Bıçak Sanatı - Forum

Bileyleme için mini zımpara makinası

yakup kurt

• *
  • 2
  • Meslek: pm
  • Yer: doğu
Ynt: Bileyleme için mini zımpara makinası
« Yanıtla #20 : 03 Haziran 2014, 01:05:33 »
Amazon bu ürünü ve aparatlarını Türkiye'ye göndermiyor. Türkiye ile ilgili bir sorunları var ama detayını bilmiyorum.

Ebay bu konuda daha sorunsuz.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #21 : 24 Ekim 2014, 18:47:14 »
Bi tanıdığım yarıyıl tatilinde amerikaya tatile gidecek acaba ona sipariş etsem bu makineden alabilir mi bana. Hem böylece kargo gümrük uğraşmadan en fazla 200 liraya alabilirim. Ne dersiniz bu ürün göründüğü kadar iyi mi? Ve amerikada mağazalarda bulunabilir mi.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

spongio

• *
  • 3
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: türkiye
« Yanıtla #22 : 25 Ekim 2014, 14:20:48 »
bu makina 110 volt. 220 volt versiyonunu almazsanız kısa zaman içinde bozulacağı söyleniyor. 220 volt versiyonunu da göremedim ben.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #23 : 25 Ekim 2014, 16:16:24 »
220 için olmayan, yalnızca 110 V için olan bir makineyse bu kısa süre milisaniyeler cinsinden olacaktır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #24 : 25 Ekim 2014, 16:50:53 »
Gecen sene Feshanede duzenlenen Karadenizliler haftasinda bu aleti 220 volta cevirip satan bi stand vardi hatta 180tl ye birakti ama almamistim. Internettende satisi vardi ama hatirlamiyorum siteyi.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #25 : 25 Ekim 2014, 18:17:26 »
İşin içine elektrik girince kafam allak bullak oluyor. Öncelikle 110 olan neden bozuluyor, sonra kısa süre milisaniyeler derken hemen bozulur yani veee 220ye nasıl çevrilirki buralarda bir elektrikçi ya da elektronikçi çeviremez mi
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #26 : 25 Ekim 2014, 19:22:29 »
İşin içine elektrik girince kafam allak bullak oluyor. Öncelikle 110 olan neden bozuluyor, sonra kısa süre milisaniyeler derken hemen bozulur yani veee 220ye nasıl çevrilirki buralarda bir elektrikçi ya da elektronikçi çeviremez mi

230V ta 120V ta çekeceği akımın iki katını çekeceği için fazla ısınır yanar. Elektronik kısımın da dayanma gerilimini aşabilir.

Cihaz üniversal tip değil, yani 85vac ~ 265vac aralığında çalışanlardan değil, 120vac 60hz. 230v u 120v a düşüren trafolar var, en basiti onlar ile kullanabilirsiniz. Tek kafama takılan frekans, eğer motor olmasa sorun değil, 60hz için tasarlanan motoru 120v 50hz te kullanınca en azından performansında biraz farklılık olur.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
« Yanıtla #27 : 25 Ekim 2014, 22:34:23 »
Aslında makineye zarar gelmeyecekse performansındaki düşüklük sorun olmaz bence zaten hızlı olduğu için çeliği yakma endişesi var belki böylece o sorunda kalkar