Bıçak Sanatı - Forum

Ufak Şefcik

karabasan

• 48
  • Hasan Basri TUĞAN
  • Meslek: Turizm
  • Yer: İstanbul/Maltepe
Ynt: Ufak Şefcik
« Yanıtla #20 : 20 Şubat 2021, 23:32:01 »
Elinize sağlık, çok güzel bir form olmuş. Soğan-sarimsak doğrarken, makineli tüfek hızına ulaşmanız dileğiyle. Ben de yaklaşık 5-6 aydır karbon bıçak kullanıyorum. İşim bitince yıkayıp, güzelce kuruluyorum. Henüz bir sıkıntı yaşamadım.

Saygılarımla.
Huzura çıktığımızda başımızı eğik bırakma Ya Rab..

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 20 Şubat 2021, 23:58:35 »
Elinize sağlık, çok güzel bir form olmuş. Soğan-sarimsak doğrarken, makineli tüfek hızına ulaşmanız dileğiyle. Ben de yaklaşık 5-6 aydır karbon bıçak kullanıyorum. İşim bitince yıkayıp, güzelce kuruluyorum. Henüz bir sıkıntı yaşamadım.

Saygılarımla.

Selamlar ustam teşekkür ederim, bugün yemek yaparken kullandım soğan domates sarımsak doğradım gayet iyi durumda beklediğim gibi tahtada yapmama rağmen evdeki diğer bıçaklarımdan çok çok iyi çıktı ağız keskinliği olarak o kadar şeyden sonra hala kağıt keser durumdaydı. Şuan üzerindeki ilkten olma karartı durmakla beraber benim için hiç ama hiç sorun teşkil etmiyor.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

selcuk.eren

• 208
  • Meslek: memur
  • Yer: balıkesir merkez
« Yanıtla #22 : 21 Şubat 2021, 17:09:22 »
elinize sağlık. elde perdah yapılan her işe ayrı bir saygı duyuyorum. fakat farklı bir bakış açısıyla yaptığınız iş için şöyle diyeyim, forumda çok yazılıp anlatılmış bir konu olan, ısıl işlemde şu mıknatıs olayından kaçınmanızı tavsiye ederim. yani mutfak bıçağı için yüksek karbonlu güzel bir çelik kullanmışsınız. dolayısıyla yüksek karbon miktarı sebebiyle kuvvetli paslanırlığı göze almışsınız. bir sürü emek ederek perdahı elde yapmışsınız. gayet güzel. ama ısıl işlemin de hakkını vermek lazım diye düşünüyorum. kısacası mıknatıs yaklaşımını bırakıp, su verme sıcaklığını renkten yakalamaya çalışmanızı tavsiye ederim. renkten yakalamaya çalışırsanız, hem gerçekten geliştirirsiniz kendinizi, hem de bıçağınız mıknatıstan daha güzel olur. mıknatısta 750C den sonrası yok. halbuki, O2 için daha fazlası lazım.

Emrah06

• 337
« Yanıtla #23 : 21 Şubat 2021, 19:48:12 »
elinize sağlık. elde perdah yapılan her işe ayrı bir saygı duyuyorum. fakat farklı bir bakış açısıyla yaptığınız iş için şöyle diyeyim, forumda çok yazılıp anlatılmış bir konu olan, ısıl işlemde şu mıknatıs olayından kaçınmanızı tavsiye ederim. yani mutfak bıçağı için yüksek karbonlu güzel bir çelik kullanmışsınız. dolayısıyla yüksek karbon miktarı sebebiyle kuvvetli paslanırlığı göze almışsınız. bir sürü emek ederek perdahı elde yapmışsınız. gayet güzel. ama ısıl işlemin de hakkını vermek lazım diye düşünüyorum. kısacası mıknatıs yaklaşımını bırakıp, su verme sıcaklığını renkten yakalamaya çalışmanızı tavsiye ederim. renkten yakalamaya çalışırsanız, hem gerçekten geliştirirsiniz kendinizi, hem de bıçağınız mıknatıstan daha güzel olur. mıknatısta 750C den sonrası yok. halbuki, O2 için daha fazlası lazım.

teşekkür ederim ustam yorumunuz için, şöyleki O2 den yaptığım diğer bıçakları kullananlar paslanma derecesine getirdiği için kendime şef bıçağı yapmaya karar verip 2 hafta da yapmıştım. Isıl işlem konusunda haklısınız göz kararı verdiğim diğer bıçaklarımı ölçtürdüğümde 62 hrc çıktıktan sonra mıknatıs kullanayım diye düşündüm. Bunun kaç hrc olduğunu bilmiyorum ama aldığı keskinliğin kaybolmayışından yükseklerde kaldığını tahmin ediyorum. kendimizi yapa yapa geliştireceğiz kendimizi bakalım. hayırlısı.

Metin BAL

• *
  • 22
  • Yer: Türkiye, Sivas
« Yanıtla #24 : 25 Şubat 2021, 07:36:26 »
Ustam eline sağlık çok güzel olmuş. Bıçağın formu da çok güzel duruyor.

Emrah06

• 337
« Yanıtla #25 : 25 Şubat 2021, 10:25:48 »
Ustam eline sağlık çok güzel olmuş. Bıçağın formu da çok güzel duruyor.

Teşekkür ederim bu formda bir şef de yapmanı öneririm güzel oluyor ilerliyor, öyle ki kullanması da bir ayrı zevkli.