Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak profillerinin yüzey taşlaması için basit bir profil tutucu

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Genelde gördüğüm, bu iş için kaynak köşe tutucu mıknatıslardan kullanılıyor.
Cimriliğim tuttu. Bozuk harddist mıknatısından yapıverdim.  :)

Muhammet Acar

• **
  • 397
  • Meslek: ...
  • Yer: İstanbul
Eline sağlık ustam, çok mantıklı 👍
'' Gayret bizden, tevfik Allah'tan. ''
'' Nasıl yaşarsanız, öyle ölürsünüz. Nasıl ölürseniz, öyle dirilirsiniz. ''

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Elinize sağlık ustam
Yakut’ta gözümden kaçmadı ama  :)
Gendarmerie Special Operation...

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Mehmet abi performans nasil bu miknatislarin.. taslama yaparken firlayip cikmasin..Ayrica yakutta iyimiss 😁😁

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
Genelde gördüğüm, bu iş için kaynak köşe tutucu mıknatıslardan kullanılıyor.
Cimriliğim tuttu. Bozuk harddist mıknatısından yapıverdim.  :)

Miknatıslar neodyum mıktatısları olarak geçmekte Mehmet hocam, ama bant ile çalışırken çok dikkatli olmakta fayda var yine de güzelim yakut bıçağı fırlayıp size zarar vermesin.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Eline sağlık ustam, çok mantıklı 👍

Sağolasın.  :)

Elinize sağlık ustam
Yakut’ta gözümden kaçmadı ama  :)

Sağolasın. DTE için 3. bıçak olarak düşündüm ya bakalım.  :)

Mehmet abi performans nasil bu miknatislarin.. taslama yaparken firlayip cikmasin..Ayrica yakutta iyimiss 😁😁

Sağolasın. Emrah'da belirtmiş bunlar neodyum mıknatıs. Oldukça güçlüdür. Fırlarsa kovayı boylar.  :)

..........

Miknatıslar neodyum mıktatısları olarak geçmekte Mehmet hocam, ama bant ile çalışırken çok dikkatli olmakta fayda var yine de güzelim yakut bıçağı fırlayıp size zarar vermesin.

Tablasız olarak bant aşağıya dönerken direk kovaya düşer diye hesapladım ama genede tedbir almak lazım tabi. Sağolasın.  :)

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Elinize sağlık Mehmet ustam mıknatıslar ağaca değil de sudan etkilenmeyen bir malzemeye sabitlense suya girip çıkınca deforme olmaz :)

Emrah06

• 337
  • Meslek: Bim Management
  • Yer: Ankara
.....
Tablasız olarak bant aşağıya dönerken direk kovaya düşer diye hesapladım ama genede tedbir almak lazım tabi. Sağolasın.  :)

Mehmet hocam bildiğimden değil ama Hüseyin ustamızın fikride iyi gibi duruyor, sudan etkilenme değil de bu mıktanıslar ısındıkları zaten bir nevi özelliğini kaybederler tutma konusunda zayıflar, arkalarına Hüseyin ustamızın dediği gibi metal bir yüzey olsa en azından ısınma konusunu mıktatıslar tarafında biraz olsun absorbe etseniz hocam daha iyi olur sanırım.

Dediğiniz gibi elde ne varsa kullanıyorsunuz hocam benim gibi. :) kolay gelsin.

Saygılarımla.
Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle...

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Elinize sağlık Mehmet ustam mıknatıslar ağaca değil de sudan etkilenmeyen bir malzemeye sabitlense suya girip çıkınca deforme olmaz :)

Sağolasın.
Aslında haklısın. Bu acil bir çözümdü. Elimde uygun bir kaç malzame var. V2 olur.  :D

...........
Mehmet hocam bildiğimden değil ama Hüseyin ustamızın fikride iyi gibi duruyor, sudan etkilenme değil de bu mıktanıslar ısındıkları zaten bir nevi özelliğini kaybederler tutma konusunda zayıflar, arkalarına Hüseyin ustamızın dediği gibi metal bir yüzey olsa en azından ısınma konusunu mıktatıslar tarafında biraz olsun absorbe etseniz hocam daha iyi olur sanırım.

Dediğiniz gibi elde ne varsa kullanıyorsunuz hocam benim gibi. :) kolay gelsin.

Saygılarımla.

Bu mıknatıslar oldukça güçlüler. Ama ısındıkları zaman özelliğini kaybetme durumunu bilmiyordum. Kaç dereceye kadar etkilenmiyor acaba?  ::)
Eğenin tırtıklarını almak için düşünmüştüm. deneyelim bakalım.  :)

80-90 derece civarı hocam, neodyum lar öyle.

mehmet_

• 1011
 80 celcius derecede geri dönüşümsüz olarak manyetik özelliklerini kaybederler. Çok nadiren özel üretilen neodyumm mıknatıslar 200 celcius dereceye dayanabilir.
I stopped explaining myself when I realized people only understand from their level of perception.

https://www.instagram.com/atolye_dervis/

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL

80 celcius derecede geri dönüşümsüz olarak manyetik özelliklerini kaybederler. Çok nadiren özel üretilen neodyumm mıknatıslar 200 celcius dereceye dayanabilir.

Çok sağolasınız.  :)

Kısa günün karı. Bilmediğim bir şeyi daha bilir oldum. Proje iptal.  :D  :2up

« Son Düzenleme: 31 Ocak 2021, 22:58:20 Gönderen: dela »

orkunaydin350

• *
  • 1994
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
Hocam fikrine sağlık, iş gören güzel bir çözüm olmuş. Endişe duyan ustalarımız için söyliyeyim, öyle güçlü tutuyor ki, bant zımparanın onu mıhnatıstan ayırması neredeyse imkansız. Zaten iş bittiğinde bile profili mıknatıstan ayıramıyorsunuz. Hatta başımda heçen şöyle bir kazadan bahsedeyim, iki mıknatısı birbirine tutturmaya çalışırken benim tahmin ettiğim mesafenin çok daha uzağından birbirlerini çektiler ve parmağımın ucu iki mıknatısın arasında kaldı. Bildiğiniz pense ile sıkışmış gibi anında kan oturdu.

Isındıklarında özelliğini kaybettiğini ben de bilmiyordum ama hiç de öyle bir zayıflama hissetmedim. Acaba o derecelere çıkmıyor muyuz? Ben şunlardan almıştım: https://www.hepsiburada.com/neostrong-super-guclu-neodyum-miknatis-havsali-d18x10-5x5-mm-3-lu-paket-pm-HB00000322KI uzun bir kare prizma ağaç bloğa bu mıknatısların çapında yan yana delikler açtım. Her bir değile bir mıknatıs koyup üzerlerine deniz tutkalı döktüm. Hatta deliklerde bile durmuyorlar, birbirlerini çekip deliklerden çıkıp toplanıyorlar. Bir şekilde tutkal kuruyana kadar sabitlemeyi başardım ve bu şekilde satıh taşlama gibi kullanıyorum. Zaten bant zımparalar için hazır satıh taşlama aparatı yapan ustalar da bu mıknatıslardan kullanıyor. Profili tam düzgün o tablaya tutturayım falan demek imkansız. Uzaktan havadan bırakmanız lazım yoksa parmağınızla birlikte profili mıknatısa yapıştırıp ezmeniz içten bile değil.

Çok sağolasınız.  :)

Kısa günün karı. Bilmediğim bir şeyi daha bilir oldum. Proje iptal.  :D  :2up
Hocam bence projeyi rafa kaldırma, biliyorsun mıknatıs temas etmeden de manyetik kuvvete sahip, arada bir boşluk yaratırsan mıknatıs ısınmayacaktır, yani teması engellemen yeterli  ;)

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
............
Hocam bence projeyi rafa kaldırma, biliyorsun mıknatıs temas etmeden de manyetik kuvvete sahip, arada bir boşluk yaratırsan mıknatıs ısınmayacaktır, yani teması engellemen yeterli  ;)

İçimden geçeni bilmişsiniz. Dayanamadım. 4-5 kat folyo sardım. Bugün kullandım. Boşluk fikriyle bende bir iki fikir oluştu.   :D
Sağolun Hocam.  :)
« Son Düzenleme: 01 Şubat 2021, 16:02:06 Gönderen: dela »

veysel açarı

• 207
  • Meslek: Paramedic
  • Yer: Manisa akhisar
Abi guzel çözüm olmuş eline saglık

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Hocam fikrine sağlık, iş gören güzel bir çözüm olmuş. Endişe duyan ustalarımız için söyliyeyim, öyle güçlü tutuyor ki, bant zımparanın onu mıhnatıstan ayırması neredeyse imkansız. Zaten iş bittiğinde bile profili mıknatıstan ayıramıyorsunuz. Hatta başımda heçen şöyle bir kazadan bahsedeyim, iki mıknatısı birbirine tutturmaya çalışırken benim tahmin ettiğim mesafenin çok daha uzağından birbirlerini çektiler ve parmağımın ucu iki mıknatısın arasında kaldı. Bildiğiniz pense ile sıkışmış gibi anında kan oturdu.

Isındıklarında özelliğini kaybettiğini ben de bilmiyordum ama hiç de öyle bir zayıflama hissetmedim. Acaba o derecelere çıkmıyor muyuz? Ben şunlardan almıştım: https://www.hepsiburada.com/neostrong-super-guclu-neodyum-miknatis-havsali-d18x10-5x5-mm-3-lu-paket-pm-HB00000322KI uzun bir kare prizma ağaç bloğa bu mıknatısların çapında yan yana delikler açtım. Her bir değile bir mıknatıs koyup üzerlerine deniz tutkalı döktüm. Hatta deliklerde bile durmuyorlar, birbirlerini çekip deliklerden çıkıp toplanıyorlar. Bir şekilde tutkal kuruyana kadar sabitlemeyi başardım ve bu şekilde satıh taşlama gibi kullanıyorum. Zaten bant zımparalar için hazır satıh taşlama aparatı yapan ustalar da bu mıknatıslardan kullanıyor. Profili tam düzgün o tablaya tutturayım falan demek imkansız. Uzaktan havadan bırakmanız lazım yoksa parmağınızla birlikte profili mıknatısa yapıştırıp ezmeniz içten bile değil.
Sağolasın Orkun.

Hakikaten güçlü mıknatıslar. Normalde evde alet panosunda aletleri tutturmak için kullanıyorum. Isı problemi için bir çözüm üreteceğiz bakalım.

Abi guzel çözüm olmuş eline saglık

Sağolasın.
Sudan etkilenmeyen bir malzemeyle, ısıdan mıknatısları koruyan pratik bir yöntem bulduğumda güzel çözüm olacak.  :)
Yoksa gider kaynak köşe tutucu alırım.  :D

KAZIMUGUR

• **
  • 122
  • Meslek: Elk müh
  • Yer: Antalya
Magnetik alan şiddeti uzaklığın küpü ile ters orantılıdır.
Yani uzaklaştıkça kuvvet hızla azalır.
Alüminyuma saracağına , alüminyum lama üzerine monte edebilirsin.
Üzerine de taşlayacağın şeyleri doğrudan tutturursun.

20*50 gibi lamaya ( demir )  , 10*5*50 gibi mıknatıslar için kanallar açıp mıknatısları araya gömüyorlar .
Bu şekilde magnetik alan çizgileri taşlanacak parça üzerinden tamamlandığı için çoook kuvvetli bir tutunma sağlanmış oluyor.

Sistemin uygunsa zımpara bandına sprey su püskürttün mü iş tamamdır , parçayı da yakma riski ortadan kalkar.

dela

• *
  • 2179
  • Mehmet UYSAL
Magnetik alan şiddeti uzaklığın küpü ile ters orantılıdır.
Yani uzaklaştıkça kuvvet hızla azalır.
Alüminyuma saracağına , alüminyum lama üzerine monte edebilirsin.
Üzerine de taşlayacağın şeyleri doğrudan tutturursun.

20*50 gibi lamaya ( demir )  , 10*5*50 gibi mıknatıslar için kanallar açıp mıknatısları araya gömüyorlar .
Bu şekilde magnetik alan çizgileri taşlanacak parça üzerinden tamamlandığı için çoook kuvvetli bir tutunma sağlanmış oluyor.

Sistemin uygunsa zımpara bandına sprey su püskürttün mü iş tamamdır , parçayı da yakma riski ortadan kalkar.

Eyvallah. Sağolasın.

Şöyle oldu...
Eğenin dişlerini almam lazım. Elle tutulmuyor. Uygun aparat yok.
Bekleyecek sabır yok. Finansman kökenli olunca manyetik alanlar, mıknatıslar hakkında
yeterli bilgi de yok.
Yani kısaca...
"Bi koca lazım. O da bu gece lazım." tarzı birşey oldu.  :)

Hocam, benim yaptığım küçük bir aparat var, böyle mıknatıslı filan. Çakıların yüzey işlemi için yapmıştım ve çok işe yarıyor, Senin niyetine uygun olduğunu sanıyorum, yarın fotoğraf atarım,  yapması da kolay  ;)