

Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #21 : 07 Mart 2021, 21:26:15 »
Elinize sağlık iyi bi çalışma olmuş, devamını bekleriz.
Deri alacaksanız sağda solda aramayın. Sepiciler deriden
şaşmayın. Yanılmıyorsam tandyleather yahut handandleathercraft
diye bir alışveriş sitesi vardı.

Ustam bu konuda yardımcı olursanız çok minnet kalırım. Deri tedariği hakkında bir çok araştırma yaparken tereddütle kaldım. Zira sizler gibi bu yoldan geçmiş ustalarımız bu ( tedarik) bilgisini paylaşırsa memnuniyet duyarım.
 Bir link olarak aldığınız firma varmıdır. Yoksa bu yazdığınız şekilde aratırsam bulabilirmiyim. İlginize teşekkür ederim zahmet verdim hakkınizi helal edin..
Estağfirullah benim deri konusunda pek bi tecrübem yok, Sepiciler derinin hand and leather craft sitesinde yarım metrekare 51 dolar gibi bir fiyat var.
1mt ye 50cm yapar. https://www.handandleathercraft.com/IDA-Natural-Double-Butt-1-2-m2-Vegetable-Tanned-Leather burada bir link var.
bu deri fazla gelirse parça satanlardan yardım istemek lazım, ama o da ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #22 : 07 Mart 2021, 23:44:39 »
0,5 metrekare (50 desi) için 50 dolar bence biraz fazla gibi. Tabi şüphesiz en iyisi olsun deniliyorsa tartışılmaz ama ben desisi 2-4 TL arasında aldığım derilerden son derece memnun kaldım şimdiye kadar.
Instagram'da çok daha uyguna güzel deri satan mağazalar mevcut.
Yerliler desisi (10x10 cm) 1,5-2,5 TL
Avrupalar 3-4 TL kalınlığına göre satılıyor.
0,5 metrekare, 50 desi, Avrupa 4 mm vaketa derinin iyisini 200 TL ye, yeter seviyede olanı da 100 TL ye instagramdan alabilirsiniz. (Kılıfa bıçağınızın ebatına göre değişmekle 22-24 cm lik bir bıçağs ortalama 6-7 desi gider. )

Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #23 : 08 Mart 2021, 07:32:01 »
Elinize sağlık iyi bi çalışma olmuş, devamını bekleriz.
Deri alacaksanız sağda solda aramayın. Sepiciler deriden
şaşmayın. Yanılmıyorsam tandyleather yahut handandleathercraft
diye bir alışveriş sitesi vardı.

Ustam bu konuda yardımcı olursanız çok minnet kalırım. Deri tedariği hakkında bir çok araştırma yaparken tereddütle kaldım. Zira sizler gibi bu yoldan geçmiş ustalarımız bu ( tedarik) bilgisini paylaşırsa memnuniyet duyarım.
 Bir link olarak aldığınız firma varmıdır. Yoksa bu yazdığınız şekilde aratırsam bulabilirmiyim. İlginize teşekkür ederim zahmet verdim hakkınizi helal edin..
Estağfirullah benim deri konusunda pek bi tecrübem yok, Sepiciler derinin hand and leather craft sitesinde yarım metrekare 51 dolar gibi bir fiyat var.
1mt ye 50cm yapar. https://www.handandleathercraft.com/IDA-Natural-Double-Butt-1-2-m2-Vegetable-Tanned-Leather burada bir link var.
bu deri fazla gelirse parça satanlardan yardım istemek lazım, ama o da ne kadar güvenilir olur bilemiyorum.

Ustam çok teşekkür ederim zahmet verdim hakkınızi helal edin sağolun..
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #24 : 08 Mart 2021, 07:36:33 »
0,5 metrekare (50 desi) için 50 dolar bence biraz fazla gibi. Tabi şüphesiz en iyisi olsun deniliyorsa tartışılmaz ama ben desisi 2-4 TL arasında aldığım derilerden son derece memnun kaldım şimdiye kadar.
Instagram'da çok daha uyguna güzel deri satan mağazalar mevcut.
Yerliler desisi (10x10 cm) 1,5-2,5 TL
Avrupalar 3-4 TL kalınlığına göre satılıyor.
0,5 metrekare, 50 desi, Avrupa 4 mm vaketa derinin iyisini 200 TL ye, yeter seviyede olanı da 100 TL ye instagramdan alabilirsiniz. (Kılıfa bıçağınızın ebatına göre değişmekle 22-24 cm lik bir bıçağs ortalama 6-7 desi gider. )
[/quite/

Şeref açar ustanın verdiği linkteki deriler hakittate benim için pahalı. Sizin alternatif olarak sundugunuz deriler çok daha ekonomik ve işlevsel. Çok teşekkür ederim bilginizi paylaştığıniz için
(39-Zümer 17)