Bıçak Sanatı - Forum

Begeninize sunuyorum eleştiriye açıktır

Kadir26

• 53
  • Meslek: İşçi
  • Yer: Eskişehir
Begeninize sunuyorum eleştiriye açıktır
« : 22 Aralık 2020, 15:52:46 »
Eleştiriye açıktır

Kadir26

• 53
Ynt: Begeninize sunuyorum eleştiriye açıktır
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2020, 16:06:36 »
Begeninize sunuyorum

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2020, 16:18:13 »
Görsel olarak gayet güzel. Muhtemelen ilk çalışmalarınızdan biri değil zaten, bu belli oluyor. Teknik tarafta biraz bilgi verebilir misiniz? Çelik nedir, ısıl işlem ve sertlik nedir, kabzayı kendiniz mi döktünüz, lineer var mı, varsa kendiniz mi yaptınız?

Kadir26

• 53
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2020, 16:18:18 »
Sitenin acemisiyim özür dilerim çelik 4116 İspanya namlu27cm 4 mm et kalınlıdı kabze zeytin epoksi 5000 kum elde perdah

dela

• *
  • 2187
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2020, 16:35:06 »
Eline sağlık Kadir.
Gayet güzel olmuş.  :2up

Neyse olabilir  böyle karışıklıklar.  :)
Devamı...
https://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=14493.msg252504;topicseen#msg252504

« Son Düzenleme: 22 Aralık 2020, 16:37:30 Gönderen: dela »

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2020, 18:04:52 »
Elinize sağlık, gayet güzel kullanışlı bir profilden güzel işçilik çıkartmışsınız.
Ufak tefek çok önemli olmayan hataları siz zaten görmüşsünüzdür, onlardan ziyade iki tane benim gözüme çarpan husus hakkında yorum yapmak istedim. İlki, kabzanın gerisindeki lanyard deliği biraz irice olmuş sanki, sanırım 8 mm civarı, biraz daha ufak bıraksaydınız göze daha hoş görünebilirdi ama tamamen zevk meselesi. İkincisi de, 5.000 kuma rağmen kabza çok albenili bir parlaklık kazanmamış, bu da göreceli olmakla beraber oto boya pastası ile güzel parlaklıklar elde edilebildiğini görmüştüm. Tercihiniz parlak kabza ise deneyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Kadir26

• 53
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2020, 18:16:27 »
Siteyi çözmeye çalışıyorum özür dilerim
Çelik 4116 İspanya
27cm boy 4mm et kalınlıgı
57 hrc sertlik başkası tarafından yapıldı
Kabze hediye gelmişti zeytin ve epoksi
Yeşil liner
Agızı makinada kendim açtım
5000 kum elde perdah
Kabza ve deri kılıf hakan kır yapımı kendisi ile beraber evim garajında yapıyoruz kılıf bitince tekrar siteye koyucam ilginiz için teşekkürler
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2020, 18:19:59 Gönderen: Kadir26 »

Kadir26

• 53
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2020, 19:12:40 »
Elinize sağlık, gayet güzel kullanışlı bir profilden güzel işçilik çıkartmışsınız.
Ufak tefek çok önemli olmayan hataları siz zaten görmüşsünüzdür, onlardan ziyade iki tane benim gözüme çarpan husus hakkında yorum yapmak istedim. İlki, kabzanın gerisindeki lanyard deliği biraz irice olmuş sanki, sanırım 8 mm civarı, biraz daha ufak bıraksaydınız göze daha hoş görünebilirdi ama tamamen zevk meselesi. İkincisi de, 5.000 kuma rağmen kabza çok albenili bir parlaklık kazanmamış, bu da göreceli olmakla beraber oto boya pastası ile güzel parlaklıklar elde edilebildiğini görmüştüm. Tercihiniz parlak kabza ise deneyebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
  benim hatam kabze 1200 kum profil 5000 kum

orkunaydin350

• *
  • 2018
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #8 : 23 Aralık 2020, 08:22:28 »
Tekrar elinize sağlık. 5000 kuma kadar perdah küçümsenmeyecek bir emek. Fotoğraflardan daha güzel göründüğüne eminim. Tek eleştirim kuyrukta ip için bıraktığınız kabzasız delik. Klasik şekilde kabza tüm sapı kapsamış ve ip için boru pim kullanmış olsaydınız bence daha estetik olabilirdi. Gerçi yeni fikirler de önemli. Herkes benim gibi eski kafalı klasik bıçak yapsa hiç yenilik göremeyiz muhtemelen. :D

Şaban Kurt

• 1206
  • Meslek: Kamu
  • Yer: Bilecik
« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2020, 08:37:01 »
Elinize sağlık her ne kadar bu denli parlak bıçak sevmesemde çok emek verilen herşey güzel oluyor Orkun ustama katılıyorum birde epoksinin kabzayla birleşimi noktasında bir pürüzlük var gibi yada bana öyle geldi
bütün olarak temiz bıçak olmuş  :)
Gendarmerie Special Operation...

Kadir26

• 53
« Yanıtla #10 : 23 Aralık 2020, 18:42:56 »
Elinize sağlık her ne kadar bu denli parlak bıçak sevmesemde çok emek verilen herşey güzel oluyor Orkun ustama katılıyorum birde epoksinin kabzayla birleşimi noktasında bir pürüzlük var gibi yada bana öyle geldi
bütün olarak temiz bıçak olmuş  :)
Teşekkürler ustam kabzenin sonundaki deliktekini diyorsanız keçeli kalemin boyası epokside çözüldü ve bulaştı o kadar temizleyebildim

Kadir26

• 53
« Yanıtla #11 : 23 Aralık 2020, 22:49:08 »
Tekrar elinize sağlık. 5000 kuma kadar perdah küçümsenmeyecek bir emek. Fotoğraflardan daha güzel göründüğüne eminim. Tek eleştirim kuyrukta ip için bıraktığınız kabzasız delik. Klasik şekilde kabza tüm sapı kapsamış ve ip için boru pim kullanmış olsaydınız bence daha estetik olabilirdi. Gerçi yeni fikirler de önemli. Herkes benim gibi eski kafalı klasik bıçak yapsa hiç yenilik göremeyiz muhtemelen. :D
teşekkürler aynısınnı düşümdün ama beraber yaptıgım arkadaşım bu şekilde güzel olur deyince kıramadım

Huseyin KESKİN

• 574
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: sivas/gürün(samsun)
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2020, 23:15:51 »
bıçak profilinin önündeki eğim ile taşlama çizgisi paralel gitmiyor gördüğüm kadarıyla onun haricinde gayet güzel bir çalışma elinize sağlık  :)

Kadir26

• 53
« Yanıtla #13 : 24 Aralık 2020, 02:00:54 »
bıçak profilinin önündeki eğim ile taşlama çizgisi paralel gitmiyor gördüğüm kadarıyla onun haricinde gayet güzel bir çalışma elinize sağlık  :)
teşekkürler makinada yaşadığım bir sorun farkına vardım ama düzeltemedim sanırım elimden kaynaklanıyor güzel tespit tekrar teşekkürler

Ersin Özdemir

• 2462
  • Meslek: ( Makine teknikeri )
  • Yer: Viyana-İstabul- Edirne
« Yanıtla #14 : 24 Aralık 2020, 21:51:41 »
elinize sağlık guzel.olmus ama İspanyol nedir onu anlamadim bilmediğim icin soruyorum

Kadir26

• 53
« Yanıtla #15 : 24 Aralık 2020, 22:47:15 »
Teşekkürler menşei

borakent

• 527
  • Meslek: Psikolojik Danışman
  • Yer: Antakya
« Yanıtla #16 : 26 Aralık 2020, 23:16:28 »
İyi çalışmalar.

Kabzaya mı pasta uygulaması yapılmasını diyorsunuz? Çelik kısma yapıyoruz ama ağaçta etkisi nasıl olur?

Basat

• 211
  • Meslek: Memur
  • Yer: Tatvan
« Yanıtla #17 : 27 Aralık 2020, 10:40:05 »
Micarta, epoksi, G10 vb malzemeye parlaklık vermek maksatlı oto pastası kullanılabiliyor. Ahşapta da 3000 kum sonrası etkisi olacağını (denemedim) düşünüyorum ama ahşap üstünde/içinde atık bırakma riski olduğu için doğru olacağını sanmıyorum.
Başarılı olan insanların ortak özelliği, çok çalışmalarıdır.
———————————————————-
https://www.instagram.com/avci_knives/

Kadir26

• 53
« Yanıtla #18 : 27 Aralık 2020, 18:44:04 »
Teşekkürler abim