Bıçak Sanatı - Forum

M390 #2

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
M390 #2
« : 07 Şubat 2021, 19:52:55 »
Merhaba,

Geçen hafta paylaştığım bıçağımla eş zamanlı yaptığım diğer bıçağımı da bitirmek nasip oldu bu hafta.
Diğerinden iki tane farkı var. Birincisi, bu profili elde daha rahat kullanmak adına biraz daha dar tuttum. İkinci fark da, diğer bıçağın kılıfı hazır boyalı vaketa idi, bu bıçakta ilk defa ham vaketa alıp kendim boyadım. Umarım hoşunuza gider.

Çelik                  : M390
Kabza                : Kök Ceviz
Et kalınlığı          : 3.6 mm
Namlu Genişliği  : 26 mm
Toplam Boy        : 210 mm
Namlu Boyu       : 100 mm
Pimler               : Dolular 6 mm, Boru 8 mm
Isıl İşlem           : Lamayı aldığım yerde yapıldı
Sertlik               : Tırnak eğe testi ile 62-64 HRC arasında olduğu söylendi.

Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: M390 #2
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2021, 20:12:15 »
bıçak, kilif, kedinizde cok güzel.😁 elinize sağlık

Basat

• 211
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2021, 20:56:10 »
bıçak, kilif, kedinizde cok güzel.😁 elinize sağlık
Çok teşekkürler, sağlam rüşvet karşılığında model olmaya zor ikna ettim evin hain kedisini 😁
———————————————————-

Arıklı işi Cemil usta

• **
  • 183
  • Cemil- Murat
  • Meslek: Bıçakçı
  • Yer: Çanakkale
« Yanıtla #3 : 07 Şubat 2021, 21:35:26 »
Ustam bıçak tartışmamız çok güzel. Lakin fotoğraf tekniginiz takdire şayan. Özellikle tüylü arkadaşi çok ama çok beğendim :))
 Ben ekranın karşısından bakdigimda sizin bu işi gerçekten her aşamasında severek ve isteyerek yapdiginizi görüyorum. MasaAllah diyorum nazar değmesin :)))
Tağut'a kulluk etmekten kaçınan ve Allah'a içten yönelenlere müjde vardır. (Bu) kullarımı müjdele.
(39-Zümer 17)

Basat

• 211
« Yanıtla #4 : 07 Şubat 2021, 21:49:41 »
Ustam bıçak tartışmamız çok güzel. Lakin fotoğraf tekniginiz takdire şayan. Özellikle tüylü arkadaşi çok ama çok beğendim :))
 Ben ekranın karşısından bakdigimda sizin bu işi gerçekten her aşamasında severek ve isteyerek yapdiginizi görüyorum. MasaAllah diyorum nazar değmesin :)))
Çok çok teşekkür ederim.
Evet haklısınız bıçakları çocukluğumdan itibaren hep çok sevdim. Şükür şimdi gönlümden geçtiği gibi bıçak yapabilmek nasip oldu ve bıçaklarımı hep kendime yapıyormuş gibi düşünerek yapıyorum.
Kedimiz evin yakışıklısıdır, nazar değmesin.
———————————————————-

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 07 Şubat 2021, 22:12:37 »
ustam ellerinize sağlık. bıçak işçiliği gerçekten çok iyi. Gerek namlu gerek sap övgüyü hakediyor. Ancak resimler çok karışık olmuş. Mankenimiz çok yakışıklı ona diyecek bir şeyimiz yok ismini de bilmiyoruz ama ünlenir bu arkadaş yakında ama resimler bıçağı bence gizlemiş gibi. Resimlerde objeler kullanılacaksa bile bir iki sade fotoğrafı olmalı bence. 
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Basat

• 211
« Yanıtla #6 : 07 Şubat 2021, 22:53:56 »
ustam ellerinize sağlık. bıçak işçiliği gerçekten çok iyi. Gerek namlu gerek sap övgüyü hakediyor. Ancak resimler çok karışık olmuş. Mankenimiz çok yakışıklı ona diyecek bir şeyimiz yok ismini de bilmiyoruz ama ünlenir bu arkadaş yakında ama resimler bıçağı bence gizlemiş gibi. Resimlerde objeler kullanılacaksa bile bir iki sade fotoğrafı olmalı bence.

Çok teşekkürler ustam.
Bıçağı zemine koyup resmini çekmek içimden gelmiyor nedense. Ama bir sonraki sefer bir kaç tane deneyeceğim.
Yakışıklı kedimizin ismi "Asil". 2.5 yaşında British Shorthair Lilac Point.
———————————————————-

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 08 Şubat 2021, 01:11:43 »
Yansımayı işleme sandım hocam elinize sağlık çok güzel bir bıçak olmuş kılıfı dahilinde.

Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

Basat

• 211
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2021, 08:10:44 »
Yansımayı işleme sandım hocam elinize sağlık çok güzel bir bıçak olmuş kılıfı dahilinde.

Çok teşekkürler, bir arkadaşımda aynı şeyi düşünmüş, gravür işine ne zaman girdin diye sordu 😂
———————————————————-

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2021, 18:20:54 »
Elinize sağlık ustam  :) ilk bıçaktan farklı olarak bunda hatları daha keskin yapsaydınız nasıl olurdu acaba  O:-)

Basat

• 211
« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2021, 18:50:45 »
Elinize sağlık ustam  :) ilk bıçaktan farklı olarak bunda hatları daha keskin yapsaydınız nasıl olurdu acaba  O:-)
Çok teşekkür ederim.
İki bıçağında formu genel çerçevede ağızlar hariç bushcraft tarzında. Keskin hatlar bu formu bozup başka tarza kaymaya sebep olabilirdi. Şuan yapım aşamasında öyle bir bıçağım mevcut, inşallah bitince severek paylaşacağım çünkü daha yolun başında çok hoşuma gitti.
———————————————————-

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2021, 20:47:12 »
Elinize sağlık temiz ve güzel olmuş
Yalnız fotoğraf arka planındaki görseller bıçağın görüntüsünü baltalamış gibi daha sade yalın olsa çok daha güzel göze hitap eder diye düşünüyorum kılıfta bıçak gibi kendini gösteriyor hoş ikili olmuş.
Gendarmerie Special Operation...

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2021, 22:01:47 »
Elinize sağlık çok temiz bir işçilik çıkarmışsınız.

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
« Yanıtla #13 : 09 Şubat 2021, 00:08:54 »
Maşallah hemen sahiplenilmiş bıçak  :D
Şaka bir yana temiz iş olmuş elinize sağlık  :2up

Basat

• 211
« Yanıtla #14 : 09 Şubat 2021, 01:04:11 »
Elinize sağlık temiz ve güzel olmuş
Yalnız fotoğraf arka planındaki görseller bıçağın görüntüsünü baltalamış gibi daha sade yalın olsa çok daha güzel göze hitap eder diye düşünüyorum kılıfta bıçak gibi kendini gösteriyor hoş ikili olmuş.
Çok teşekkürler. Yalın fotoğraf sevmesemde deneyeceğim bir sonraki sefer.

Elinize sağlık çok temiz bir işçilik çıkarmışsınız.
Çok teşekkürler.

Çok teşekkürler,
Bıçaklarımı satmak maksatlı yapmıyorum, şimdiye kadar yaptığım 3-5 bıçağımı da yakınlarıma hediye ettim, bu bıçağımda çok değerli bir yakınıma gidiyor.
 Emekli oluncaya kadar da böyle devam edecek. İşi öğrenme, çıraklık evremi bu şekilde geçirdikten sonra emeklilikte hevesim kaçmadan devam ediyor olursam satmayı o zaman düşünürüm. Şuan için sadece çok zevk aldığım bir hobi benim için.
———————————————————-

fatihbyfatih

• 152
« Yanıtla #15 : 09 Şubat 2021, 01:14:49 »

Çok teşekkürler,
Bıçaklarımı satmak maksatlı yapmıyorum, şimdiye kadar yaptığım 3-5 bıçağımı da yakınlarıma hediye ettim, bu bıçağımda çok değerli bir yakınıma gidiyor.
 Emekli oluncaya kadar da böyle devam edecek. İşi öğrenme, çıraklık evremi bu şekilde geçirdikten sonra emeklilikte hevesim kaçmadan devam ediyor olursam satmayı o zaman düşünürüm. Şuan için sadece çok zevk aldığım bir hobi benim için.
[/quote]

Kediyi kastettim hocam yanlış anlamayın lütfen iyi çalışmalar dilerim.

Basat

• 211
« Yanıtla #16 : 09 Şubat 2021, 01:29:29 »

Çok teşekkürler,

Kediyi kastettim hocam yanlış anlamayın lütfen iyi çalışmalar dilerim.
[/quote]

Siz kusura bakmayın lütfen, ben yanlış anlamışım 😁
Instagram sayfamda fiyat soranlar oluyor, satılık olmadığını yazmıştım, oraya gitti kafam 😁
———————————————————-

fatihbyfatih

• 152
« Yanıtla #17 : 09 Şubat 2021, 01:38:03 »
Estağfurullah hocam yazı duygusuz tonlamasiz olur böyle şeyler. Gönüller bir olsun. İyi geceler dilerim.

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #18 : 15 Şubat 2021, 09:50:45 »
İlk fotoğraftaki yansımayı ben de işleme zannettim. :D Hakkıyla yapılmış perdahtan ötürü öncelikle tebrik ederim. M390'ı bu kıvama getirmek heralde peygamber sabrı gerektirir. Kabza her zamanki kalitede, o konuda zaten işlerinize hayranım. Bıçak profili ve kılıf da çok estetik. Baştan sona alkışlanacak bir çalışma olmuş. Tebrik ederim. :2up

Basat

• 211
« Yanıtla #19 : 15 Şubat 2021, 13:49:15 »
İlk fotoğraftaki yansımayı ben de işleme zannettim. :D Hakkıyla yapılmış perdahtan ötürü öncelikle tebrik ederim. M390'ı bu kıvama getirmek heralde peygamber sabrı gerektirir. Kabza her zamanki kalitede, o konuda zaten işlerinize hayranım. Bıçak profili ve kılıf da çok estetik. Baştan sona alkışlanacak bir çalışma olmuş. Tebrik ederim. :2up

Yansımadaki görüntünün onda birini yapabilecek gravür bilgim olsaydı keşke 🙏
Paylaştığım diğer M390'la eş zamanlı yaptığım için onu paylaşırken yazdığım zorlukların aynısını bunda da geçerli doğal olarak. Muhtemelen bugüne kadar ve bundan sonra yapacağım bıçaklar arasında en uzun süreli el perdahlı bıçaklarım olarak kalacaklar. Bir daha tövbe 😁 parmaklarım daha yeni düzeldi valla.
2 tane daha M390 yolda ama bant zımparayı biraz öğrendim, sorunlarını da tamamen giderince bu bıçaklar kadar zorlanmayacağım inşallah.
Bıçak ve kılıf hakkındaki güzel ve ince yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
———————————————————-