Merhaba arkadaşlar , son zamanlarda içinde bulunduğumuz illet hastalıktan dolayı gece gündüz demeden uzun mesailer yapan sağlık çalışanı bir dostuma motivasyon amaçlı hediye bir bıçak yapayım dedim, forumda Hakan arkadaştan aldığım yıllardır dolapta duran damascus lama gözüme çarptı ve olmuşken damascus olsun dedim.
Malzeme olarak bakır, abanoz ve epoksi dökümlü akça ağaç kullandım , şimdilerde hybrid deniyor sanırım, arkadaşım aynı zamanda denizci olduğu için epoksi dökümü bu yüzden tercih ettim, deniz içindeki kayalıklara benzetmeye çalıştım, ağacın kabuk kısmına çok yanaşmamak için kuyruğu çok uzun tutmadım sağlamlıktan ödün vermemek için abanoza pirinç pim ilave ettim. Isıl işlem propan ocakta yapıldı, yağda soğutuldu, 250 derecede 1 saat menevişleme yapıldı, Isıl işlem sonrası sertliği beni tatmin etti.
Deri işinde halâ baya gerideyim kılıf yaptım ama pek içime sinmedi, bıçağı güzel tutuyor bırakmıyor ama yinede görsellik beni pek tatmin etmedi büyük ihtimal yeni bir kılıf yapacağım.
Yaparken çok keyif aldığım bir bıçak oldu inşallah sizlerde beğenirsiniz.