Bıçak Sanatı - Forum

Sıcak dövme bıçak denemesi

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
Sıcak dövme bıçak denemesi
« : 02 Mart 2021, 20:43:24 »
 İlk defa denedigim sıcak dövme makas çeliği traktör makası olduğunu bilmiyorum. Balcak pirinç kabzada zeytin bir kakma ve balcakda desen denedim. Kılıfı eski bir bottan yapdim iğne biraz ellerimi deldi ama olucak okadar :))
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Sıcak dövme bıçak denemesi
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2021, 21:40:17 »
Eline sağlık.
Bıçağın genelini göz ardı ederek dövme ile ilgili kısımda gördüklerimi
belirteyim.
Makası döverek bu inceliğe indirip, formunu da döverek verip vede ağzını
da döverek açıp çok az bir talaş kaldırmayla işi bitirmişsiniz. Helal olsun.  :)

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2021, 22:40:09 »
Usta gözü bu olsa gerek :))  teşekkür ederim sıcak dövme keyifliydi zannımca beğenmenize sevindim teşekkür ederim
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

İbrahim BAŞEĞMEZ

• 298
    • YouTube
  • Yer: ESKİŞEHİR
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2021, 23:10:16 »
Elinize sağlık. Dövmenin güzel yanlarından biride daha çok hurda malzeme kullanımına izin vermesi herhalde.

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #4 : 03 Mart 2021, 07:58:42 »
Elinize sağlık. Dövmenin güzel yanlarından biride daha çok hurda malzeme kullanımına izin vermesi herhalde.

Evet haklısınız. Kit imkânlar ile umut verici işler :)  neden ise ilkel teknolojiler daha çok ilgimi çekiyor. Teşekkür ederim...
(39-Zümer 17)

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #5 : 03 Mart 2021, 08:12:23 »
Elinize sağlık, sıcak dövme yaratıcılığın çok güzel kullanıldığı bir yol. Sizde bıçağı gayet güzel dövmüşsünüz, devam ettiğiniz takdirde çok zevk alarak daha güzel eserler ortaya çıkartacağınızdan eminim.
Kılıfınız amaca uygun görünsede görsel olarak albenili durmuyor. Dikişlere biraz daha dikkat edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #6 : 03 Mart 2021, 08:44:22 »
Elinize sağlık, sıcak dövme yaratıcılığın çok güzel kullanıldığı bir yol. Sizde bıçağı gayet güzel dövmüşsünüz, devam ettiğiniz takdirde çok zevk alarak daha güzel eserler ortaya çıkartacağınızdan eminim.
Kılıfınız amaca uygun görünsede görsel olarak albenili durmuyor. Dikişlere biraz daha dikkat edebilirsiniz.
İyi çalışmalar.

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Mazeret açısından demiyeyimde ben köyde yaşıyorum artıları ve dezavantajları var bide üstüne 14 günlük karantinadayiz :))  inseAllah vaketa bir deri satın alıp özenle deri kılıf da yapmak istiyorum. Teşekkür ederim ustam.
(39-Zümer 17)

mhmmd

• **
  • 113
  • Meslek: inşaat mühendisi
  • Yer: denizli (i) , akşehir (m)
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2021, 23:44:36 »
Guzel olmus guzel.. baktikca daha da hosuma gitti sirttaki kamburluk, kukrimsi bicaklar hep hosuma gitmistir o yuzden kendine cekti sanirim. Kilif kesinlikle islevsel gorunuyor, gorsellige gelirsek kimin umurunda ki bosverin :)

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2021, 00:19:10 »
Elinize sağlık. Zaman geçtikçe daha güzellerini döveceğinizi eminim, malzemeleri geri dönüşüm olarak kullanmanızda çok iyi düşünce aslında.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2021, 08:05:25 »
Guzel olmus guzel.. baktikca daha da hosuma gitti sirttaki kamburluk, kukrimsi bicaklar hep hosuma gitmistir o yuzden kendine cekti sanirim. Kilif kesinlikle islevsel gorunuyor, gorsellige gelirsek kimin umurunda ki bosverin :)

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Cam sakızı çoban işi :))
(39-Zümer 17)

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2021, 08:06:55 »
Elinize sağlık. Zaman geçtikçe daha güzellerini döveceğinizi eminim, malzemeleri geri dönüşüm olarak kullanmanızda çok iyi düşünce aslında.

Teşekkür ederim ustam bizimkisi biraz daha tasarruflu iş diyelim sağolun 😁
(39-Zümer 17)

Şeref Acar

• *
  • 1599
  • Yer: sarıyer
« Yanıtla #11 : 06 Mart 2021, 00:34:19 »
Elinize sağlık iyi bi çalışma olmuş, devamını bekleriz.
Deri alacaksanız sağda solda aramayın. Sepiciler deriden
şaşmayın. Yanılmıyorsam tandyleather yahut handandleathercraft
diye bir alışveriş sitesi vardı.

mhmmd

• **
  • 113
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2021, 00:48:20 »

Cobanlar marifetli insanlardir vesselam. Bunu tekrar gormus oldum.

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #13 : 06 Mart 2021, 08:14:34 »
Elinize sağlık iyi bi çalışma olmuş, devamını bekleriz.
Deri alacaksanız sağda solda aramayın. Sepiciler deriden
şaşmayın. Yanılmıyorsam tandyleather yahut handandleathercraft
diye bir alışveriş sitesi vardı.

Ustam bu konuda yardımcı olursanız çok minnet kalırım. Deri tedariği hakkında bir çok araştırma yaparken tereddütle kaldım. Zira sizler gibi bu yoldan geçmiş ustalarımız bu ( tedarik) bilgisini paylaşırsa memnuniyet duyarım.
 Bir link olarak aldığınız firma varmıdır. Yoksa bu yazdığınız şekilde aratırsam bulabilirmiyim. İlginize teşekkür ederim zahmet verdim hakkınizi helal edin..
(39-Zümer 17)

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #14 : 06 Mart 2021, 08:16:09 »

Teveccühünüz teşekkür ederim. Aslında çoban değilim. Olmak için çaba sarf ediyoruz :))
(39-Zümer 17)

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #15 : 06 Mart 2021, 19:12:13 »
elinize sağlık Güle güle kullanın

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #16 : 06 Mart 2021, 19:29:15 »
elinize sağlık Güle güle kullanın

Teşekkür ederim sağolun...
(39-Zümer 17)

mhmmd

• **
  • 113
« Yanıtla #17 : 06 Mart 2021, 22:53:54 »

Teveccühünüz teşekkür ederim. Aslında çoban değilim. Olmak için çaba sarf ediyoruz :))

hocam coban olmak kolay degildir isiniz zor  :)

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #18 : 07 Mart 2021, 00:39:27 »
Elinize sağlık güzel iş çıkmış ortaya dövme işi apayrı bir dünya tadını alan hazır lamanın yüzüne bakmıyor.
Gendarmerie Special Operation...

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #19 : 07 Mart 2021, 07:46:49 »
Elinize sağlık güzel iş çıkmış ortaya dövme işi apayrı bir dünya tadını alan hazır lamanın yüzüne bakmıyor.

Çok teşekkür ederim ustam. Dövme işi bilmeyince biraz oylayici siz daha iyi bilirsiniz lakin çok ama çok güzel.  Çeliğin aldığı kizillikda sanki bir huzur var. Hamuru yugurmak kolaydır ama bu iş çok tecrübe ve deneyim istiyor. Çekiç ve orsun arasındaki magzeme tamamen sizin hayal dünyanızla şekilleniyor. Bu bana şiir yazmak gibi geliyor. Bir kelime bir cümle bir mısra bir beyit.
   Bir lama bir örs bir çekiç ve o huzur verici kızıllık :))
 Çok konuştum hakkınızı helal edin sağolun varolun ustam beğenmenize sevindim...
(39-Zümer 17)