Bıçak Sanatı - Forum

Sanmai Bowie

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
Sanmai Bowie
« : 13 Ocak 2021, 17:57:06 »
Merhabalar nikel ve bakır denemesinden bir form daha çıkartabildik aksilikler olsada devam ettim nikel açma yaptı taşladım olduğu kadar kurtardım gibi zaten kenarda duracak çok sık kullanırmıyım bilmiyorum bakır nerede diyecek olursanız eser miktarda vardı nikel hattında asitte oda gitti saygılar.
Çelik Mercek O2 Yanlar Nikel ve Bakır
Toplam Boy 210 mm
Kalınlık 4,5 mm
Kabza Urlu Kök Ceviz Eskitme Bakır Balçak

« Son Düzenleme: 13 Ocak 2021, 18:09:26 Gönderen: Şaban Kurt »
Gendarmerie Special Operation...

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
Ynt: Sanmai Bowie
« Yanıtla #1 : 13 Ocak 2021, 18:35:24 »
Eline sağlık Şaban Ustam.  :)
Çok güzel olmuş. Ceviz, kabzada her türlü çalışmayı gösteriyor.
Kabzada ki düzenli doku çalışması da güzel olmuş. Ama rastgelelik sanki daha iyi duruyor.

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #2 : 13 Ocak 2021, 22:38:33 »
Ustam elinize sağlık sap gözüme biraz iri geldi ama üstündeki işçiliğe diyecek yok :) nikelle bir daha çalışmayı düşünüyor musun ustam ::)

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #3 : 13 Ocak 2021, 22:49:14 »
saban ustam cok guzel.olmus
kabze mükemmel olmus gercekten..balcak ve namlu cok iyi olmus

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #4 : 13 Ocak 2021, 23:22:18 »
Kabzada ki düzenli doku çalışması da güzel olmuş. Ama rastgelelik sanki daha iyi duruyor.
Teşekkür ederim ustam sağolun planlı düzenli iş oldu rast gele çalışmayı bende seviyorum ama ne çıkacağını kestiremediğim işlerde planlı çalışmak güzeldir  :)
Ustam elinize sağlık sap gözüme biraz iri geldi ama üstündeki işçiliğe diyecek yok :) nikelle bir daha çalışmayı düşünüyor musun ustam ::)
Teşekkür ederim ustam kabzayı daha fazla küçültüp görüntüyü bozmak istemedim açıkçası küçük yapsaydım bu kadar göze hitap etmezdi normal fighter bowieler gibi sade oval sapı sevmiyorum açıkçası bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum bowie dediğin kabzasından belli eder kendini
bana göre nikelle çalışmayı düşünmüyorum çok yumuşak malzeme kontrast çok iyi fakat yumuşak bıçak için uygun değil çalışırsam şayet paslanmaz 420 yada 304 denemek istiyorum bundan sonra tavsiye etmem nikeli açıkçası.
saban ustam cok guzel.olmus
kabze mükemmel olmus gercekten..balcak ve namlu cok iyi olmus
Teşekkür ederim ustam çok sağolun
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2021, 23:29:58 Gönderen: Şaban Kurt »

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #5 : 13 Ocak 2021, 23:27:58 »
Teşekkür ederim ustam sağolun planlı düzenli iş oldu rast gele çalışmayı bende seviyorum ama ne çıkacağını kestiremediğim işlerde planlı çalışmak güzeldir  :)
..............

Yanlış anlaşılmasın Şaban Ustam.
Bıçak, düzenli, düzensiz güzel olmuş.
Benim kasteddiğim dremelle yapılan küçük çukurcuklar.  ;)

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #6 : 13 Ocak 2021, 23:30:44 »
..............

Yanlış anlaşılmasın Şaban Ustam.
Bıçak, düzenli, düzensiz güzel olmuş.
Benim kasteddiğim dremelle yapılan küçük çukurcuklar.  ;)
Estağfurullah ustam anladım zaten sağolun  :)

atikmehmet

• 1213
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2021, 23:41:14 »
Ustam ellerine sağlık özgün bir bıçak olmuş. Ben de burda Hüseyin ustama katılıyorum. Onun dışında form çok hoşuma gitti balçak ve arkasında ekler çok zarifleştirmiş.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 14 Ocak 2021, 09:29:08 »
Ustam çok güzel çalışma, eline sağlık. Hem gösterişli hem de sanmai olması bıçağa değer katmış. Balçağa bayıldım, çok çok güzel, bravo gerçekten. Sap ise sanki başka bir usta ile ortak çalışma ürünü gibi olmuş, sanki ağaç işleme konusunda büyük bir usta kabza yapmış gibi. Gerek kabartma kısmı, kabartmanın hatları ve çizgisi, yuvarlak oyuk delikler, hepsi bir bütün olarak çok güzel. Sanmai'de çelik tam merkezde kalmamış sanki, değil mi? Sağ tarafına bakınca siyah hat kesici ağızda görünüyor fakat sol tarafına bakınca sadece nikel parlaklığı var. Sırtdaki karartı da sadece bakır değil mi? Bakırı nasıl kararttın?

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #9 : 14 Ocak 2021, 10:14:34 »
Elinize sağlık, heybetli bir görüntüsü olmuş.

YouTube da "Cu Mai" olarak benzer çalışmaları yapanlar var. Belki faydası olur diye iki tanesini paylaşıyorum.

https://youtu.be/bb4uicZYCOg
https://youtu.be/zwVySh_vi3w

İyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #10 : 14 Ocak 2021, 12:21:51 »
Ustam ellerine sağlık özgün bir bıçak olmuş. Ben de burda Hüseyin ustama katılıyorum. Onun dışında form çok hoşuma gitti balçak ve arkasında ekler çok zarifleştirmiş.
Teşekkür ederim ustam beğenmenize sevindim kabza kişiye göre değişiyor demek ki bana iri gelmiyor açıkçası
Ustam çok güzel çalışma, eline sağlık. Hem gösterişli hem de sanmai olması bıçağa değer katmış. Balçağa bayıldım, çok çok güzel, bravo gerçekten. Sap ise sanki başka bir usta ile ortak çalışma ürünü gibi olmuş, sanki ağaç işleme konusunda büyük bir usta kabza yapmış gibi. Gerek kabartma kısmı, kabartmanın hatları ve çizgisi, yuvarlak oyuk delikler, hepsi bir bütün olarak çok güzel. Sanmai'de çelik tam merkezde kalmamış sanki, değil mi? Sağ tarafına bakınca siyah hat kesici ağızda görünüyor fakat sol tarafına bakınca sadece nikel parlaklığı var. Sırtdaki karartı da sadece bakır değil mi? Bakırı nasıl kararttın?
Teşekkür ederim ustam beğenmenize sevindim düşünceleriniz beni mutlu etti  :)
Kesici ağızda taşlama hattında bakır veya nikel sebebini bilmediğim halde açma yaptı Sefa ustama sordum devam etmelimiyim diye sağolsun oda taşla ve devam et kurtardığı kadar dedi bende taşladım nikel hattı yanakta aslında ama Çelik yoğunluğu diğer taraftaki gibi değil taşlarken böyle oldu açıkçası dediğiniz gibi
Çok yumuşak malzeme bıçak yapımınına uygun değil bakır konusunda aslında karartmadım
Dördüncü fotoğrafta yalancı ağıza bakarsanız belli belirsiz nikel hattında gözükür 4 plaka 1 mm kullandım bakırı ama anlamadığım şekilde kayıp oldu hala düşünüyorum bakırı acaba erittik mi o yüzden mi açtı vs çözebilmiş değilim ustam.
Elinize sağlık, heybetli bir görüntüsü olmuş.

YouTube da "Cu Mai" olarak benzer çalışmaları yapanlar var. Belki faydası olur diye iki tanesini paylaşıyorum.

https://youtu.be/bb4uicZYCOg
https://youtu.be/zwVySh_vi3w

İyi çalışmalar.

Teşekkür ederim bu videolardan yola çıkarak bakırı denemiştim paylaşımınız için teşekkür ederim 

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2021, 15:42:01 »
Eline sağlık Şaban usta balcak ve kabzaya bayıldım
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2021, 20:59:10 »
Eline sağlık Şaban ustam harika olmuş.
Ocak kaynağı gerçekleştikten sonra bıçağın kesici ucuna oyuklar taşlama izleri açıyormusun?

Şaban Kurt

• 1206
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2021, 21:29:20 »
Eline sağlık Şaban usta balcak ve kabzaya bayıldım
Teşekkür ederim ustam sağolun
Eline sağlık Şaban ustam harika olmuş.
Ocak kaynağı gerçekleştikten sonra bıçağın kesici ucuna oyuklar taşlama izleri açıyormusun?

Sağol ustam teşekkür ederim yok
Hiç açmadım kaynak gerçekleştikten sonra dövmeye devam ediyorum