Elinize sağlık, mikartanın yapım detaylarını ( hangi marka epoksi, kumaş tercihi gibi ) anlatırsanız bizde yararlanalım,
Buradaki kumaş siyah gömleklik kumaş. Pamukludan ziyade polyester yüzdesi fazla bir kumaşa benziyordu.
Daha önce jean'den mikarta yapmıştım, o daha başarılı olmuştu. Bundan sonra siyah mikarta lazım olduğunda siyah jean'den yapmayı düşünüyorum. Sanırım pamuklu kumaşlar reçineleri daha iyi emiyor.
Ben polyester ile yapıyorum. Yaz sıcaklarında bu iş biraz zor oluyor. Sertleştiriciyi az katarsanız mikarta yeterince sert olmuyor. Fazla katarsanız da çok çabuk donuyor, çalışmaya yeterince zaman kalmıyor.
Bir de çok önemli püf noktası var. İlk yaptığım bozulmuştu, sonra hatanın nerede olduğunu anladım. Presleme esnasında gereğinden fazla pres yaparsanız reçine kumaş aralarından dışarı atılıyor. Oysa kumaşın aralarında bol miktarda reçine kalması gerek. Ben ilk yaptığımı marangoz mengenesinde gücümün yettiğince sıkmıştım, yanlış yapmışım. Şimdi üzerine 20-30 kg kagar ağırlık bırakıyorum, onun basıncı yetiyor.