Daha önce
büyük bir bıçak yaptığım TSK mensubu bir kardeşimiz için yaptığım mini bir set. Daha kullanışlı ve taşıması kolay bir bıçak isteği üzerine kendisinin de fikirleri ile şekillenen bir bıçak oldu. Tasarımı kendisi çizdi, ben de makinede işlenebilecek şekilde düzenledim. Ortaya böyle bir bıçak çıktı. Kiridashi ise geçen sefer DTE etkinliği için yatığım adaylardan biri ile birebir aynı. Onu görüp beğenmişti fakat paslanmaz değildi. O sebeple aynı kiridashi'den bir tane de paslanmaz yaptım.
İlginç bir deneyimim daha oldu, bu kendisi ile ikinci çalışmamız ve hiçbirinde karartma isteği olmadı. Ben örnekler göstermeme rağmen kendisi bu görünüşte olmasını istedi. Bu noktaya çok takılmayacağım çünkü Facebook bıçakçılığı camiasında bazı kişilerin yıkılmaz kuralları var. Onlara laf edince de sanki küfretmişsiniz gibi tepki gösteriyorlar, o yüzden bu karartma işlemi zorunlu mudur, ne kadar gereklidir, olmazsa ne olur tartışmıyorum. Çünkü profesyonel mesleği askerlik/polislik olan insanlara işini öğretmeye çalışıyormuşuz gibi geliyor bana bir noktadan sonra. "Parlayıp ve seni belli eder" deyince, "sence farkedilmek için en büyük unsur bu mu" şeklinde bir cevap aldığınızı düşünün ve kendinizi aslında ne kadar büyüttüğünüzü düşünün. İnsanların en küçük derdini gözümüzde büyütüyormuşuz gibi geliyor bana. Bülent ustamın "magnezyum çuvuk vs su" kıyaslaması hep aklıma geliyor.

Neyse bu konuyu uzmanlara bırakıyorum, buyurun fotoğraflar:
Bıçak:
4116 Çelik
Ceviz kabza
Kağıt lineer
Kabza: 7,5cm
Namlu: 6cm
Kalınlık: 3,5mm
Pimler: Pirinç
Kiridashi
4116 Çelik
Ceviz kabza