Bıçak Sanatı - Forum

Bowie

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
Bowie
« : 10 Ocak 2021, 20:36:50 »
İlk gizli sap ve balçak denememi bu bıçakta yaptım. Kabze olarak epoksi+bulaşık teli+zerdeçal(rengin hepsi böyle elde edildi ;D) kullandım ama biraz daha geniş olsa tam istediğim gibi olacaktı, cahillik işte  :)
Çelik olarak O1 6mm kullandım elde 800kuma kadar perdahladım
Toplam boyu 32cm
Isıl işlem propan ocakta yapıldı 270-300derecede menevişlendi
Karartma olarak satılan en ucuz namlu boyasını kullandım ama boyarken baya bi zorlandım :D biraz mavi kalıyor biraz gri kalıyor en son sinirlenip olduğu kadar dedim ertesi gün iyice siyahlaşmıştı, sanırım çok sürmek yerine iki kez sürüp beklemek daha doğru :)

Kılıfını ayrı olarak paylaşacağım :)

fatihbyfatih

• 152
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Samsun
Ynt: Bowie
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2021, 20:46:55 »
Elinize sağlık. Sap deseni çok hoşuma gitti. Zerdeçal güzel fikirmiş. Bende deneyeceğim. Kallavi görünüyor :2up

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2021, 20:53:52 »
Elinize sağlık.
Kokusundan istifade ederim diye zerdeçalı, gelin simi ile küçük bir küp döküp denemiştim.
Simler dipe çökünce ve zerdeçal kokusu alamayınca bıçak için kullanmaktan vazgeçmiştim.
Hem bıçak, hem de dökümün dağılımı çok güzel olmuş.  :2up
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2021, 20:56:08 Gönderen: dela »

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2021, 22:01:27 »
modelide kabzede com guzel olmus
elinize sağlık

HüseyiN.TufekCi

• 269
  • hüseyin
  • Meslek: Elektrik
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #4 : 10 Ocak 2021, 23:50:18 »
Eline sağlık profil güzelmiş kabza ilede uyuşmuş ayrıca epoksi döküm için tebrik ederim.O1 ve O2 celigini çok seviyorum hem güzel su alıyor ve sağlam oluyor. ayrıca bu çelikler için ucuz silah boyasına gerek yok marketlerde satılan porcoz ile sim siyah karartma yapıyor aklında bulunsun :2up
Beni ancak bir ÂMÂ gördü, göremeden anladı neler hissettiğimi.Dert size zeval olmaz. Bana ancak dilsiz anlattı dili olanın dile getiremediklerini.Teşbihte kusur olmaz.

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #5 : 10 Ocak 2021, 23:53:50 »
Elinize sağlık temiz bir bowi olmuş
Kabzayla balçağıyla size ait olması değerini ikiye katlar elleriniz dert görmesin :2up
Gendarmerie Special Operation...

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
« Yanıtla #6 : 11 Ocak 2021, 09:26:56 »
Çok klas olmuş, elinize sağlık ustam. Kabzayı kendiniz dökmeniz de ayrıca değer katmış, bununla övünebilirsiniz bence. Kılıfını da merak ediyorum. Buna aynı gösterişte bir kılıf yakışır. Şimdiden kolay gelsin.

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #7 : 11 Ocak 2021, 11:07:25 »
Elinize sağlık, temiz güzel bir bıçak olmuş.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #8 : 11 Ocak 2021, 11:37:00 »
Hepinize çok teşekkür ederim  ;D kabzanın dökümünü düdüklü tencereden çevirdiğim bir basınç tankında yapıyorum bununda etkisi var  :)
Hüseyin ustam porçöz ile bu kadar net sonuç alamıyorum benim fotoğraflarımda tam kararmamış ancak soytürk ustanın bıçaklarında fark net  :)

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
    • private lady for adult chat
  • Meslek: Metal Bukum
  • Yer: Konya
« Yanıtla #9 : 11 Ocak 2021, 13:40:04 »
Elinize sağlık namlu balçak sap uyumu güzel bowie olmuş
Sapın sonunda arkasında belirgin eğim var bunu önüne yapmanızı tavsiye ederim.

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #10 : 11 Ocak 2021, 14:39:18 »

Konu bowie olunca ustası ne zaman yorum yapar diye bekliyordum. ;D Bu tavsiyeni anlayamadım ustam, bir görselle anlatabilir misin?

AdnanErgün

• 275
  • ae - 1992
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Konya, Akşehir (İ) / Kayseri (M)
« Yanıtla #11 : 11 Ocak 2021, 14:47:05 »
Elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Kabza dökümü benim de çok hoşuma gitti, böylesi yeni fikirlere ihtiyacımız var. Ben de deneylerimde sizin tecrübelerinizi de kullanacağım inşallah.
Dökümü yaparken basınç tankı kullanmanın dökümün kalitesine etkisi nedir acaba? Yalnızca hava kabarcığı kalmasını mı önlüyor yoksa daha sık bir yapıya mı kavuşuyor? Veya başka etkileri nelerdir?
Şunun için soruyorum, elimde döküm tipi epoksi var ve ben bununla daha evvel çeşitli dökümler yaptım, bir peynir kutusuna dökümde kullancağım malzemeleri yerleştirip, epoksiyi döküp beklemeye bıraktım, yani en basit şekilde yaptım dökümü, elde ettiğim ürünün bir dezavantajı var mıdır?
Hava kabarcığı var mı derseniz var, bu benim için çok da problem değil, hatta yer yer hoşuma bile gidiyor.

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
« Yanıtla #12 : 11 Ocak 2021, 16:00:52 »

Konu bowie olunca ustası ne zaman yorum yapar diye bekliyordum. ;D Bu tavsiyeni anlayamadım ustam, bir görselle anlatabilir misin?
Teşekkür ederim Orkun ustam  :2up

Tavsiye ettiğim eğim bu ustam.

ersin 1806

• 38
  • Meslek: CNC işleme CMM ölçü kontrol
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #13 : 11 Ocak 2021, 16:33:06 »
güzel olmuş elinize sağlık kabzada ilginç bir uygulama ama güzel duruyor  karartma için porçöz yada  demirüç klorur de kullanabilirsiniz  kolay gelsin
CNC işleme CMM ölçüm tezgahları operatörü

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
« Yanıtla #14 : 11 Ocak 2021, 17:26:56 »

Evet gerçekten yakışıklı olurmuş. İyi fikir ustam.
Bu arada profiller de güzelmiş hani, paylaşırsan faydalanırız. ;D

Emretpc

• mgWayncUF
  • 198
  • www.topcuoglubukum.com
« Yanıtla #15 : 11 Ocak 2021, 17:36:20 »

Evet gerçekten yakışıklı olurmuş. İyi fikir ustam.
Bu arada profiller de güzelmiş hani, paylaşırsan faydalanırız. ;D
Paylaşırım tabiki orkun ustam
sen ve bütün bıçak tutkusu olan ustalarım arkadaşlarıma faydalı olursam ne mutlu bana :2up :2up

Huseyin KESKİN

• 574
« Yanıtla #16 : 12 Ocak 2021, 01:02:08 »
Elinize sağlık namlu balçak sap uyumu güzel bowie olmuş
Tamamen katılıyorum ustam üstün eğiminin fazlalığından ziyade belirttiğiniz kısım çok geride kaldı, ilk mesajda da belirttiğim gibi bloğun ölçüleri yetersiz geldi  :(
Elinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş. Kabza dökümü benim de çok hoşuma gitti, böylesi yeni fikirlere ihtiyacımız var. Ben de deneylerimde sizin tecrübelerinizi de kullanacağım inşallah.
Dökümü yaparken basınç tankı kullanmanın dökümün kalitesine etkisi nedir acaba? Yalnızca hava kabarcığı kalmasını mı önlüyor yoksa daha sık bir yapıya mı kavuşuyor? Veya başka etkileri nelerdir?
Şunun için soruyorum, elimde döküm tipi epoksi var ve ben bununla daha evvel çeşitli dökümler yaptım, bir peynir kutusuna dökümde kullancağım malzemeleri yerleştirip, epoksiyi döküp beklemeye bıraktım, yani en basit şekilde yaptım dökümü, elde ettiğim ürünün bir dezavantajı var mıdır?
Hava kabarcığı var mı derseniz var, bu benim için çok da problem değil, hatta yer yer hoşuma bile gidiyor.
Aslında çok tecrübeli biri değilim hatta çok nadiren yaptığım bir iş bu döküm, ben atölye de kullanacağım aletleri yapmayı çok sevdiğim için elime geçer geçmez yaptım ;D ama sağlamlığa etkisi olacağını pek sanmıyorum orada epoksi kalitesi devreye giriyor duyduğuma göre sertlik dereceleri oluyormuş  O:-)

Bütün ustalarıma teşekkür ederim yorumları için :)