Bıçak Sanatı - Forum

Bor karbür den dünyanın en iyi çeliği

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
Bor karbür den dünyanın en iyi çeliği
« : 23 Şubat 2021, 19:18:55 »
  Bor karbür den bıçak yapılabilir mi. İddiaya göre dünyanın en iyi çeliği hatta nasadan bile ödül almış

https://youtu.be/poZ1vLHMhdI
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Sait

• 349
  • Meslek: Tıbbi Satış Mümessili
  • Yer: Bursa
Ynt: Bor karbür den dünyanın en iyi çeliği
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2021, 20:38:32 »
Sefa hocam bi tükürse yeter ;D

Şaka bir yana 2017 videosu ve uzun yıllardır bordan yapıldığını iddia etmediğimiz şey kalmadı fakat hangisi dünya markası oldu bilmiyorum . Bu da eğer doğru ise zaten biryerlerde kullanılıyordur bıçak için bulması zor olur heralde . Ama zaten osmanlı çeliği falan dediğinde olay benim için ciddiyetini yitirdi.

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2021, 20:59:54 »
Şu an en makbule geçen Boron dezenfektan. Gerisi de gelir inşallah.
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2021, 01:48:38 »
Direk yalan.

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2021, 03:45:47 »
kendimi 'KARDEŞ PAYI' dizisini izlerken buldum sanki. yok yok izlerken absürt bulduğumuz kara mizah veya durum komedisi aslında hiç boşuna değil. gerçek hayatta muhakkak karşılığı var. absürt komedi insanımızın acı bir gerçeği maalesef. bir devasa metalurji firmalarının araştırma-geliştirmecilerini düşündüm, bir de önlüklü abiye baktım...

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2021, 07:50:26 »
Direk yalan.

Konunun uzmanı noktayı koydu :))

Yanlız tükürük olayına inan sesli güldüm. :D :D
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2021, 07:54:19 »
kendimi 'KARDEŞ PAYI' dizisini izlerken buldum sanki. yok yok izlerken absürt bulduğumuz kara mizah veya durum komedisi aslında hiç boşuna değil. gerçek hayatta muhakkak karşılığı var. absürt komedi insanımızın acı bir gerçeği maalesef. bir devasa

metalurji firmalarının araştırma-geliştirmecilerini düşündüm, bir de önlüklü abiye baktım...

Bı ara Edremit bana yakın olduğu için gidip araştırmayı bile düşündüm ama sefa üstad net belirtti. Olsa güzel olmaz mı olur ama yok demekki :)
(39-Zümer 17)

mustafa TA4AHZ

• 400
  • Meslek: özel sektör -işçi
  • Yer: denizli
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2021, 12:32:45 »
haddim değil ama yazmak istedim, çok benzer bir konulu film izlemiştim yıllar yıllar evvel, o kadar sert bir çelik ki inanılmaz dayanıklı, uzay programında kullanmak için çalışıyorlar, masanın üstünde duran tebeşir kadar özel parçayı hata ile yere düşürüyorlar, ve ortadan kırılıyor, herkeste bir sessizlik :) bildiğim kadarıyla sertlik ve kırılganlık farklı şeylerdir, taşlarda da geçerlidir, en basitinden elmas, en sert mineraldir ama kırılabilir, bunun için pırlanta kesimlerinde alt sivri uç düzleştirilir, en dayanıklı halini o şekilde alır.
.....tarih yazmak korkaklara göre bir iş değildir.....

KAZIMUGUR

• **
  • 122
  • Meslek: Elk müh
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2021, 13:38:01 »
Bor karbür senelerdir sanayide bir çok alanda kullanılan bir üründür.
Yeni icat değil.
Yıllardır biliniyor ve kullanılıyor.
Yıllardır dışarıdan alınan bir ürün idi artık kendimiz ürettiğimiz için güncel konu oldu.
Çelik ile kullanımı , mutfak ya da fileto bıçağı için uygun olmadığından forumun gözünden kaçmış olabilir.
14 yıl önce İTÜ de helikopter pilot koltuğu altındaki koruyucu için yapılan çalışmaların bittiğini patentinin alındığını söz konusu çalışmayı yapan hocamız dolayısıyla biliyordum.
Bor madenlerinin %70 kadarı ülkemizde ama geri kalan dağılmış miktarının her bir ülkeye yettiğini de bilmek lazım.
Önemli olan işleyip kullanmaktır !!!

İnternet vasıtasıyla kullanımı hakkında sürü sepet bilgi bulabilirsiniz.
Bir örnek :

https://www.youtube.com/watch?v=b2G44ReTsVQ

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2021, 22:19:37 »
bildim.kadariyla bohler de bizim.bor umuzu kullaniyor ..yine bundan bir kac sene once  yildiz teknik univeriatesi İkitelli de tekno kentte dkp saça bor posasini emdirilerek yaklasik 65 hrc ciktigini gorduk hatta isil.isleminj yapan bizzat arkadaşım ..ama sonra o.proje ne oldu bilmiyorum...tabi burada anlatim.cok.kisa.ama.bor dan cok sey yapıldığı gayet acik...hatta derlerki bohlerin patentli celiklerin hepsinde bor mevcut...tabi bunlar.piyasa söylentileri