Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak profillerinin yüzey taşlaması için basit bir profil tutucu

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Hocam, benim yaptığım küçük bir aparat var, böyle mıknatıslı filan. Çakıların yüzey işlemi için yapmıştım ve çok işe yarıyor, Senin niyetine uygun olduğunu sanıyorum, yarın fotoğraf atarım,  yapması da kolay  ;)
Eyvallah Hocam.
İlaç olur.  :)

Mehmet hocam, benim kullandığım aparat bu. Boyutları küçük, uzunluğu 125 mm, genişliği 30 mm bir gürgen parçasının içini mıknatısa göre oydum ve her bir oyuğa birer tane eski bir hard disk mıknatısı yerleştirdim ve epoksiyle yapıştırdım. En üst metal kısmı da 1.5 mm kalınlığında paslanmaz çelik malzeme, yüzeye havşa başlı vidayla tutturulmuş. Hepsi bu kadar. Ben bunu kullanırken arada bir suya da sokup soğutuyorum ama şu ana kadar bir sorun çıkarmadı. Küçük bir detay; fotoğrafta da görüldüğü gibi bir tarafta tırnak şeklinde küçük bir sac parçası var, bunu da, taşlanan malzemenin dayanması ve yüzeyden ayrılmaması ( en azından buraya dayanması) için koydum.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Mehmet hocam, benim kullandığım aparat bu. Boyutları küçük, uzunluğu 125 mm, genişliği 30 mm bir gürgen parçasının içini mıknatısa göre oydum ve her bir oyuğa birer tane eski bir hard disk mıknatısı yerleştirdim ve epoksiyle yapıştırdım. En üst metal kısmı da 1.5 mm kalınlığında paslanmaz çelik malzeme, yüzeye havşa başlı vidayla tutturulmuş. Hepsi bu kadar. Ben bunu kullanırken arada bir suya da sokup soğutuyorum ama şu ana kadar bir sorun çıkarmadı. Küçük bir detay; fotoğrafta da görüldüğü gibi bir tarafta tırnak şeklinde küçük bir sac parçası var, bunu da, taşlanan malzemenin dayanması ve yüzeyden ayrılmaması ( en azından buraya dayanması) için koydum.

Sağolun Hocam.  :2up

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Sağolsun Sefa Hocamın tarifiyle kötü bir taklidi de olsa bir tutucu yaptım.
Tarif üzere oydum. Mıknatısları vidayla sabitledim.
Mıknatısların üzerine seramik elyaf koydum.
Üzerine elimde paslanmaz olmadığı için hdd kapağı kesip araya silikon sıkarak koydum ve vidaladım.
Ahşabı da 3 kat japon kapladım.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
bakalim daha neler ogrenicegiz 😁
eline sağlık Mehmet abi

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Elinize sağlık şimdi 10 numara olmuş. güzel bıçaklarda kullanmanız dileklerimle. :)
Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
bakalim daha neler ogrenicegiz 😁
eline sağlık Mehmet abi

Elinize sağlık şimdi 10 numara olmuş. güzel bıçaklarda kullanmanız dileklerimle. :)
Saygılarımla.

Sağolun gençler.  :)
Forumun kolektif birikimi, bu yaşımda birşey daha yapabilmemi sağladı.  :)

mehmet hocam, süper olmuş, seramik elyaf süper fikir  :2up  :2up