Bıçak Sanatı - Forum

Bileyleme için mini zımpara makinası

ratbertovich

• Ferhat Savcı
  • 835
  • Meslek: Bilgisayar Mühendisi
  • Yer: Ankara
Bileyleme için mini zımpara makinası
« : 15 Temmuz 2011, 13:19:03 »
Mini zımpara makinası! http://www.youtube.com/watch?v=rmC5GNbeYxM&feature=feedu

Adam kardeşin takipçisiyim, bunu kaçırmışım.
"Dört tür cinayet vardır: haince, mazur görülebilir, haklı ve takdire şayan." -- Ambrose Bierce

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
Ynt: Bileyleme için mini zımpara makinası
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2011, 14:09:36 »
bu makinanın ortalama fiyatı nedir bende taş aldım uğraş durki ağız kısmı iyi kessin bu makina cidden harika her iki yandanda baskı yapıp incecik yapması çok hoş

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #2 : 15 Temmuz 2011, 15:29:47 »
Fena makina degilmis hakikaten. Biraz daha yavas calissaymis daha da iyiymis. Bir tek amerikada var , amazon fiyati 70 usd , tabii seritlerin burada bulunamayacagini da dusununce biraz stok yapmak lazim. 100 usd yi gecince de gumrukte problem cikabilir vs. ama denemeye deger gibi duruyor.

http://www.amazon.com/Work-Sharp-WSKTS-Knife-Sharpener/dp/B003IT5F14

kendi sitesi , siparislere yetisemediginden fiyat belirtmemis.
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2011, 15:31:45 Gönderen: circassian »
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

sasuta

• *
  • 39
  • Meslek: Serbest
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2011, 22:27:54 »
Bileyleme için mükemmel bir ürün.

sasuta

• *
  • 39
  • Meslek: Serbest
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2011, 22:46:01 »
Değerli üstatlar bu üründen aldırmayı düşünüyorum fakat aldırmadan önce bir de siz değerli üstatların yorumlarını almak istedim. Sizce almaya değer mi?

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2011, 22:57:50 »
Değerli üstatlar bu üründen aldırmayı düşünüyorum fakat aldırmadan önce bir de siz değerli üstatların yorumlarını almak istedim. Sizce almaya değer mi?

elde bileme taşı ile didişen biri olarak bu ürün kaçmaz fırsat derim

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2011, 23:14:53 »
Bileyleme benim için bir bıçaktaki en az zaman alan iş, bu yüzden ben almazdım, ancak sadece kullanıcı olsaydım ve zamanım çok kısıtlı olsaydı, yahut elde bileylemeyi beceremeseydim sanırım bu tür bir ürüne atlardım  :)

Kipmen Sanat web sitesi

merttt9

• 1419
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2011, 23:48:23 »
ama bu ürünü alması sorunmuş sanırım arkadaş nasıl buldu kaça alıcak merak ettim

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #8 : 30 Temmuz 2011, 00:18:07 »
Arkadaşlar bu ürüne benzeyen vede başka modellerden getirip satmak isteyenler oldu fakat tutmadı kullanması okadar kolay değil fark ettiğseniz bir tarafı kesici ağız tarafına dönüyor buda çok tehlike yaratıyor dağa sonra çift zımparalı olanı getirdiler oda hem çok tehlikeli oldu ve yakma yaptı .

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #9 : 30 Temmuz 2011, 04:04:52 »
Bu tür aletlerden performans beklemeyin derim bana kalırsa çünkü ya ağzı yakar yada bant kopar sizi yakar  :) kopup suratınıza çarpma ihtimali çok yüksek.
Tavsiyem elde bileme yapılmasıdır taş yada zımpara motoru ile el becerinizi geliştirin derim. hurda metaller üzerinde sürekli ekzersiz yaparak el becerinizi geliştirin derim değerli arkadaşlar. El mahareti gibisi yok  ;)
Saygılar!

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #10 : 30 Temmuz 2011, 10:48:59 »
     Ben en çok bu makinenin bantlarının nereden temin edileceğine takıldım  O:-)

turgut aydemir

• *
  • 449
  • Meslek: bıçak ımalatı
  • Yer: bursa
« Yanıtla #11 : 30 Temmuz 2011, 15:04:16 »
İstediğiniz ölçüde istediğiniz özellikte yaptıra bilirim. SAYGILAR

Erdal ATASOY

• 164
  • Meslek: imalat/ ERDAL ATASOY D.T:1973
  • Yer: GÜDÜL/ANKARA
« Yanıtla #12 : 01 Ağustos 2011, 04:20:29 »
     Ben en çok bu makinenin bantlarının nereden temin edileceğine takıldım  O:-)
Üstadım zımpara işi yapan çoğu yerler istenilen kum,boy ve ebatlarda bant zımpara yapıyor!
Saygılar

sanmai

• *
  • 2
  • Meslek: sarraf
  • Yer: ankara
« Yanıtla #13 : 23 Mayıs 2014, 01:15:03 »
Merhaba arkadaşlar konu açılalı çok uzun zaman olmuş fakat bilmek istersiniz diye düşündüm.Tam 1 ay evvel (22.042014) sipariş verdiğim WORKSHARP KenOnıon modeli elime geçti.Ürün mükemmel,özellikle bıçak bileme işinde acemi olanlar için çünkü bütün işi makina yapıyor,siz sadece bıçağı gerekli açı ayarlamasını yaptığınız kasete yerleştirip yavaşça kendinize doğru çekiyorsunuz ve bıçağın diğer tarafı içinde aynı şey söz konusu.Sonuç mükemmmel.O kadar keyif verici netice elde ediyorsunuz ki bu kadar kısa zamanda bu sonuç enteresan.uzatmamak için kısa kesiyorum ilgilenen arkadaşlar için kargo aşaması,masraflar,gümrük bu tarz bilgileri de paylaşabilirim.

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #14 : 25 Mayıs 2014, 11:04:04 »
paylaşırsanız sevinirim hangi siteden aldınız öncelikle?

sanmai

• *
  • 2
  • Meslek: sarraf
  • Yer: ankara
« Yanıtla #15 : 30 Mayıs 2014, 00:13:59 »
Worksharp ın kendi resmi sitesi üç sitede parekende satış yapıldığını gösteriyor.Bunlardan biri olan NORTHERN den aldım.detaylı anlatayım ilgililerin aklında soru işareti kalmasın.Bir kere ürün mükkemmmmel çok kolay bir şekilde ve kısa bir zamanda bıçağınız jilet oluyor(tabi çeliğin kalitesine göre değişir).Ürünü almak için worksharp sitesinde de linki bulunan northern'e girdim ürünü satın al dediğimde satın alma bilgileri girerken ülke/kıta soruyor amerika dışı dediğinizde direk sizi BONGO adında bi taşımacılık şirketine yönlendiriyor,yani ürünü sizin adınıza bongo alıyor ve gerekli taşımacılık işlemlerini sizin adınıza gerçekleştiriyor.ha bu arada ürünü satın aldığınızda emailinize satın alma bilgileri ve kargo takip numarası gönderiliyor.(Kargo ücreti olarak sizden talep edilen miktar 110 lira)kargo takip numarası ile kargonuz ne zaman nerede tam olarak görebiliyorsuz.bu önemli çünkü sabırsızlanıyorsunuz ürünün size ulaşması tam 1 ay sürüyor ve 5,6 nakliye transferi oluyor.Neyse bikaç kargo transferi neticesinde ürününüz istanbul gümrüğe geliyor ve orada doğal olak takılıyor çünki 75 euro veya 100 dolar üzeri gümrükten geçmez.Bundan sonraki aşama şöyle: Fedex sizinle bağlantıya geçiyor mail adresinize bir form gönderiyor ve o formu doldurarak ve size ödemeniz gereken garanti bankası hesap numarasına 240 küsür liralık havaleyi de yaptıktan sonra doldurduğunuz formu ve havale dekontunu size maili kim gönderdi ise ona resmini çekip mail olarak gönderiyorsunuz veya fax ile ve 4 iş günü içerisinde ürün adrese teslim. Ürün fiyatı:140 dolar,ulaşım bongo :110 lira,gümrük:240 lira yani toplamda ürünün bedelinden fazla masraflar tutuyor ve toplam 630 lira harcayarak mutlu sona kavuşuyorsunuz ama gerçekten ürünü kullanınca değermiş diyorsunuz.Ürün üzerindeki zımpara ile beraber toplam 5 adet şerit zımpara ile geliyor ve zımparaları çok kaliteli hele x65,x22,x4 norton marka bunlada seramik dokuma.Bu arada aldım ürün adı: Worksharp Ken Onıon    umarım aydınlatıcı olmuştur.aklınıza soru işareti kaldı ise yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

ozan191

• 171
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #16 : 30 Mayıs 2014, 12:51:18 »
Ilgilenip uzun ve ayrıntılı bir cevap yazmışsiniz size çok teşekkür ediyorum maalesef bütçe olarak beni aşacak bir boyut ama ilgilenen arkadaslara faydali olacaktır eminim  :)

yakup kurt

• *
  • 2
  • Meslek: pm
  • Yer: doğu
« Yanıtla #17 : 02 Haziran 2014, 15:11:35 »
Ken onionla normali arasında afaki farklar yok. Motoru biraz büyük, şeridi geniş o kadar. Normali ebayda kargo dahil 100 dolara geliyor ve gümrükte de sıkıntı çıkartmıyor. KO edition 600 küsür lira gerçekten tuzlu olmuş .

Sayın Turgut Aydemir ustam, bu cihaza uygun şeritlerden bende arıyorum. 2000, 4000 ve daha üstü gritlerde, sağlam yapıda zımparayı nereden, nasıl bulabiliriz acaba? Telefon numarası, adres vesair paylaşabilir misiniz?

ademocakli

• mgWayncUF
  • 269
    • verified ladies for private dating
  • Meslek: Kaptan
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #18 : 02 Haziran 2014, 22:37:49 »
Amazon da 69.95 usd